Kisah Insan 27 Jun, 2022

Video| Ikut pintu belakang? Ada konspirasi? Daniel Ting berpindah ke JDT! Semuanya dah terjawab!

@mohd amirul fazli zulkafli
Pernah berkhidmat sebagai wartawan penyiaran. Meminati bidang pertulisan dan akan terus menulis selagi mana ada peluang dan ruang.

Share this


TEKA-TEKI dan persoalan yang bermain dalam kalangan peminat bola sepak selama ini akhirnya terjawab apabila Daniel Sang Ting secara rasmi telah diperkenalkan sebagai pemain Johor Darul Ta'zim (JDT) dalam laman media rasmi milik JDT.

Ketika bersama KL City FC, Daniel Sang Ting antara pemain yang berada di prestasi terbaik selain berjaya membantu KL City muncul juara Piala Malaysia pada edisi ketika itu. 

Ramai para peminat terutama penyokong sejati ibu kota ini berharap pemain ini akan sambung kontrak dengan KL City namun sebaliknya terjadi. 


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan pemain bola sepakJika dilihat dari sudut lain pula, kemasukan Daniel Ting ke JDT ini memberi kelebihan untuk JDT.  

Dan sudah, ia menambah kuat lagi barisan pertahanan JDT dan ini juga secara tidak langsung membantu persiapan JDT dalam menghadapi pusingan kedua Piala AFC pada Ogos 2022 ini.

Ini bukan pasukan kedua beliau tapi Daniel Ting sudah pernah mewakili beberapa pasukan di Liga Malaysia antaranya JDT II, PKNS, Negeri Sembilan dan Kuala Lumpur City.Sebelum ini, pemain kacukan Malaysia-England telah mencetuskan pelbagai persoalan dalan kalangan peminat apabila tidak menyambung kontrak bersama pasukan Kuala Lumpur City. 

Antara alasan yang diberikan adalah masalah peribadi atau keluarga serta tidak mahu menerima vaksin dan ini antara asbab beliau meninggalkan pasukan KL City. 

Namun ketika itu lagi, sudah ada bunyi bahawa ada pasukan cuba bermain pintu belakang untuk mengambil pemain ini dan ini disahkan sendiri oleh Presiden KL FA, Khalid Samad

Persoalan sekarang, apakah ada konspirasi dalam perpindahan pemain ini? - KitaReporters8
12
0
14
0
You will be interested

Video| Keberanian bawa padah! Pemandu gagal redah laluan dinaiki air! Jengkaut jadi penyelamat!

Seorang pemandu trak pikap yang dilihat sangat berani menyeberangi sebatang sungai di kawasan pedalaman Sarawak walaupun tahu arus deras akhirnya membawa padah

Zuhayati Yazid in Kisah Insan 2 days ago

Enggan beri pinjaman! Majikan parah dipukul pekerja sendiri! Kini bertarung nyawa di hospital!

APABILA manusia terdesak menyebabkan mereka tergamak melakukan apa sahaja, kadan
Zuhayati Yazid in Kisah Insan 4 hours ago

Video| Demimu anak! Ayah terjun ke tasik selamatkan anak perempuan! Tindakan spontan dapat pujian!

Tular video perlihat seorang anak kecil terjatuh ke dalam sebuah tasik dan tindakan spontan daripada ayahnya yang terus terjun ke bawah untuk selamatkan anaknya
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Kisah Insan 1 day ago

2 Dekad Cinta Tanpa Sempadan! PERNIM sambut ulang tahun ke-18! Norlina Alawi lancar buku autobio!

Kehadiran bayi yang ditolak keluarga kandung itu buka hati Norlina Alawi untuk tubuhkan Persatuan Kebajikan Anak Pesakit HIV/AIDS Nurul Iman Malaysia (PERNIM)
Rahana MD in Kisah Insan 1 day ago

Video| Keluarga wanita sedih! Lelaki batalkan pertunangan saat akhir! Minta semua barang hantaran!

Seorang wanita di Indragiri Hulu, Riau alami peristiwa tak terduga menjelang hari lamarannya setelah calon suami batalkan pertunangan dan minta kembali hantaran
Adnan Mohamad in Kisah Insan 1 day ago