Selera Santai 21 Dec, 2021

Mana kaki pancing? Jom serbu PD Surfcasting Challenge 2021! 25 Disember! Rebut wang tunai RM12k!

@news editor 1
Semua kenyataan media/press releases boleh di emel ke editor@reporters.com

Share this

PANTAI Cahaya Negeri di Port Dickson bakal diserbu oleh para kaki pancing sempena PD Surfcating Challenge 2021 yang dijadualkan berlangsung pada 25 Disember 2021 ini.

Kira-kira 800 kaki pancing dijangka tampil menyahut cabaran pada pertandingan tersebut yang menawarkan hadiah wang tunai RM12,000 untuk juara.

PD Surfcasting Challenge 2021 ini dianjurkan bersama oleh Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) dan Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan (LPNS).


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan kaki pancingMenurut Yang Dipertua MPPD, Mohd Zamri Mohd Esa (gambar bahwah), acara ini bukan sahaja menyediakan medan buat kaki pancing bersaing sesama sendiri tetapi turut memainkan peranan mempromosikan keindahan pantai-pantai yang terdapat di Port Dickson.

Selain sebagai aktiviti riadah bersama keluarga masing-masing pada hujung minggu.

Mohd Zamri menambah, juara bagi pertandingan itu nanti bakal membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM12,000 manakala tempat kedua dan ketiga masing-masingnya menerima RM3,000 dan RM1,000.

"Hadiah wang tunai juga disediakan kepada pada pemenang sehingga tempat ke-70 dan ia berkonsep sapu bersih."Kaunter pendaftaran akan dibuka pada Jumaat ini (24 Disember 2021) bermula pukul 3 petang hingga 12 malam. Khemah urus setia akan dibuka di lokasi pertandingan bagi memudahkan para peserta membuat mendaftaran. Yuran penyertaan adalah RM60 untuk setiap joran.

"Pelbagai spesis ikan antaranya daun baru, bayan dan tetanda terdapat di pantai ini, jadi semua peserta berpeluang untuk bergelar juara," kata Mohd Zamri.

Menarik lagi, kira-kira 500 peserta yang mendaftar awal akan menerima baju-T daripada pihak penganjur manakala peserta bertuah pula berpeluang membawa pulang hadiah bonanza berupa dua buah televisyen bersaiz 42 inci.

katanya, Pantai Cahaya Negeri yang sinonim sebagai lokasi memancing diharap dapat menarik para pelancong domestik di samping membantu ekonomi penduduk tempatan terutamanya para peniaga yang boleh mengambil kesempatan menerima kehadiran para pemancing dari seluruh negara.“Bagi melaksanakan acara ini, pihak penganjur telah menetapkan SOP pertandingan dengan mewajibkan semua peserta melakukan saringan suhu badan sebelum menyertai pertandingan. 

Bukan itu sahaja, peserta yang didapati mempunyai suhu badan melebihi 37.5 celsius juga tidak akan dibenarkan menyertai pertandingan ini.

“Peserta juga hendaklah lengkap dua dos vaksin selain memakai pelitup muka serta mengimbas aplikasi MySejahtera selain menjaga jarak yang dibenarkan iaitu satu meter di antara satu sama lain.

"Orang ramai yang ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai pertandingan boleh menghubungi pihak urusetia melalui talian 013-2667011, 017-6805934 atau 012-2846811," katanya. - KitaReporters

16
17
0
17
0
You will be interested

Rebut peluang pemulihan pelancongan! 50 pengusaha inap desa Johor berkampung! Dalami ilmu pengurusan!

Seramai 50 pengusaha inap desa (homestay) yang berdaftar dengan Motac ikuti Kursus Pengukuhan Organisasi Dan Program Pengalaman Homestay Malaysia Negeri Johor

Mohamed Sa'ari in Selera Santai 1 month ago

Kami bantah! Penduduk Pulau Perhentian bantah syarikat asing diberi tanah! Bina resort antarabangsa!

PENDUDUK Pulau Perhentian,Besut, merayu Kerajaan Negeri Terengganu menimbang s
Mohammad Ishak in Selera Santai 3 weeks ago

Demi keluarga Zahabah berhenti kerja! Kini usahawan sejuk beku berjaya!

Kerana utamakan keluarga Zahabah Abu Hasan berhenti kerja untuk bersama mereka. Pulang ke kampung untuk memulakan hidup baharu sebagai usahawan kuih sejuk beku
Normala Hamzah in Selera Santai 4 weeks ago

Teringin makan kari kambing, gulai pisang muda, gulai terung? Jom ke Restoran Kari Kambing Abahang!

Boleh nikmati masakan kari kambing di Restoran Kari Kambing Abahang di Cahaya Alam, Shah Alam. Ada juga gulai pisang muda, gulai nangka, gulai terung ikan masin
Rahana MD in Selera Santai 1 month ago