Kisah Insan 25 Jun, 2022

Kasih seorang ibu! Sanggup 'simpan' jasad anak lebih seminggu! Sehingga membusuk dan dah mereput!

@zuhayati yazid
Memulakan kerjaya sebagai wartawan sejak 2007 dan masih terus mewarnai dunia penulisan sehingga kini.

Share this


KASIH SAYANG ibu kepada anak tiada sempadan, tidak kira yang masih kecil ataupun sudah berusia, seorang ibu pasti akan melindungi si anak.

Berganti nyawa pun ibu sanggup melakukan demi anak yang dikandung.


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan pengorbanan ibuItulah juga yang berlaku kepada seorang ibu di Singapura yang tinggal di sebuah pangsapuri dan tidak boleh menerima takdir anak lelakinya telah meninggal dunia.

Malah si ibu yang berusia 80-an itu sanggup menyimpan mayat anak lelakinya yang berusia 54 tahun gara-gara tidak mahu berpisah dengan jasad anak kesayangan itu. Namun menyimpan mayat pasti meninggalkan kesan terutama bau yang kurang menyenangkan.

Situasi berkenaan menyebabkan penghuni pangsapuri berkenaan mengadu kepada pihak berkuasa berikutan bau misteri yang semakin kuat dan busuk.

Situasi berkenaan menyebabkan penghuni pangsapuri tidak tahan dengan bau yang kurang menyenang itu sejak beberapa hari.Keadaan berterusan itu menyebabkan salah seorang penghuni menghubungi polis kerana bimbang dengan bau yang semakin membusuk.

Namun alangkah terkejut apabila pasukan polis membuat pemeriksaan di blok pangsapuri berkenaan menemui jasad seorang lelaki yang sudah reput berada di ruang tamu di rumah warga emas berkenaan dalam keadaan duduk di ruang tamu.

Lebih mengejutkan mayat berkenaan telah dipenuhi lalat berikutan mayat tersebut disimpan lebih daripada seminggu.

Terdahulu polis terpaksa menunggu kira-kira sejam di hadapan pintu rumah warga emas berkenaan kerana enggan membuka selepas menegtahui ada pemeriksaan oleh polis. Semuanya dilakukan ibu itu kerana tidak mahu anaknya 'diambil' oleh pihak berkuasa.Pasukan polis terus bergegas membawa keluar mayat berkenaan namun seorang jiran berkata, dia melihat ibu tua itu menangis ketika melihat jasad anak kesayangan diusung dengan plastik putih oleh pihak polis.

Kata jirannya, warga emas itu mungkin tidak menyangka anaknya dahulu meninggalkan dunia dan bukannya dirinya yang lebih berusia.

Sejurus selepas mayat anak lelaki dibawa pasukan polis, warga emas berkenaan yang masih kelihatan sedih terus membersihkan rumahnya sebelum dibantu oleh jirannya. 

Polis sehingga kini masih menyiasat punca kematian terhadap lelaki berkenaan.

Inilah sayangnya seorang ibu kepada zuriatnya sendiri, biarpun terpaksa menghidu bau kurang  menyenangkan sehingga lebih seminggu namun tetap ‘ditelan’, semuanya kerana sayang dan kasih kepada anaknya. - KitaReporters


9
16
1
13
0
You will be interested

Video| Keberanian bawa padah! Pemandu gagal redah laluan dinaiki air! Jengkaut jadi penyelamat!

Seorang pemandu trak pikap yang dilihat sangat berani menyeberangi sebatang sungai di kawasan pedalaman Sarawak walaupun tahu arus deras akhirnya membawa padah

Zuhayati Yazid in Kisah Insan 2 days ago

Enggan beri pinjaman! Majikan parah dipukul pekerja sendiri! Kini bertarung nyawa di hospital!

APABILA manusia terdesak menyebabkan mereka tergamak melakukan apa sahaja, kadan
Zuhayati Yazid in Kisah Insan 4 hours ago

Video| Demimu anak! Ayah terjun ke tasik selamatkan anak perempuan! Tindakan spontan dapat pujian!

Tular video perlihat seorang anak kecil terjatuh ke dalam sebuah tasik dan tindakan spontan daripada ayahnya yang terus terjun ke bawah untuk selamatkan anaknya
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Kisah Insan 1 day ago

2 Dekad Cinta Tanpa Sempadan! PERNIM sambut ulang tahun ke-18! Norlina Alawi lancar buku autobio!

Kehadiran bayi yang ditolak keluarga kandung itu buka hati Norlina Alawi untuk tubuhkan Persatuan Kebajikan Anak Pesakit HIV/AIDS Nurul Iman Malaysia (PERNIM)
Rahana MD in Kisah Insan 1 day ago

Video| Keluarga wanita sedih! Lelaki batalkan pertunangan saat akhir! Minta semua barang hantaran!

Seorang wanita di Indragiri Hulu, Riau alami peristiwa tak terduga menjelang hari lamarannya setelah calon suami batalkan pertunangan dan minta kembali hantaran
Adnan Mohamad in Kisah Insan 1 day ago