Kisah Insan 23 Apr, 2021

Kakitangan Yayasan Pahang terima bonus sebulan gaji sempena Aidilfitri! Tanda penghargaan - MB

@nur ain darwishah
Pemegang Ijazah Sarjana Muda Komunikasi dan Pengajian Media Universiti Teknologi Mara (UiTM) dalam bidang kewartawanan. Seorang penulis bebas dan penulis upahan (Ghostwriter). Bergiat aktif dalam dunia penulisan kreatif sejak 2019 dan menyertai puluhan projek antologi pelbagai genre daripada beberapa rumah penerbitan.

Share this

Menteri Besar, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail 


SEMUA kakitangan Yayasan Pahang (YP) pasti teruja dan gembira menyambut lebaran tahun ini kerana bakal terima bonus sebulan gaji.

Pengerusi Ahli Lembaga Pemegang Amanah YP, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata, pemberian sempena Aidilfitri itu sebagai tanda penghargaan kepada pihak pengurusan dan kakitangannya yang cemerlang menguruskan anak syarikat kerajaan negeri itu.

Beliau yang juga Menteri Besar berpuas hati dengan pengurusan kewangan yang dijalankan dengan baik ditambah pula dengan prestasi kewangan kerajaan negeri yang juga diuruskan secara berhemah.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan negeri Pahang

Sebahagian daripada penerima sumbangan yang hadir pada majlis berkenaan


"Kalau kita tengok kepada peningkatan pendapatan dicatatkan YP, tahun lalu (2020) kita memperoleh pendapatan RM169 juta berbanding RM128 juta iaitu peningkatan melebihi RM40 juta berbanding 2018.

"Jadi, bila kita ada lebihan yang banyak kita boleh agihkan kepada semua warga kerja YP," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Penyampaian Bantuan Ramadan dan Majlis Berbuka Puasa Bersama Menteri Besar di Kompleks Yayasan Pahang, Kuantan pada 22 April 2021.


Wan Rosdy Wan Ismail (dua dari kiri) menyampaikan sumbangan berjumlah RM2,000 kepada wakil NASOM pada majlis berkenaan.


Pada majlis sama, Wan Rosdy menyampaikan sumbangan RM2,000 kepada sembilan persatuan dan badan bukan kerajaan (NGO) termasuk Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA) Pahang; Persatuan Ibu Bapa Anak Istimewa Pahang (PIANIS), Persatuan Kebangsaan Autisme Malaysia (NASOM) Cawangan Pahang dan Persatuan Kanser Kanak-kanak (PERSONA).

Wan Rosdy juga menyampaikan sumbangan RM10,000 kepada anak jati Pahang, Muhammad Hamdi Ahmad Hakimi yang layak melanjutkan pengajian ke Kolej Harvard di Amerika Syarikat, Ogos 2021 ini.


Wan Rosdy Wan Ismail (dua dari kiri) menyampaikan sumbangan RM10,000 kepada ibu Muhammad Hamdi Ahmad Hakimi, Rozita Abdul Hamid (dua dari kanan)


Sumbangan diterima oleh ibu Muhammad Hamdi, Rozita Abdul Hamid, 47, sebagai wakil kerana dia kini berada di Kolej Tuanku Ja'afar, Mantin, Negeri Sembilan membuat persediaan menduduki peperiksaan A-Level. 

Turut menerima sumbangan daripada Kerajaan negeri ialah Pasukan Bahas Guru Pahang yang memenangi Pertandingan Bahas Guru Peringkat Kebangsaan baru-baru ini. - KitaReporters

0
0
0
0
0
You will be interested

Video| Mata masuk habuk! Sebak tengok anak ubah suai kereta! Demi nak bawa berjalan ayah tercinta!

Seorang pemuda telah ubah suai tempat duduk hadapan keretanya demi mudahkan ayahnya untuk naiki kereta dan berjalan-jalan. Pemuda itu belanjakan hampir RM3,000

Kasih seorang ibu! Sanggup 'simpan' jasad anak lebih seminggu! Sehingga membusuk dan dah mereput!

Seorang ibu di Singapura yang tinggal di pangsapuri tak boleh terima takdir anaknya meninggal dunia lalu simpan mayat anak lelakinya yang berusia 54 tahun itu
Zuhayati Yazid in Kisah Insan 1 day ago

Indahnya ukhuwah! Bonda Nor siapkan buku dalam sehari! Tanda penghargaan buat Prof Kamil, isteri!

Demi cinta, kasih sayang dan ukhuwah kerana Allah, Bonda Nor atau Norli Madlan berjaya siapkan sebuah buku bertajuk Jumpa Nanti.. Di Firdaus dalam tempoh sehari
Khadijah Mohamad Nor in Kisah Insan 2 days ago

Video| Apa punya mak bapak! Kanak-kanak 3 tahun ditinggalkan dalam tangki air! Diselamatkan polis!

Seorang kanak-kanak perempuan usia tiga tahun di Chalco, Mexico didera ibu, bapa tirinya dengan masukkan dia di dalam tangki air. Nasib baik diselamatkan polis
Zuhayati Yazid in Kisah Insan 4 days ago

Video| Derita seorang isteri! Rayu suami azankan bayi dilahirkan! Tapi dia hilang bersama kekasih!

Hati isteri mana tak rasa sedih apabila suami bukan sahaja tak jenguk semasa wanita itu bersalin tapi ambil kesempatan keluar berseronok-seronok dengan kekasih
Adnan Mohamad in Kisah Insan 5 days ago