Selera Santai 20 Jun, 2022

Best ni! Jom tubik ramai-ramai! Cabaran memancing pantai sambil beramal! Ada dikir barat amal!

@khadijah ibrahim
Pernah bertugas di Kumpulan Utusan dan pernah bertugas di biro Johor. Kini masih aktif dalam dunia penulisan.

Share this

Memancing ikan sambil merebut hadiah lumayan pada 25 Jun 2022 ini.


AYUH! Jom ramai-ramai kita pergi memancing. Jangan risau kali ini kaki pancing tak akan didenda kerana aktiviti memancing sudah dibenarkan tapi macam biasa jangan lupa menjaga prosedur operasi standard (SOP).

Untuk kaki pancing ada berita baik menanti anda kerana pada 25 Jun 2022, Sabtu ini bermula pukul 9 pagi hingga 1 petang, ada Cabaran Memancing Pantai DCZ Seaview Seafood Perdana Resort PCB, Kota Bahru.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan aktiviti memancing

Eddie Hamid


Aktiviti anjuran DCZ Seaview Seafood Perdana Resort PCB dengan kerjasama Eddie Hamid Fan’s Club (EHFC) ini amat menguntungkan walaupun anda perlu membayar yuran penyertaan sebanyak RM80 untuk satu joran. Peserta dibenarkan menggunakan dua mata kail saja untuk satu joran.

Untuk cabaran memancing ini, juara akan membawa pulang wang tunai RM10,000, naib juara pula akan menerima RM2,000, tempat ketiga akan menerima RM1,000, diikuti RM400 (keempat), RM200 (kelima) dan RM160 untuk tempat keenam hingga ke-60.

Anda layak menerima hadiah berkenaan dengan syarat bukan ikan depu, sesirat dan buntal yang dipancing kerana sepsis ikan tersebut tidak dikira.


Tak perlu bayaran, anda dapat menikmati hiburan secara percuma.


Ada lagi hadiah menarik yang disediakan oleh penganjur iaitu sembilan barangan peralatan elektrik dan 50 hamper. Barangan tersebut akan diberikan kepada peserta bertuah menerusi cabutan bertuah.

Hadiah utama yang bakal dibawa pulang oleh peserta yang bertuah adalah untuk segmen Cabutan Bonanza, di mana sebuah motosikal dijadikan cabutan.

Jangan ditunggu lagi, sila buat pendaftaran segera dengan menghubungi wakil penganjur cabaran memancing Pantai DCZ Seaview Seafood Perdana Resort PCB, iaitu M. Rozi (010-8407797), Roslan (011-16516979) dan Mie (016-9886060).

Dari kiri, Man Khan, Eddie Hamid dan Aris Kapilla, antara penyanyi yang akan menghibur penonton pada malam 24 Jun ini. 


Menariknya, sempena cabaran memancing tersebut, sehari sebelum pesta memancing, pihak penganjur telah menyediakan segmen hiburan iaitu Dikir Bara Amal yang bakal diadakan di DCZ Perdana Resort, Pantai Cahaya Bulan (PCB) pada 24 dan 25 Jun 2022.

Untuk menonton persembahan dikir barat ini tidak dikenakan bayaran, tubik free (masuk percuma). Sebanyak 10 pendikir, termasuk kumpulan Dikir Telaga Bata dari Tumpat akan menghiburkan penonton.

Sementara itu, penyanyi dan komposer Eddie Hamid yang merupakan salah seorang daripada pendikir pada malam 24 Jun 2022 itu berkata, terdapat ramai pendikir yang popular bersedia untuk beraksi.

“Selain saya,penyanyi lain yang cukup dikenali di Kelantan seperti Roy Kapilla, Man Khan, Aris Kapilla, Fendi Kenali pun ada. Pada malam itu juga, kita ada Are Long PMII (Pok Leh Agogo), Rizal Ranjuna (Tok Jogho), Jen Endorro (Tukang Karut), PokNik Ha (Tukang Karut) dan Kumpulan Dikir Telaga Bata, Tumpat.

“Sebenarnya, acara ini bukan untuk hiburan semata-mata tapi kami juga berhasrat untuk memberi sumbangan kepada anak yatim dan ibu tunggal. Kalau ada yang ingin berkongsi saham akhirat amat dialu-alukan untuk menyumbang,” katanya mengenai acara yang bermula pada pukul 9 malam itu. 


Fendi Kenali, nama yang cukup popular di Kota Bahru, Kelantan.


Pada 25 Jun 2022 pun acara yang sama tetap akan diadakan di di DCZ Perdana Resort, Pantai Cahaya Bulan. Cuma pada malam kedua, barisan penghiburnya berbeza.

Antara pendikir yang akan mengadakan persembahan pada malam kedua ialah Shaq Mentor IV, ManMegat, Emie Sukma Sari, Raden Mas Uji, Yie Penglipurlara, Fakhru Anok Manja, Rizal Ranjuna (Tok Jogho), Badol Thailand (Tukang Karut), Tuan Kop Raja Saring (Tukang Karut), Kumpulan Dikir Telaga Bata dan penampilan khas, Eddie Hamid.

Untuk persembahan malam kedua, segala sumbangan akan diberikan kepada warga emas dan ibu tunggal. - KitaReporters


14
11
0
11
0
You will be interested

Perniagaan sata suami isteri! Mampu jual 1,000 cucuk sata sehari! RM5 secucuk! 10 sata satu cucuk!

Peniaga sata di Kpg Chendor di Jalan Kuantan ke Kemanan, Tuan Shukry Tuan Sulong sudah mulakan perniagaan satanya sejak 15 tahun lalu dan terus dapat sokongan

Apa benda mukbang tu? Halal ke haram? Sebelum buat video, baca dulu penjelasan daripada Mufti WP!

Mukbang merupakan suatu siaran langsung atau live dalam talian (online) di mana pengacara makan makanan pelbagai jenis sambil berinteraksi dengan para penonton
Zul Akmar Jamaludin in Selera Santai 1 day ago

Tenggelamnya Jumbo Restaurant! Restoran terapung kini jadi kenangan! Karam di Laut China Selatan!

Jumbo Restaurant, sebuah restoran yang jadi ikon dan kebanggaan pelancong Hong Kong kini tinggal kenangan apabila restoran mewah itu karam di Laut China Selatan
Adnan Mohamad in Selera Santai 2 days ago

Bestnya! Jom kawan-kawan! Sertai aktiviti Hujung Minggu Bersama Didi & Friends! 24-26 Jun 2022!

Program aktiviti Hujung Minggu Bersama Didi & Friends’ anjuran Astro dengan kerjasama Warnakala Studios dan ditaja oleh Quill City Mall KL pada 24-26 Jun 2022
Editor 1 in Selera Santai 5 days ago

Video | Rindu suasana bendang, kampung? Kaki pancing pun boleh enjoy! Datanglah ke Hamsha Village!

Jika ingin lari daripada hiruk-pikuk kota dan mahu nikmati cuti penuh ketenangan, apa kata ke Hamsha Village di Kampung Bendang Lanjut, Kubang Lerek, Pokok Sena
Rodli Nayan @ Rodly Fadly in Selera Santai 1 week ago