Selera Santai 26 Sep, 2022

Kedai ini patut diviralkan! Makanan sedap, servis cekap, mesra pelanggan! Siap ada skrin pesanan!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


KECEKAPAN sebuah restoran nasi ayam mengamalkan konsep berniaga yang mesra pelanggan dengan sistem pesanan yang pantas, teratur dengan penyediaan screen serta mengutamakan urusan rider mendapat pujian ramai dalam media sosial.

Menerusi hantaran yang dibuat oleh pengguna media sosial bernama @SallehFahmi, beliau memberi pujian kepada restoran tersebut yang mengutamakan servis terbaik kepada pelanggan dengan kualiti makanan yang baik.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan makanan nasi ayamMacam ni baru betul-betul berniaga. Jaga customer baik, jaga rider baik, ordering sistem pantas dan teratur, siap ada order screen. Jadi, kalau take away efisyen.

“Nak kuah boleh layan diri, rating Foodpanda beribu-ribu 5 star. Request kuah lebih dapat, bahagian ayam dapat. Servis A!,” ciapnya menerusi laman Twitter.

Rata-rata pengguna media sosial turut memuji konsep perniagaan yang diamalkan restoran itu serta berkongsi pengalaman makanan yang dijual bukan sahaja enak malah berkualiti.“Bila bos dengar kata pekerja, bos ada nampak lompong yang perlu dibaiki dia tidak segan untuk labur sesuatu untuk kemudahan ramai pihak. Kedai seperti ini sesuai diviralkan,” tulis @iqbaldasril91.

“Sebagai warga Salak Tinggi, saya approve kedai mereka ini. Servis mereka sangat sistematik, laju. Makanan pun sedap dan berpatutan,” jelas @stfznr.

“Macam ini rupanya kedai ayam Mafia, selama ini order di food Panda sahaja. Sedap dan portion sangat banyak ya. Memng terbaik,” kata @jiennax.-  KitaReporters


9
14
0
11
0
You will be interested

Video| Pekerja warga Bangladesh ajak cef Fazley makan malam bersama! Masakan sedap, banyak, mahal!

Cef Fazley Yaakob yang terharu akan keikhlasan sekumpulan pekerja warga Bangladesh yang jemputnya untuk makan malam bersama dengan banyak lauk-pauk disediakan

Fitri Hazim in Selera Santai 1 month ago

Demi keluarga Zahabah berhenti kerja! Kini usahawan sejuk beku berjaya!

Kerana utamakan keluarga Zahabah Abu Hasan berhenti kerja untuk bersama mereka. Pulang ke kampung untuk memulakan hidup baharu sebagai usahawan kuih sejuk beku
Normala Hamzah in Selera Santai 3 weeks ago

Teringin makan kari kambing, gulai pisang muda, gulai terung? Jom ke Restoran Kari Kambing Abahang!

Boleh nikmati masakan kari kambing di Restoran Kari Kambing Abahang di Cahaya Alam, Shah Alam. Ada juga gulai pisang muda, gulai nangka, gulai terung ikan masin
Rahana MD in Selera Santai 1 month ago