Kisah Insan 14 Jan, 2021

Kena kuarantin kendiri! Walaupun serumah anak Menteri Kewangan utus surat rindu kepada bapa!

@zuhayati yazid
Bekas wartawan Utusan Malaysia yang pernah bertugas di Ibu Pejabat di Jalan Chan Sow Lin dan biro Kuala Terengganu.

Share this

HUBUNGAN anak perempuan dengan bapa tidak perlu dipertikaikan lagi. Sayangnya kepada si ayah melebihi segala-galanya! Mungkin juga disebabkan ayah adalah lelaki pertama dalam hidup si kecil berkenaan, keadaan itu menyebabkan hubungan mereka terlalu akrab. : KitaReporters


Kredit foto: FB Tengku ZafrulLagi kisah-kisah menarik berkaitan anak perempuan:

https://kitareporters.com/search?search=anak+perempuan


Ini kisah kasih sayang antara seorang ayah, Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz dan anak perempuannya, Tengku Zahira Eusnie.

Walaupun tinggal sebumbung namun disebabkan mempunyai kontak rapat dengan individu yang positif cirus Covid-19, beliau membuat keputusan untuk lakukan pengasingan atau kuarantin kendiri di kediamannya.

Menurut Tengku Zafrul menerusi laman Instagram miliknya, anak perempuannya, Zahira berkongsi rasa rindu kepadanya menerusi sepucuk surat yang ditulis sendiri.
"Hari ini, saya mendapat sepucuk surat dari anak perempuan saya, Zahira, yang berumur 7 tahun. Walaupun di rumah, saya tidak boleh bersama keluarga atas faktor kesihatan,” kongsinya.

Terdahulu Tengku Zafrul memaklumkan mempunyai kontak rapat dengan individu yang positif Covid-19 dan telah melakukan ujian saringan dan bersyukur kerana keputusannya negatif.Namun tetap mengambil langkah berhati-hati dengan cara membuat pengawasan sendiri di kediaman.

Malah bekas pegawai korporat itu turut bekerja dari rumah sejak beberapa hari lalu bagi mengelak virus berkenaan dijangkiti dengan invidu lain.

“Saya telah melakukan ujian saringan COVID-19 semalam dan Alhamdulillah, keputusannya negatif. Saya juga telah memulakan Perintah Pengawasan dan Pemerhatian di Rumah Kediaman (HSO) and will be working from Home (WFH) sejak beberapa hari lalu sehingga 19 Januari.,” ujarnya lagi.

Dalam perkongsian berkenaan, Zahira turut memberikan sekeping gambar mereka berdua yang diletakkan di dalam bingkai putih.

Alahaiiii sweetnya si kecil nih!Malah si bapa pula sempat membalas sambil luahan rindu si kecil sambil menyatakan dia juga terlalu rindukan si kecil berkenaan.

”Papa misses you, too, Zahira! InsyaAllah, Papa will see you soon!,” kongsinya lagi.

Semoga YB terus diberikan kesihatan baik dan terus  berkhidmat kepada rakyat! - KitaReporters

You will be interested

Tolong kami! Bantu Nor Hasliza! Ibu terharu anak sakit kronik jantung! Rayu bantuan kewangan!

Seorang ibu, Nor Hasliza Mat Said rayu sumbangan untuk anaknya, Tuan Hafiezudin Tuan Sharin yang perlu jalani rawatan untuk penyakit jantungnya yang dah kronik

Kes tuntutan hak tanah pusaka! Anak saman bapa meninggal dunia sehari sebelum hari perbicaraan

Koswara dri Bandung disaman oleh anak-anaknya bagi tuntut hak berhubung tanah pusaka. Seorang anak yang jadi peguam meninggal dunia sehari sebelum perbicaraan
Ahmad Abd Hamid in Kisah Insan 6 hours ago

Terima kasih Bapak Polis! Beri bantuan! Ibu curi ubat, ayah curi telefon kerana kasihkan anak

Seorang ibu terpaksa curi makanan, pelekat penyejuk badan kerana anaknya deman. Seorang bapa terpaksa curi telefon untuk anaknya yang kena belajar secara online
Adnan Mohamad in Kisah Insan 7 hours ago

Suami kejam! Kes panas baran! Curah isteri dengan air panas kerana kejutkan untuk bersarapan!

Di Turki, seorang suami, Ali Ay ditahan polis kerana mencurah air panas pada badan isterinya, Rukiye Ay kerana panas baran sebab mengejutnya untuk bersarapan
Fauzan Uda Ahmad in Kisah Insan 1 day ago

Video| Suami kejam, sadis! Toreh muka isteri kerana cemburu buta! Berbual dengan lelaki lain

Di Turki, Mesut Ozturkmen cemburu buta dengan isterinya Anna Butim sehingga sanggup lakukan tindakan kejam selepas lihat isterinya berbual dengan seorang lelaki
Fauzan Uda Ahmad in Kisah Insan 1 day ago