Kisah Insan 18 Sep, 2022

Video| Romantiknya PM! Kami masih tetap bercinta! Gi dating di restoran McD! Makan berdua-duaan!

@kartini mohd noor
Pernah berkhidmat sebagai 1. Stringer Berita Harian 2. Wartawan Berita Harian 3 . Penyunting Harian Metro 4. Grup Editor Majalah IBUBAPA

Share this


"KAMI masih tetap bercinta. Kami bercinta sejak di bangku sekolah. Saya di tingkatan 6 atas dan Datin Seri Muhaini Zainal Abidin pula tingkatan 6 bawah. Kami selalu dating di restoran makanan segera. A&W dan KFC, dan jika ada duit lebih saya akan belanja dia di Colliseum Cafe." 

Demikian kata-kata Perdana Menteri (PM) , Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam akaun TikTiknya, @Ismailsabrirasmi.

Pada 16 September 2022 lalu, dalam perjalanan balik daripada menghadiri majlis sambutan Hari Malaysia 2022 di Melaka, pasangan sejoli itu sempat singgah untuk dating, berdua-duan di sebuah restoran McD di Air Keroh sambil mengembalikan kenangan nostalgia zaman mereka bercinta.

Lagi



Ismail Sabri yang lengkap berpakaian Melayu mengejutkan ramai pengunjung dan netizen itu kemudian menviralkan pasangan romantis seperti gelagat anak-anak muda menikmati hidangan dengan dilayani Muhaini. 

Video mereka diiringi muzik Gemuruh, nyanyian Faizal Tahir; Permata Untuk Isteri oleh Kopratasa; dan Tiba-Tiba Cinta Datang.

"Walaupun kini kami sudah jadi atok dan nenek. Kami masih tetap bercinta dan semalam teringat waktu muda dulu. Kami singgahlah di sini." katanya yang kemudian dikerumuni rakyat jelata berbilang bangsa yang mula perasan PM singgah di situ dan sedang beratur memesan makanan. 

Suasana restoran menjadi kecoh seketika apabila pengunjung yang beratur memilih untuk bergambar dengan PM sebagai kenang-kenangan.



"Sumpah terkejut. Aku nak makan kat McD Ayer Keroh. Sekali terjumpa Mail. Perdana Menteri." kata @kurusgedempol dalam akaun TikToknya dengan kata-kata "dahlah, sempoi. Kagum aku."

@Karpetterbang55 dalam videonya yang agak terkejut kerana seakan tidak percaya bila dia berkata,"Tengok dari jauh macam kenal. Tapi betul. PM nombor 1. Datin Sri Infinity dengan emoji terkejut dan ada bintang!"

Muhaini yang juga ibu kepada penyanyi Gadaffi (Dafi AF) lulusan Akademi Fantasia 5 sememangnya seorang isteri pemimpin yang ‘low profile’. Mana tidaknya, sepanjang lebih 30 tahun Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam arena politik tanah air, amat jarang nampak kelibat Datin Seri Muhaini di depan khalayak.

Mentua kepada pereka fesyen terkenal, Datuk Jovian Mandagie yang berkahwin dengan anak sulung PM, Datin Nina Sabri kelihatan tenang menghabiskan makan malam mereka tanpa gangguan pengunjung yang sangat memahami 'bapa negara' juga mahu candle light dinner dengan isterinya.



Mengimbas perkahwinan Datuk Seri Ismail Sabri, beliau mendirikan rumah tangga bersama Datin Seri Muhaini pada tahun 1986.
Hasil perkongsian hidup, pasangan ini dikurniakan empat orang anak; seorang perempuan dan tiga lelaki iaitu Datin Nina Sabrina, Gaddafi, Iqbal dan Nashriq. - KitaReporters

19
12
0
16
0
You will be interested

Kupu-kupu malam menangis, rindu kepada Allah! Ebit Lew berdakwah di kelab malam! Bagi jubah, tudung!

Ustaz Ebit Lew kongsi pengalamannya jumpa beberapa wanita yang menjadi wanita malam, ada terdiri beragama Islam dan bukan Islam di sebuah kelab malam di Jakarta

Adnan Mohamad in Kisah Insan 2 days ago

Angkara lamarannya ditolak! Lelaki tergamak tikam wanita diminati sampai mati! Untuk balas dendam!

Hanya kerana cintanya ditolak, Sing Jabairama bertindak kejam selain balas dendam dengan tikam mangsa yang juga rakan sekerja, Anitta Yoosothana sehingga mati
Zuhayati Yazid in Kisah Insan 17 hours ago

Video| Tak berperikemanusiaan! Pemandu ambulans tinggalkan wanita mengandung! Tak mampu bayar kos!

Seorang pemandu kereta ambulans tinggalkan seorang wanita hamil di tepi jalan kerana mereka tak mampu bayar kos pengangkutan berjumlah Rs1000 (kira-kira RM56)
Fauzan Uda Ahmad in Kisah Insan 18 hours ago

Video| Semoga pak cik lejen cepat sembuh! Pak cik jual air kopi kaww murah, viral kini jatuh sakit!

Perkongsian seorang wanita mengenai kesihatan seorang pak cik dikenali sebagai penjual air kopi murah dan padu sehingga viral kini jatuh sakit undang rasa sedih
Fitri Hazim in Kisah Insan 1 day ago

Video| Pesanan terakhir Bob Lokman! Taubatlah dahulu sebelum kita mati! Insya-Allah mati dalam insaf!

Bertaubatlah dahulu sebelum kita mati. Pasal yang kita hidup dahulu Allah tak ambil kira kalau kita taubat dan jadi manusia yang baik di sini Allah - Bob Lokman
Jamliah Abdullah in Kisah Insan 2 days ago