Selera & Santai 12 Dec, 2023

Nak gi bercuti? Taipei, Tokyo, Bangkok, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Kota Kinabalu destinasi utama!

@editor 2
Semua kenyataan media atau media releases boleh dihantar kepada Editor KitaReporters. Sila sertakan juga gambar iringan untuk siaran. Emel: kita.reporters@gmail.com atau editor.kitareporters@gmail.com

Share this


Sewaktu rakyat Malaysia bersiap sedia untuk tahun perjalanan yang menarik dengan enam hujung minggu panjang yang menggiurkan dan pelbagai cuti umum yang menceriakan 2024, platform perjalanan digital Agoda mendedahkan destinasi yang dinantikan dengan penuh keterujaan yang menawan hati rakyat Malaysia. 

Dari tempat-tempat menarik antarabangsa hingga permata domestik, terokai pilihan utama yang membuatkan rakyat Malaysia mengira detik hari untuk pengembaraan seterusnya.Destinasi popular untuk perjalanan antarabangsa pada 2024

Pada 2024, Taipei mendahului sebagai destinasi utama bagi pelancong Malaysia, melampaui kedudukannya di tempat keempat pada tahun 2023. 

Dikenali dengan pasar jalanan yang meriah, kekayaan budaya, dan Taipei 101 yang ikonik, bandar ini menawarkan gabungan tradisi dan kemodenan yang harmoni. 

Demikian juga, Tokyo telah meningkat pangkatnya, menduduki tempatnya sebagai destinasi kedua yang paling diminati untuk tahun 2024, mencerminkan perubahan pilihan yang berkembang dan daya tarikan yang menarik  bandar-bandar ini bagi pengembara Malaysia.

Pilihan perjalanan antarabangsa tahun depan menekankan lagi populariti Thailand yang berterusan dalami kalangan pelancong Malaysia. Lanskap bandar yang sibuk di Bangkok (#3) dan Hat Yai yang menawan (#4) telah mengekalkan kedudukan mereka antara pilihan teratas rakyat Malaysia. 

Sementara itu, Seoul (#5) mendapat tempat yang menonjol dalam senarai destinasi utama, mendahului Singapura dan mengukuhkan statusnya sebagai destinasi utama bagi pelancong Malaysia pada tahun 2024.Destinasi popular untuk perjalanan domestik pada 2024

Mengalihkan tumpuan kepada nikmat tempatan, rakyat Malaysia sangat menantikan pengembaraan domestik, dengan Kuala Lumpur (#1) mendahului senarai destinasi utama. 

Gabungan dinamik budaya, inovasi, dan kepelbagaian di hab kosmopolitan ini memastikan pengalaman yang sentiasa segar, menjadikan Kuala Lumpur kegemaran abadi dalam kalangan pelancong Malaysia. 

Berikutnya adalah mekah kuliner Pulau Pinang (#2), syurga makanan yang tidak terbantahkan Malaysia. 

Bandar ini menggabungkan daya tarikan sejarah dengan adegan kafe yang berkembang pesat. Kedai gaya hidup yang berlimpah, menambah sentuhan moden kepada  pesona tradisional Pulau Pinang. 

Destinasi yang kaya dengan alam semula jadi juga menjadi tumpuan utama, dengan Kota Kinabalu (#3) dan Langkawi (#5) menuntut tempat mereka. 

Johor Bahru, yang menduduki tempat keempat di antara lima destinasi domestik teratas untuk 2024, adalah bandar yang sibuk yang memenuhi keperluan setiap anggota keluarga dengan taman tema yang meriah, tempat peranginan tepi pantai, dan padang golf bertaraf dunia, memastikan spektrum pengalaman yang pelbagai dan tidak dapat dilupakan untuk semua.

Dalam menantikan percutian 2024 mereka, rakyat Malaysia boleh membuat tempahan penginapan, tiket penerbangan, dan aktiviti semua dalam platform Agoda. 

Dengan lebih daripada 3.9 juta hartanah percutian untuk dipilih dan reputasi memberikan pelancong tawaran nilai hebat, percutian yang sempurna boleh ditempah di Agoda tanpa mengira destinasi pada 2024. - KitaReporters/Kenyataan Media

17
16
0
10
0
You will be interested