Insan & Komuniti 21 Jan, 2023

Video| Alamak! Pelari kena kejar anjing! Laju dia lari! Sampai tak ingat dunia! Boleh pecah rekod ni!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


BAGI atlet larian, mereka akan berlari menuju ke garisan penamat dengan sangat pantas bagi memperoleh gelaran juara ibarat dikejar anjing larian dalam tersebut.

Tanpa disangka-sangka dalam sebuah acara larian, seorang gadis yang telah mendahului larian tersebut tiba-tiba dikejar oleh seekor anjing yang muncul secara mengejutkan dan membuatkan gadis ini berlari selaju yang mungkin apabila dikejar haiwan tersebut.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan anjing-anjing


Perkongsian video ini telah tular dalam Twitter memaparkan aksi anjing itu yang menerpa masuk ke trek larian dan mengejar pelari tersebut yang sedang berlari. 

Kejadian ini dikatakan berlaku di Universiti Malaysia Sabah dan video tersebut telah meraih perhatian orang ramai. 

Warga maya yang melihat video ini sangat terhibur dengan aksi gadis ini dan menyatakan bahawa pelari tersebut akan memecahkan rekod lariannya jika anjing itu tidak dihalang oleh rakannya semasa mengejarnya.Bukan itu sahaja, ada juga warga maya yang menyatakan bahawa anjing tersebut boleh dijadikan sebagai jurulatih kepada pelari ini yang akan menjadikan beliau lebih pantas dan laju dalam bidang larian. 

Ini kalau orang yang tak pandai lari pun boleh lari laju sebab anjing yang kejar. - KitaReporters


15
12
0
13
0
You will be interested