Selera Santai 21 Dec, 2021

Mana kaki pancing? Jom serbu PD Surfcasting Challenge 2021! 25 Disember! Rebut wang tunai RM12k!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this

PANTAI Cahaya Negeri di Port Dickson bakal diserbu oleh para kaki pancing sempena PD Surfcating Challenge 2021 yang dijadualkan berlangsung pada 25 Disember 2021 ini.

Kira-kira 800 kaki pancing dijangka tampil menyahut cabaran pada pertandingan tersebut yang menawarkan hadiah wang tunai RM12,000 untuk juara.

PD Surfcasting Challenge 2021 ini dianjurkan bersama oleh Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) dan Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan (LPNS).


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan kaki pancingMenurut Yang Dipertua MPPD, Mohd Zamri Mohd Esa (gambar bahwah), acara ini bukan sahaja menyediakan medan buat kaki pancing bersaing sesama sendiri tetapi turut memainkan peranan mempromosikan keindahan pantai-pantai yang terdapat di Port Dickson.

Selain sebagai aktiviti riadah bersama keluarga masing-masing pada hujung minggu.

Mohd Zamri menambah, juara bagi pertandingan itu nanti bakal membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM12,000 manakala tempat kedua dan ketiga masing-masingnya menerima RM3,000 dan RM1,000.

"Hadiah wang tunai juga disediakan kepada pada pemenang sehingga tempat ke-70 dan ia berkonsep sapu bersih."Kaunter pendaftaran akan dibuka pada Jumaat ini (24 Disember 2021) bermula pukul 3 petang hingga 12 malam. Khemah urus setia akan dibuka di lokasi pertandingan bagi memudahkan para peserta membuat mendaftaran. Yuran penyertaan adalah RM60 untuk setiap joran.

"Pelbagai spesis ikan antaranya daun baru, bayan dan tetanda terdapat di pantai ini, jadi semua peserta berpeluang untuk bergelar juara," kata Mohd Zamri.

Menarik lagi, kira-kira 500 peserta yang mendaftar awal akan menerima baju-T daripada pihak penganjur manakala peserta bertuah pula berpeluang membawa pulang hadiah bonanza berupa dua buah televisyen bersaiz 42 inci.

katanya, Pantai Cahaya Negeri yang sinonim sebagai lokasi memancing diharap dapat menarik para pelancong domestik di samping membantu ekonomi penduduk tempatan terutamanya para peniaga yang boleh mengambil kesempatan menerima kehadiran para pemancing dari seluruh negara.“Bagi melaksanakan acara ini, pihak penganjur telah menetapkan SOP pertandingan dengan mewajibkan semua peserta melakukan saringan suhu badan sebelum menyertai pertandingan. 

Bukan itu sahaja, peserta yang didapati mempunyai suhu badan melebihi 37.5 celsius juga tidak akan dibenarkan menyertai pertandingan ini.

“Peserta juga hendaklah lengkap dua dos vaksin selain memakai pelitup muka serta mengimbas aplikasi MySejahtera selain menjaga jarak yang dibenarkan iaitu satu meter di antara satu sama lain.

"Orang ramai yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai pertandingan boleh menghubungi pihak urusetia melalui talian 013-2667011, 017-6805934 atau 012-2846811," katanya. - KitaReporters

16
17
0
17
0
You will be interested

Best ni! Jom tubik ramai-ramai! Cabaran memancing pantai sambil beramal! Ada dikir barat amal!

Pada 25 Jun 2022, ada Cabaran Memancing Pantai DCZ Seaview Seafood Perdana Resort PCB, Kota Bahru. Juara bawa pulang wang tunai RM10k. Ada juga cabutan bonaza

Video| Bukan sebarangan burung! Pemuda sanggup habis banyak wang dan masa! Latih burung kakak tua!

Aidil Irfan Z Sukri dari Putera Jaya, Setiu rasa puas apabila lihat sepasang burung kakak tuanya jenis Macaw itu terbang di udara dan kembali semula kepadanya
Mohammad Ishak in Selera Santai 4 days ago

Orang biasa basikal tua! 200 peserta dengan pakaian beragam hadiri Himpunan Basikal Klasik 2022!

200 peserta dengan pakaian beragam hadiri Himpunan Basikal Klasik di Bukit Rambai anjuran bersama Kelab Asamboi Bikers dan Kelab Basikal Klasik Bukit Rambai
Amil Abdullah Saiby in Selera Santai 1 week ago

Apa benda mukbang tu? Halal ke haram? Sebelum buat video, baca dulu penjelasan daripada Mufti WP!

Mukbang merupakan suatu siaran langsung atau live dalam talian (online) di mana pengacara makan makanan pelbagai jenis sambil berinteraksi dengan para penonton
Zul Akmar Jamaludin in Selera Santai 1 week ago

Tenggelamnya Jumbo Restaurant! Restoran terapung kini jadi kenangan! Karam di Laut China Selatan!

Jumbo Restaurant, sebuah restoran yang jadi ikon dan kebanggaan pelancong Hong Kong kini tinggal kenangan apabila restoran mewah itu karam di Laut China Selatan
Adnan Mohamad in Selera Santai 1 week ago