Insan & Komuniti 16 Feb, 2023

Video| Tanggalkan pelekat road tax! Ramai berebut cabut! Tapi ada tak setuju! Kecoh semasa road block!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


Ramai rakyat Malaysia bersyukur apabila kerajaan baru-baru ini telah mengumumkan bahawa cukai jalan atau road tax tidak lagi diwajibkan dipamerkan pada cermin kenderaan anda.

Ini menyebabkan ramai orang dalam media sosial yang memaparkan mereka membuka pelekat road tax pada kenderaan masing-masing.

Video tersebut telah tular dalam media sosial memaparkan mereka menunjukkan sedang mencabut pelekat tersebut dalam waktu yang sekejap.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan cukai jalanUmum mengetahui bahawa sebelum ini, ramai yang telah membuat aduan bahawa memasang dan menanggalkan pelekat tersebut tidak mudah dan ia sangat senang koyak.
Rata-rata netizen yang melihat video ini berpendapat bahawa mereka sangat terkejut dengan tindakan yang dilakukan oleh beberapa orang.

Ada juga yang berpendapat bahawa apabila ditahan dengan pihak polis bagaimana mereka nak pamerkan road tax kerana terlalu gelabah nak memaparkannya dalam aplikasi dalam telefon. - KitaReporters


9
16
0
14
0
You will be interested