Selera & Santai 10 Sep, 2022

Video| Syukur dapat majikan baik! Gadis kongsi dapat makanan percuma hari-hari! Ramai rasa cemburu!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


PERKONGSIAN video seorang gadis bahawa syarikat beliau menyediakan makanan untuk semua pekerja pada setiap hari dengan lauk yang berbeza telah menarik perhatian orang ramai dalam media sosial.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna media sosial bernama @ainfadzillah, beliau meluahkan rasa bersyukur dapat bekerja di syarikat yang mempunyai majikan prihatin.


LagiBila syarikat sediakan makanan tengah hari setiap hari, suatu benda yang kena bersyukur.

“Jimat dari segi duit belanja bulanan. Lauk pun hari-hari bertukar dan sedap,” katanya dalam laman aplikasi TikTok.

Rata-rata pengguna media sosial berasa ‘cemburu’ dengan gadis itu yang disediakan makanan tengah hari pada setiap hari selain dapat menjimatkan perbelanjaan bulanan.“Jarang-jarang dapat syarikat yang menjaga kebajikan pekerja, untung kamu dapat bekerja di situ” jelas @IraraDiandra.

“Seronoknya dapat makan percuma selalu,” ujar @Firdaus96817.

“Samala dengan tempat saya bekerja, syarikat saya pun begini kalau waktu rahat memang sudah tidak keluar. Lepas makan tidur sekejap berehat,” kongsi @hanabi.kagura. - KitaReporters


9
10
0
11
0
You will be interested