Gaya Hidup 12 May, 2021

Berita Terkini| PGA7 rampas 160 bekas ubat batuk bernilai RM192k! Pemandu lori turut ditahan!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Antara cecair dipercayai ubat batuk yang dirampas oleh PGA7 di Lati, Pasir Mas, pada 12 Mei 2021. - Kredit foto: Ihsan PGA


BATALION 7 Pasukan Gerakan Am (PGA) berjaya merampas ubat batuk yang dianggarkan bernilai RM192,000 setelah terserempak dengan sebuah lori dalam keadaan mencurigakan kira-kira 5.30 pagi, pada 12 Mei 2021 di Pasir Mas, Kelantan.

Pegawai Pemerintah Batalion 7 PGA (PGA7) Superintendan Azhari Nusi berkata anggota bertugas yang menjalankan rondaan terserempak dengan lori berkenaan berhampiran sebuah sekolah pendidikan khas di Lati lalu menahan kenderaan itu.

“Selepas perkenalkan diri, anggota meminta pemandu kemukakan kad pengenalan diri serta pemeriksaan ke atas tubuh badan mangsa dan tiada sebarang barangan salah ditemukan.

“Bagaimanapun, hasil pemeriksaan lanjut di bahagian belakang lori mendapati terdapat susunan kotak berisi 160 bekas yang mengandungi cecair disyaki ubat batuk.

“Pasukan PGA kemudiannya menahan pemandu serta merampas barangan termasuk lori untuk dibawa ke Balai Polis Pasir Mas bagi siasatan dan tindakan lanjut,” katanya menerusi satu kenyataan media, pada 12 Mei 2021.

Tambah bbeliau, turut dirampas ialah wang tunai sebanyak RM891 disyaki hasil daripada kegiatan penjualan bahan terbabit yang dipercayai ia dijual pada harga RM1,200 sebekas.

Katanya lagi, hasil soal siasat, suspek mengakui mengambil bekalan dadah ini dari Puchong, Selangor menggunakan lori untuk pasaran sekitar negeri Kelantan.

Kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952. - KitaReporters


Lagi berita-berita terkini dalam KitaReporter

 

 

1
0
0
0
0
You will be interested

Video| Mohon Perhilitan bantu selamatkan! Gajah berkeliaran di kawasan perumahan! Berhati-hatilah!

Tular video-video dalam Facebook paparkan gajah yang dilihat pijak pagar rumah penduduk dan berkeliaran di sebuah kawasan perumahan di Taman Seri Impian, Kluang

Keluarga Malaysia berpakaian tradisional! Majlis penutupan program Sambutan Bulan Kemerdekaan SPiRa!

Berpakaian tradisional pelbagai bangsa dan kaum Keluarga Malaysia jadi acara kemuncak majlis penutupan program Sambutan Bulan Kemerdekaan SK Pintas Raya (SKPR)
Rosdi Ismail in Gaya Hidup 18 hours ago

Pesta Berakit raikan 3 hari penting! Hari Malaysia, Hari Sungai Sedunia, Hari Pelancongan Sedunia!

Sebanyak 44 pasukan berakit ambil bahagian dalam acara Pesta Berakit Kuala Krai 2022 yang berlangsung selama 2 hari pada 16-17 Sept 2022 di Dabong, Kuala Krai
Amil Abdullah Saiby in Gaya Hidup 18 hours ago

Video| Tahniah Noraniza! Cipta rekod MBOR! 565 penari! Paling ramai buat persembahan irama Malaysia!

Noraniza Idris lakar sejarah apabila terima pengiktirafan MBOR apabia berjaya himpunkan jumlah penari paling ramai (565 orang) dalam persembahan Irama Malaysia
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 23 hours ago

Video| Danial minta maaf, reda dikutuk gagal hos GV9! Bidan terjun! Dapat skrip 2 jam sebelum show!

Danial minta maaf kepada peminat GV. Ada kata dia rosakkan program, anggap pengacara paling teruk. Dia reda dan jadikannya pengajaran untuk jadi hos lebih baik
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 1 day ago