Menara Gading 25 Nov, 2021

Kejohanan Kampus PUBG Mobile (PMCC) 2021! 3 IPT wakili Malaysia ke peringkat PMCC Asia Tenggara!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

 PMCC 2021 dibawakan oleh Yoodo iaitu perkhidmatan mudah alih 100 peratus digital pertama yang boleh diubah suai di Malaysia.


PMS Phantom dari Politeknik Muadzam Shah berjaya merangkul gelaran pasukan PUBG Mobile terbaik peringkat kolej dalam Kejohanan Kampus PUBG Mobile (PMCC) 2021.

Kemenangan berkenaan dirangkul oleh PMS Phantom setelah menewaskan 16 pasukan lain pada kemuncak kejohanan dan memperoleh dua ‘chicken dinner’ serta 111 mata sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM20,000.

Selain itu, PMS Phantom juga turut berpeluang  mewakili Malaysia dalam Kejohanan Kampus PUBG Mobile SEA (PMCC SEA) 2021 yang akan datang.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan PUBGKetua Yoodo, Chow Tuck Mun berkata PMCC 2021 mempamerkan bakat dan persaingan sengit yang luar biasa daripada setiap pasukan yang mengambil bahagian.

“Kami sangat teruja dengan sambutan hebat diterima oleh PMCC daripada pemain dan peminat. Adanya sokongan anda, Yoodo akan terus membawakan lebih banyak inisiatif e-Sukan (sukan elektronik) yang menarik pada masa hadapan.

“Selain pasukan PMS Phantom, pemenang tempat kedua iaitu UniKL.Nova serta ketiga yakni UBMI.Esport dari Universiti Kuala Lumpur - Malaysian Institute of Information Technology (UniKL MIIT) dan Universiti Kuala Lumpur - British Malaysian Institute (UniKL BMI) PMCC 2021 akan mewakili Malaysia pada PMCC SEA 2021.

“Mereka akan akan bersaing bersama pasukan kampus PUBG Mobile dari Indonesia,Thailand, Vietnam dan Filipina,” katanya menerusi satu kenyataan media bertarikh 22 November 2021.


Tiga pasukan terbaik layak mewakili Malaysia ke peringkat PMCC SEA 2021.


Tambah Tuck Mun, sebagai sebuah syarikat telekomunikasi yang sangat dominan dalam arena e-Sukan Yoodo bangga dapat membawa pemain generasi baharu untuk bersaing dan menyinar pada peringkat wilayah.

Katanya, Yodoo ingin menaikkan semangat bakat e-Sukan tempatan dan meletakkan pemain muda pada laluan menuju kejayaan dan ia benar-benar memuaskan.

Sementara itu, Ketua Esports, Gaga Li berkata pihaknya berbangga dengan kerjasama jangka panjang bersama Yoodo yang berterusan mendapat sokongan padu daripada industri e-Sukan tempatan.

“PMCC 2021 membawakan pasukan kolej terbaik Malaysia dan semangat mereka terhadap PUBG Mobile juga turut menarik untuk ditonton,” ujarnya.


Antara nama-nama besar yang berpengaruh dalam permainan PUBG Mobile.


PMCC 2021 disokong oleh Xiaomi, Viu, dan Mission Foods. Tiga pemenang utama PMCC 2021 juga akan menerima bekalan Mission Corn Strips selama setahun daripada Mission Foods.

Lebih 1,000 penyertaan diterima melibatkan 344 pasukan daripada lebih 200 institusi pengajian tinggi di seluruh negara dan pada pusingan akhir disiarkan secara langsung dalam platform Yoodo telah menerima lebih 1 juta tontonan.

Hari ke-2 peringkat akhir menyaksikan peminat menikmati perlawanan persembahan antara 16 Pasukan PMCC Teratas dan 3 pasukan pengaruh terdiri daripada nama besar seperti Soloz, Daddyhood, Yakuza, Boyka, Mossgoku, Manparang, Master Ramen dan Pemburu.

PMCC 2021 turut menampilkan pencarian pengulas untuk penyampai terbaik, Mohd Izzat Najmi Safie (Xenpai) dari Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Mohammad Adib Adam Mohammad Nawawi (Dibo) dari Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, berjaya memenangi pencarian tersebut.

Yoodo turut memperkenalkan pencarian wajah PMCC 2021 melalui pencarian Duta Kampus dan Nurul Zulaikha Najwa Aminuddin Zaki (Juju) dan Nur Shameerina Asifa Mohammad Shamsul (Curry), kedua-duanya dari UniKL.

Sekiranya anda terlepas semua aksi, jangan risau! Layari halaman e-sukan Yoodo untuk menonton rakaman. Untuk maklumat lanjut mengenai Yoodo, sila layari www.yoodo.com. - KitaReporters


 

8
17
0
14
0
You will be interested

KPT cipta sejarah baharu! Tubuh MUFA! Sasar lahirkan lebih ramai The Thinking Footballer di IPT!

KPT mengorak langkah baharu dalam usaha transformasi sukan bola sepak di IPT apabila secara rasmi lancarkan Persatuan Bola Sepak Universiti Malaysia (MUFA)

UMT tuan rumah! Pelancaran Malaysia Laporan 2021 Lancet Countdown! Kesihatan, perubahan iklim!

UMT buat kedua kalinya wakili Malaysia sebagai penganjur dan tuan rumah Malaysia Launch of The 2021 Report of the Lancet Countdown on Health and Climate Change
Mohammad Ishak in Menara Gading 6 days ago

Patuh SOP! Pendaftaran secara fizikal! 72 pelajar baharu IKTBN Alor Gajah hadir untuk lapor diri

72 pelajar baharu laporkan diri secara fizikal, bersemuka bagi teruskan pengajian di IKTBN Alor Gajah, Melaka. Libatkan pelajar dalam bidang teknologi elektrik
Samsudin Oli Mohamed in Menara Gading 1 week ago

Meriah! 120 peserta santai berbasikal, erat hubungan keluarga UMP! Sempena sambutan ke-20 tahun!

Program Santai Berbasikal bersama Keluarga UMP disertai kira-kira 120 peserta terdiri dalam kalangan staf, kakitangan diadakan sempena sambutan ke-20 tahun UMP
News Editor 2 in Menara Gading 1 week ago

UniKL menangi 3 pingat kecemerlangan! 10 IPT sertai WorldSkills Malaysia University Challenge!

UniKL serlahkan pencapaian dalam pertandingan kemahiran WorldSkills Malaysia (WSM) dengan menang 3 Pingat Kecemerlangan di WSM University Challenge (WSMUC) 2021
News Editor 2 in Menara Gading 1 week ago