Insan & Komuniti 16 Jun, 2023

Tahniah Mr DIY! Tubuh Yayasan Mr DIY! Teruskan Mr DIY Cares! Tambah nilai kehidupan Malaysia Madani!

@editor 2
Semua kenyataan media atau media releases boleh dihantar kepada Editor KitaReporters. Sila sertakan juga gambar iringan untuk siaran. Emel: kita.reporters@gmail.com atau editor.kitareporters@gmail.com

Share this


Yayasan Mr DIY yang baru dilancarkan bertekad untuk melaksanakan program-program kesan komuniti yang menambah nilai kepada kehidupan rakyat Malaysia Madani. 

Dalam kenyataan yang dikeluarkan hari ini (16 Jun 2023), Yayasan tersebut menyatakan komitmennya untuk menganjurkan, melaksanakan, dan menyokong inisiatif yang memberikan bantuan kepada mereka yang memerlukan. 

Bidang tumpuan Yayasan ini termasuk perlindungan alam sekitar, peningkatan kesihatan dan kesejahteraan penduduk, menyokong program pembangunan dan peningkatan kapasiti, serta mempromosikan dan memupuk seni dan budaya kaya Malaysia.

Yayasan tersebut juga mengumumkan pelantikan Zaleha Mohd Mydin sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Yayasan.

CEO baharu Yayasan ini berkata, "Saya merasa rendah diri dengan pelantikan ini. 

"Misi kami di Yayasan Mr DIY adalah terus mencari cara bermakna untuk memberi impak positif kepada masyarakat, dan saya teruja untuk memulakan kerja bersama-sama pasukan kami, rakan kongsi, dan pelbagai agensi kerajaan untuk merealisasikan wawasan ini. 

"Tujuan kami adalah untuk meningkatkan kehidupan rakyat Malaysia dan menyumbang kepada kemajuan masyarakat. Kami mengucapkan setinggi penghargaan kepada Kumpulan Mr DIY kerana menyokong penubuhan Yayasan ini."Pelantikan Zaleha mendapat sokongan daripada Adrian Ong, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Mr DIY (M) Berhad, yang berkata, "Menjadi penyokong aktif komuniti di mana kami beroperasi sentiasa menjadi sebahagian daripada pegangan Mr DIY. 

"Pasukan Mr DIY Cares kami tidak henti-henti dalam usaha untuk membantu mereka yang memerlukan dan memperjuang inisiatif yang memberikan impak positif kepada komuniti."

Ong menyambung, "Zaleha memainkan peranan penting dalam mendorong program-program impak komuniti Kumpulan Mr DIY selama bertahun-tahun, termasuk memimpin pasukan Mr DIY Cares dan pelbagai inisiatif lain yang kami jalankan semasa pandemik COVID-19. 

"Beliau mempunyai pengetahuan, pengalaman, dan semangat yang diperlukan untuk memastikan Yayasan Mr DIY memberi manfaat kepada lebih banyak pihak dan komuniti, dan kami mengamanahkan beliau dengan sokongan dan sumber bagi membantu merealisasikan visi kami untuk menjadikan Malaysia yang lebih baik," tambah Ong.

Pada 2022, Mr DIY telah melaksanakan lebih daripada 90 program impak komuniti, memberi manfaat kepada lebih daripada 126,000 penerima dan komuniti mereka.

Kumpulan ini juga telah menerima anugerah ESG pertamanya, sebagai Pemain Baharu Terbaik dalam Kategori Ekuiti, dalam The Edge ESG Awards 2022 yang pertama. - KitaReporters/Kenyataan Media


11
9
0
8
0
You will be interested