Selera & Santai 23 Apr, 2020

MENU SPECIAL INDAHNYA RAMADAN MCDONALD'S

@editor 1
Editor Satu di KitaReporters >> Boleh emel kepada editor@kitareporters.com & Editor Satu di UtusanPress >> Boleh emel kepada editor@utusan.press

Share this

BULAN Ramadan ini, McDonald's Malaysia terus menyajikan pelbagai hidangan menarik dan menyelerakan melalui menu Ramadan istimewanya, untuk dinikmati rakyat Malaysia bersama keluarga dan rakan-rakan. Ini termasuklah Foldover Ikan Rangup dan Ayam Goreng McD dengan Sos Cili Manis baharu. : KitaReporters


Menurut Melati Abdul Hai, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran McDonald's Malaysia, pengenalan kedua-dua menu baharu ini adalah sebahagian daripada komitmen berterusan McDonald's Malaysia dalam menyediakan pilihan menu menarik sepanjang Ramadan dengan cita rasa yang berlainan.

Sepanjang bulan tersebut, para penggemar ikan mempunyai pilihan untuk menikmati Foldover Ikan Rangup – dengan kepingan ikan rangup keemasan yang lengkap dengan salad, tomato, dan hirisan bawang merah segar bersama sos istimewa yang dibaluti roti nipis hangat. 

Dihidangkan bersama Kentang Goreng dan Teh Ais Limau, ianya merupakan hidangan yang enak dan mengenyangkan untuk berbuka puasa. 


Selain itu, katanya, Foldover Ayam Gril lazat yang sentiasa menjadi kegemaran ramai turut diperkenalkan semula.

"Foldover Ayam Gril sememangnya menjadi kegemaran pelanggan, dan ianya mendapat sambutan yang sangat menggalakkan ketika kami memperkenalkannya semula pada tahun lalu. 

"Oleh sebab itu, kali ini kami ingin memenuhi permintaan pelanggan dengan memperkenalkan varian baharu melalui pelancaran Foldover Ikan Rangup ini," tambah Melati dalam satu kenyataan media.

Selain itu, beliau berkata, penggemar Ayam Goreng McD juga boleh menikmati hidangan itu dengan cara baharu, iaitu bersama Sos Cili Manis enak yang akan memberikan mereka rasa yang lebih mengagumkan. 

Melati menambah, Nasi Lemak McD yang sentiasa menjadi kegemaran ramai bakal melengkapkan lagi hidangan Ramadan, bukan sahaja membuka selera mereka yang berpuasa, tetapi juga setiap rakyat Malaysia.

“Permulaan Ramadan tahun ini akan jatuh dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dan ketika rakyat Malaysia menyesuaikan diri dengan keadaan ini, kami ingin terus membawa kegembiraan kepada rakyat Malaysia menerusi hidangan kami di sepanjang bulan Ramadan. 

"Walaupun dalam persekitaran yang mencabar ini, McDonald's Malaysia akan terus menyajikan rakyat Malaysia dengan pelbagai tawaran menu baharu dan menarik melalui kemudahan saluran McDelivery dan Pandu-Lalu kami," kata Melati lagi.


Pelanggan juga boleh berbuka puasa dengan menikmati pelbagai hidangan pencuci mulut dan kopi McDonald’s pada bulan Ramadan ini. 

Pai Coklat Pisang merupakan pencuci mulut terbaharu, yang menggabungkan inti coklat dan pisang enak dalam kulit pai coklat yang rangup. 

Penggemar kopi tidak akan kecewa, kerana McCafe akan memperkenalkan minuman Kurma baharu dengan ekstrak Kurma sebenar, yang sangat sesuai untuk dinikmati sepanjang bulan Ramadan iaitu Kurma Ais, Kurma Latte Ais, dan Susu Kurma Ais.


Menurut kenyataan itu, Foldover Ayam Gril dan Foldover Ikan Rangup masing-masing berharga RM16.99, lengkap dengan Kentang Goreng dan Teh Ais Limau dalam saiz sederhana. 

Set 2 ketul Ayam Goreng McD dengan Sos Cili Manis pula berharga RM15.49, manakala set 3 ketul ayam pula berharga RM20.24.

Sementara itu, set Nasi Lemak McD dengan 1 ketul Ayam Goreng McD boleh didapati dengan harga RM12.99, manakala set 2 ketul ayam pula berharga RM15.99. 

Melati berkata, Foldover Ayam Gril dan Foldover Ikan Rangup boleh didapati mulai 20 April 2020 dalam tempoh masa terhad, manakala Ayam Goreng McD dengan Sos Cili Manis boleh didapati mulai 24 April 2020.

Pesanan bungkus untuk semua menu ini boleh dibuat di restoran-restoran McDonald’s terpilih, dan menerusi perkhidmatan Pandu-Lalu serta McDelivery. - KitaReporters

1
0
0
0
0
You will be interested