Kisah Insan 18 Mar, 2021

Wow! Sedekah luar biasa! Insan sedekahkan gelang pulut dakap 12g, kepingan emas 1g untuk masjid

@zuhayati yazid
Memulakan kerjaya sebagai wartawan sejak 2007 dan masih terus mewarnai dunia penulisan sehingga kini.

Share this

SEDEKAH bukan sahaja dapat menghapuskan dosa tapi lebih hebat hartanya tidak akan berkurangan. - Kredit Foto harianislam.com.


SEDEKAH adalah amalan yang mulia. Sedekah dengan ikhlas akan menjanjikan ganjaran pahala buat kita. Kerana setiap perbuatan baik akan dibalas dengan perkara yang baik juga. Malah, pelbagai cara boleh kita lakukan untuk bersedekah, bukan sekadar wang ringgit sahaja tapi barangan lain juga boleh disedekah asalkan niat kita suci dan ikhlas.

Terbaharu tular dalam media sosial apabila seorang individu yang berhati mulia menghulurkan sedekah dengan cara unik dan jarang dilakukan oleh orang lain.


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan sedekah:

https://kitareporters.com/search?search=sedekahSEDEKAH seutas gelang jenis pulut dakap dan ketulan emas seberat satu gram diinfaqkan kepada masjid. - Kedit Foto Facebook Masjid Negeri Sultan Ahmad 1 Kuantan.


Kejadian yang berlaku di Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan, Pahang ternyata unik dan pihak pengurusan masjid menerusi Facebook rasmi masjid berkenaan berkongsi pemberian berkenaan.

Penyumbang berkenaan menyerahkan sedekah berkenaan dalam bentuk emas iaitu seutas rantai tangan pulut dakap eksklusif seberat 12 gram dan kepingan emas 999.9 seberat 1 gram.

Masya-Allah mulianya hati penyumbang ini!

Pengurusan masjid kemudian berkongsi kebaikan individu berkenaan dengan memuat naik pemberian berkenaan di Facebook rasmi sambil menyatakan penghargaan dengan keihlasan pemberian berkenaan.


SEMOGA pahala berteruskan kepada penyumbang selain dipermudahkan urusan.


Kalau ditukar dengan nilai wang ringgit mesti mahal dan berharga.

Murahnya hati penyumbang berkenaan.

Malah dalam perkongsian dalam Facebook berkenaan, pihak masjid menyatakan pemberian sedekah daripada individu budiman berkenaan akan disalurkan kepada keperluan anak-anak yatim.Alhamdulillah semoga pahala kepada si penyumbang terus mengalir.

Ingatlah janji Allah yang pertama bagi orang yang rajin bersedekah adalah sedekah itu dapat menghapuskan dosa orang yang mengerjakannya.

Malah lebih hebat harta bagi individu yang rajin bersedekah tidak akan berkurangan meskipun disedekahkan semuanya.

Semoga penyumbang yang budiman itu sentiasa dalam rahmat Allah dan dipermudahkan urusan di dunia dan juga di sana nanti. - KitaReporters


Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan. - Kredit foto: FB Masjid Negeri Sultan Ahmad 1 Kuantan 

2
2
0
0
0
You will be interested

Nasib cikgu yang comel! Ibu-ibu desak dia dipecat! Mirip penyanyi popular! Takut suami menggatal!

Ramai ibu-ibu di sebuah tadika desak agar dipecat seorang guru cantik, mirip penyanyi Hong Kong Angelababy, kerana para bapa rajin ke tadika hantar, ambil anak
Adnan Mohamad in Kisah Insan 1 day ago

Piala Futsal Malaysia 2022: Pulau Pinang kejutkan pasukan pilihan, Pahang! 3-2! Separuh akhir 1

Pulau Pinang lakukan kejutan dalam perlawanan separuh akhir pertama apabila tundukkan pasukan pilihan, Pahang Rangers FC 3-2 dalam Piala Futsal Malaysia 2022
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Kisah Insan 2 days ago

Video| Selamat hari lahir Lilibet Diana! Cicit Ratu Elizabeth membesar di 'istana' Amerika Syarikat!

8 Jun 2022 lalu genaplah usia setahun Lilibet Diana Mountbatten-Windsor! Membesar di luar lingkungan istana dan bebas daripada terikat dengan protokol diraja
Kartini Mohd Noor in Kisah Insan 2 days ago