Kisah Insan 11 Dec, 2020

Video| Miliki misai, kening macam lelaki! Niar disalah anggap

@zul akmar jamaludin
Memulakan kerjaya sebagai wartawan pada 2001 di tabloid Warta Perdana dan juga pernah bertugas di majalah Variapop. Kemudian menyambung kerjaya sebagai wartawan majalah Mingguan Wanita di Kumpulan Media Karangkraf.

Share this

Allah SWT menjadikan manusia itu daripada dua jenis kelamin iaitu lelaki dan wanita. Manakala lelaki dan wanita itu pula dijadikan dengan sifat dan fizikal yang berbeza agar saling melengkapi antara satu sama lain. Namun sesetengah kes, ada segelintir ciptaan Maha Agung ini tidak sempurna. Walau bagaimanapun, setiap yang terjadi itu pasti ada hikmahnya. : KitaReporters Lagi kisah-kisah berkaitan aneh:

https://kitareporters.com/search?search=aneh


Kekurangan atau kenaehan yang dimiliki itu tidak seharusnya dijadikan alasan untuk tidak bersyukur. Malah, ada sesetengah insan, menganggap kecacatan atau kelainan yang dimilikinya sebagai daya tarikan dan menjadikannya seorang yang lagi dikenali. 

Begitulah yang dilalui oleh seorang wanita dari Indonesia ini yang mengganggap kekurangan yang ada pada dirinya sebagai kelebihan.

Lapor portal Tribunnews.com, wanita yang dikenali sebagai Niar Farahilah sering disalah anggap sebagai lelaki kerana mempunyai misai seperti lelaki. Bukan itu sahaja, Niar juga mempunyai bulu kening yang tebal persis lelaki


Misai dan kening yang menyerupai lelaki menjadi keunikan buat Niar. - Kredit foto: TikTok Niar Farahilah


Kisah Niar tular dalam media sosial setelah satu video TikTok menunjukkan seorang wanita yang bermisai dan berkening tebal menjadi sebutan ramai.

Jantina Niar sering menjadi persoalan gara-gara keunikan yang dimilikinya itu. Kisah Niar pertama kali disiarkan oleh akaun TikTok @niarfarahilah30 pada Selasa, 1 Disember 2020. 
Dalam hantaran itu, Niar dilihat menjelaskan mengenai jantinanya kerana sering disalah anggap sebagai lelaki.

Dalam video TikTok, Niar memperlihatkan wajahnya di hadapan kamera, mengikuti alunan lagu. Misai dan kening yang tebal jelas kelihatan pada wajah Niar yang seakan lelaki cuma bezanya dia mengenakan tudung.

Tidak menganggap keunikan yang dimilikinya itu sebagai kekurangan, Niar kelihatan begitu yakin di hadapan kamera.

Bahkan wanita berasal dari Papua Barat, Indonesia ini sama sekali tidak terlihat rendah diri atau sedih walaupun ramai yang menyangkanya lelaki.

Malah, video berkenaan telah ditonton sebanyak 2.6 juta kali hanya dalam masa dua hari tayangan dan mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna TikTok.


Ramai yang memuji kecantikan Niar walaupun mempunyai misai dan kening seperti lelaki. - Kredit foto: TikTok Niar Farahilah


Walaupun mempunyai misai dan kening seperti lelaki, namun jika dilihat betul-betul, Niar masih mempunyai air muka sebagai wanita dan hal tersebut tidak menjejaskan kecantikannya.

Bahkan, ramai yang memuji di sebalik kekurangan yang dimilikinya itu, Niar sebenarnya sangat cantik dan berbeza daripada wanita yang lain. Lihat sahaja senyumannya itu, ia mampu mencairkan mana-mana lelaki yang memandang.

Jadi, pengajaran yang boleh diambil di sini, bersyukurlah dengan apa yang dimiliki walaupun ia merupakan kekurangan atau kecacatan. 

Percaya dan yakin, setiap yang Allah SWT jadikan, pasti ada hikmah di sebaliknya. - KitaReporters


2
0
0
1
0
You will be interested

Video| Dulu Mek Motor sekarang Mek Grab! Husnul Hidayah gemar jadi runner! Aktif aktiviti lasak!

Suri rumah, Husnul Hidayah Hassan, 35, dari Kampung Pacakan, Kuala Besut pilih kerjaya sebagai runner kerana ia beri peluang terbaik untuk dia kenali masyarakat

Mohammad Ishak in Kisah Insan 1 week ago

Video| Remaja maut digilis lori! Mahu bertemu kakak untuk bayar hutang! Dan mohon 'cuti' bekerja!

Allahyarham Danial Haris Rosli, 18, sedang menuju ke rumah kakaknya apabila motornya termasuk ke jalan berlubang lalu terjatuh ke jalan raya dan diheret lori
Kartini Mohd Noor in Kisah Insan 3 days ago

Video| Terima kasih adik! Pilih jaga emak ayah! Sebab kau, abang berjaya! Pengakuan Hafiz Mahamad!

Kerana adiknya, Hafiz Mahamad capai kejayaan dan beliau tidak akan pernah lupa perkara itu. Katanya, kejayaan beliau hari ini adalah inspirasi daripada adiknya
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Kisah Insan 4 days ago

Allahu! Gagal diberikan cucu! Ibu bapa saman anak kandung dan menantu! Selepas 6 tahun menunggu!

Di Uttarakhand, India pasangan warga emas nekad saman anak lelaki mereka sendiri dan menantu kerana gagal memberikan mereka cucu selepas tunggu lebih enam tahun
Zuhayati Yazid in Kisah Insan 4 days ago

Piala Thomas 2022: Malaysia bantu India cipta sejarah ke separuh akhir? Apa nak jadi? Sampai bila?

Perjalanan skuad badminton negara terhenti pada suku akhir apabila tersungkur di tangan India 2-3 dalam saingan Piala Thomas 2022 yang berlangsung di Bangkok
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Kisah Insan 6 days ago