Gaya Hidup 12 May, 2021

Berita Terkini| PGA7 rampas 160 bekas ubat batuk bernilai RM192k! Pemandu lori turut ditahan!

@news editor 2
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@kitareporters.com

Share this

Antara cecair dipercayai ubat batuk yang dirampas oleh PGA7 di Lati, Pasir Mas, pada 12 Mei 2021. - Kredit foto: Ihsan PGA


BATALION 7 Pasukan Gerakan Am (PGA) berjaya merampas ubat batuk yang dianggarkan bernilai RM192,000 setelah terserempak dengan sebuah lori dalam keadaan mencurigakan kira-kira 5.30 pagi, pada 12 Mei 2021 di Pasir Mas, Kelantan.

Pegawai Pemerintah Batalion 7 PGA (PGA7) Superintendan Azhari Nusi berkata anggota bertugas yang menjalankan rondaan terserempak dengan lori berkenaan berhampiran sebuah sekolah pendidikan khas di Lati lalu menahan kenderaan itu.

“Selepas perkenalkan diri, anggota meminta pemandu kemukakan kad pengenalan diri serta pemeriksaan ke atas tubuh badan mangsa dan tiada sebarang barangan salah ditemukan.

“Bagaimanapun, hasil pemeriksaan lanjut di bahagian belakang lori mendapati terdapat susunan kotak berisi 160 bekas yang mengandungi cecair disyaki ubat batuk.

“Pasukan PGA kemudiannya menahan pemandu serta merampas barangan termasuk lori untuk dibawa ke Balai Polis Pasir Mas bagi siasatan dan tindakan lanjut,” katanya menerusi satu kenyataan media, pada 12 Mei 2021.

Tambah bbeliau, turut dirampas ialah wang tunai sebanyak RM891 disyaki hasil daripada kegiatan penjualan bahan terbabit yang dipercayai ia dijual pada harga RM1,200 sebekas.

Katanya lagi, hasil soal siasat, suspek mengakui mengambil bekalan dadah ini dari Puchong, Selangor menggunakan lori untuk pasaran sekitar negeri Kelantan.

Kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952. - KitaReporters


Lagi berita-berita terkini dalam KitaReporter

 

 

You will be interested

Berita Terkini| Busuk disangka bangkai binatang! Rupanya mayat warga emas! Berbau dan berulat!

Mayat lelaki warga emas berusia 67 tahun itu ditemui orang awam kira-kira 6 petang Ahad dalam keadaan terbaring dan tidak berpakaian lengkap.

News Editor 1 in Gaya Hidup 15 hours ago

Filem pengarah Malaysia, Chiu Keng Guan cipta sejarah di China! RM8.7j hari pertama tayangan!

Filem Chiu Keng Guan, On Your Mark raih kutipan pecah panggung RM8.7 juta (RMB13.65 juta) hanya pada hari pertama tayangannya di lebih 9,000 buah pawagam China
Fariza Saidin in Gaya Hidup 5 hours ago

Berita Terkini| Sindiket Love Scam: Ibu tunggal ditipu RM1j! 2 tahun sulam cinta secara maya!

Seorang ibu tunggal di Alma, Bukit Mertajam kerugian hampir RM1j selepas lebih 2 tahun sulam cinta secara maya dengan seorang lelaki daripada sindiket Love Scam
News Editor 1 in Gaya Hidup 10 hours ago

Berita Terkini| Gian nak main snuker! 10 lelaki dikompaun RM23k! Berusia di antara 18-40 tahun!

Seramai 10 lelaki yang lepas gian bermain snuker dikompaun RM23,500 kerana melanggar SOP PKP di sebuah pusat snuker di kawasan Taman Bukit Indah, di Johor Bahru
News Editor 1 in Gaya Hidup 12 hours ago

Video| Nasib malang Lee Ji-ah! Cari kebahagiaan sebagai Su-ryeon! Juga luar drama The Penthouse!

Kehidupan Lee Ji-ah di luar layar, luar drama The Penthouse tak banyak bezanya. Pernah lalui episod duka dalam hidupnya sehingga gegarkan industri hiburan Korea
Rodli Nayan @ Rodly Fadly in Gaya Hidup 12 hours ago