Bisnes & Ekonomi 14 Mar, 2024

Setulus Ikhlas! ikhlas.com lancarkan kempen Sadaqah 1,000 Bulan sempena Ramadan! Web atau aplikasi!

@editor 2
Semua kenyataan media atau media releases boleh dihantar kepada Editor KitaReporters. Sila sertakan juga gambar iringan untuk siaran. Emel: kita.reporters@gmail.com atau editor.kitareporters@gmail.com

Share this

Rosyam Nor (kanan) dan Ikhlas Kamarudin menyerahkan bakul makanan mengandungi keperluan harian sempena kempen Sadaqah 1000 Bulan kepada penerima di Pantai Dalam, Kuala Lumpur. 


Platform gaya hidup mesra Muslim Capital A, Ikhlas Com Travel & Umrah Sdn Bhd (ikhlas.com) melancarkan kempen Sadaqah 1,000 Bulan sempena meraikan bulan Ramadan yang penuh keberkatan dengan mengagihkan 200 set bakul makanan kepada keluarga asnaf di sekitar Pantai Dalam pada 12 Mac 2024.

Kempen itu bertujuan memudahkan umat Islam bersedekah dan menambah ganjaran pada bulan yang sangat dimuliakan ini. 

Selain transaksi yang mudah, cepat dan selamat dengan Ikhlas Sadaqah menerusi laman web atau aplikasi ikhlas.com, wang yang disedekahkan itu akan disalurkan 100% terus kepada golongan yang memerlukan sepanjang Ramadan.

Ketua Pegawai Eksekutif ikhlas.com, Ikhlas Kamarudin berkata, “Seperti mana Ramadan terdahulu, ikhlas.com akan melaksanakan agihan setiap hari dengan bantuan Sahabat Ikhlas melibatkan lebih 100 lokasi di seluruh negara untuk memastikan setiap ringgit yang disedekahkan dapat dinikmati pelbagai golongan penerima yang memerlukan.”


Ikhlas Kamarudin (kiri) dan Rosyam Nor menyerahkan bakul makanan kepada penerima di Pantai Dalam, Kuala Lumpur.


Beliau berkata demikian selepas mengagihkan set bakul makanan yang mengandungi barangan keperluan harian termasuk beras, tepung, santan, gula, garam dan lain-lain bersama Duta ikhlas.com, Datuk Rosyam Nor kepada para penerima di Surau Insaniah, Taman Bukit Angkasa pada 12 Mac 2024.

Ramadan ini merupakan tahun keempat Ikhlas Sadaqah mengumpulkan dana dan menyempurnakan agihan kepada golongan yang memerlukan sejak tahun 2020. 

Sehingga kini jumlah dana yang dikumpul dan diagihkan mencecah hampir RM4.8 juta.

Sementara kempen Sadaqah 1,000 Bulan sempena Ramadan yang bermula sejak 2022 pula berjaya mengumpul lebih RM610,257.30 pula telah diagihkan dan dimanfaatkan oleh kira-kira 6,000 keluarga setakat 2023.

Untuk berinfaq atau maklumat lanjut tentang kempen Sadaqah 1,000 Bulan dan perkhidmatan gaya hidup dan kembara mesra Muslim yang lain, layari ikhlas.com atau muat turun aplikasi mudah alih di Apple App Store dan Google Play Store. - KitaReporters/Kenyataan Media 


9
15
0
10
0
You will be interested