Kampus & Pendidikan 10 Mar, 2023

Syabas MMU! Dilantik semula jadi rakan strategik JPN Melaka! Tingkat penguasaan digital warga sekolah!

Share this

Prof. Dato’ Dr. Mazliham Mohd Su’ud menerima watikah pelantikan Rakan Strategik JPN Melaka daripada Nasaruddin Rahmat di MMU Cyberjaya.

Universiti Multimedia (MMU) telah dilantik semula sebagai Rakan Strategik Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Melaka bagi membantu meningkatkan tahap penguasaan teknologi digital dalam kalangan warga sekolah di negeri itu.

Dengan pelantikan bagi tahun kedua itu, MMU dan Sektor Sumber Teknologi Pendidikan (SSTP) JPN akan menggembleng tenaga untuk menambah baik mutu pengajaran dan pembelajaran (PdP) dengan penggunaan teknologi digital terkini.

Presiden MMU, Prof. Dato’ Dr. Mazliham Mohd. Su’ud menyifatkan pelantikan rakan strategik JPN itu sebagai satu kepercayaan tinggi kepada MMU dalam usaha melahirkan generasi baharu yang berkompetensi dalam bidang teknologi maklumat dan multimedia bagi mendepani keperluan masa hadapan negara.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan aktiviti kampus MMU

Prof. Dato’ Dr. Mazliham Mohd Su’ud (depan, tiga dari kanan) bersama delegasi JPN Melaka dan pegawai MMU selepas Majlis Kunjungan Hormat dan Pelantikan Rakan Strategik JPN di MMU Cyberjaya

“Dengan adanya jalinan yang kukuh antara MMU dan SSTP JPN Melaka, kita dapat sama-sama merealisasikan kemenjadian holistik anak-anak dalam segenap aspek sama ada jasmani, emosi, rohani atau intelek,” katanya pada Majlis Kunjungan Hormat SSTP JPN Melaka dan Pelantikan MMU Sebagai Rakan Strategik di MMU Cyberjaya, pada 2 Mac 2023.

Menurut Prof. Mazliham, MMU bersedia berkongsi kepakaran untuk memupuk bakat digital yang berpengetahuan, berkemahiran dan beretika dalam penggunaan teknologi digital pada masa depan.  

Dengan pengalaman yang dimiliki, tambahnya, MMU bersedia untuk berkongsi serba sedikit ilmu serta kepakaran teknologi digital dan multimedia untuk dimanfaatkan oleh pihak SSTP JPN Melaka.

“Tumpuan boleh diberi kepada usaha untuk meningkatkan penguasaan murid dalam teknologi digital, memperkaya kandungan digital yang berkualiti, memperkasa kompetensi guru, dan membudayakan penggunaan teknologi digital dalam kalangan warga sekolah,” jelasnya.

Dalam kunjungan hormat itu, delegasi-delegasi JPN Melaka yang diketuai Nasaruddin Rahmat, Ketua Penolong Pengarah SSTP telah bertukar-tukar pandangan tentang kerjasama yang bakal dilaksanakan oleh kedua-dua belah pihak untuk sepanjang tahun 2023. - KitaReporters/MMU


Delegasi JPN Melaka mendengar taklimat mengenai kemudahan pembelajaran HySpace dan Hyflex di MMU Cyberjaya.

11
14
1
14
0
You will be interested