Kisah Insan 18 Mar, 2021

Wow! Sedekah luar biasa! Insan sedekahkan gelang pulut dakap 12g, kepingan emas 1g untuk masjid

@zuhayati yazid
Memulakan kerjaya di Utusan Malaysia pada 2007 dan pernah bertugas di Ibu Pejabat di Jalan Chan Sow Lin.

Share this

SEDEKAH bukan sahaja dapat menghapuskan dosa tapi lebih hebat hartanya tidak akan berkurangan. - Kredit Foto harianislam.com.


SEDEKAH adalah amalan yang mulia. Sedekah dengan ikhlas akan menjanjikan ganjaran pahala buat kita. Kerana setiap perbuatan baik akan dibalas dengan perkara yang baik juga. Malah, pelbagai cara boleh kita lakukan untuk bersedekah, bukan sekadar wang ringgit sahaja tapi barangan lain juga boleh disedekah asalkan niat kita suci dan ikhlas.

Terbaharu tular dalam media sosial apabila seorang individu yang berhati mulia menghulurkan sedekah dengan cara unik dan jarang dilakukan oleh orang lain.


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan sedekah:

https://kitareporters.com/search?search=sedekahSEDEKAH seutas gelang jenis pulut dakap dan ketulan emas seberat satu gram diinfaqkan kepada masjid. - Kedit Foto Facebook Masjid Negeri Sultan Ahmad 1 Kuantan.


Kejadian yang berlaku di Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan, Pahang ternyata unik dan pihak pengurusan masjid menerusi Facebook rasmi masjid berkenaan berkongsi pemberian berkenaan.

Penyumbang berkenaan menyerahkan sedekah berkenaan dalam bentuk emas iaitu seutas rantai tangan pulut dakap eksklusif seberat 12 gram dan kepingan emas 999.9 seberat 1 gram.

Masya-Allah mulianya hati penyumbang ini!

Pengurusan masjid kemudian berkongsi kebaikan individu berkenaan dengan memuat naik pemberian berkenaan di Facebook rasmi sambil menyatakan penghargaan dengan keihlasan pemberian berkenaan.


SEMOGA pahala berteruskan kepada penyumbang selain dipermudahkan urusan.


Kalau ditukar dengan nilai wang ringgit mesti mahal dan berharga.

Murahnya hati penyumbang berkenaan.

Malah dalam perkongsian dalam Facebook berkenaan, pihak masjid menyatakan pemberian sedekah daripada individu budiman berkenaan akan disalurkan kepada keperluan anak-anak yatim.Alhamdulillah semoga pahala kepada si penyumbang terus mengalir.

Ingatlah janji Allah yang pertama bagi orang yang rajin bersedekah adalah sedekah itu dapat menghapuskan dosa orang yang mengerjakannya.

Malah lebih hebat harta bagi individu yang rajin bersedekah tidak akan berkurangan meskipun disedekahkan semuanya.

Semoga penyumbang yang budiman itu sentiasa dalam rahmat Allah dan dipermudahkan urusan di dunia dan juga di sana nanti. - KitaReporters


Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Kuantan. - Kredit foto: FB Masjid Negeri Sultan Ahmad 1 Kuantan 

2
2
0
0
0
You will be interested

Suami reda isteri tinggalkan dirinya, anak! Mangsa maut kemalangan! Tercampak keluar kenderaan!

Ahmad Rakeymi Hafey Roslam reda selepas isterinya, Nurshahyda Mohd Zaki terbunuh dalam kemalangan jalan di KM 380.5 Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) dekat Ajil

Adnan Mohamad in Kisah Insan 2 days ago

Paul Pogba pun tonton Omar & Hana! Didik anak-anak kenal Islam! Pengalaman silam jadi pedoman!

Apabila tular gambar pemain bola, Paul Pogba tonton animasi terbitan tempatan Omar & Hana lalu telivisyen baharunya, ramai rakyat Malaysia terasa sangat teruja
Rodli Nayan @ Rodly Fadly in Kisah Insan 4 hours ago

Warga emas terbiar tetap patriotik! Al-Fikrah suntik semangat patriotisme sambut Hari Malaysia!

Imbau sejarah pejuang khusus perajurit dapatkan kemerdekaan ibarat terapi minda kepada 70 penghuni Pusat Jagaan Al-Fikrah Malaysia, di Kg Sungai Sekamat, Kajang
Rosdi Ismail in Kisah Insan 5 hours ago

PBBM, Yakeb santuni Zulkifli Norbit! Bekas sayap kiri negara terlantar strok, masalah jantung!

Persatuan Bola Sepak Melayu Malaysia (PBMM) santuni bekas-bekas pemain kebangsaan yang banyak berjasa tapi kini hadapi kesempitan hidup terutama soal kesihatan
Abdul Hafiz Ahmad in Kisah Insan 5 hours ago

Video| Kematian Siti Sarah akibat Covid-19 dorong ramai dapatkan vaksin! Rasa terkesan, terkedu!

Ramai orang terkesan dengan kematian penyanyi Siti Sarah Raissuddin, isteri pelawak Shuib Sepahtu sehingga ambil keputusan untuk ambil suntikan vaksin COVID-19
Kartini Mohd Noor in Kisah Insan 8 hours ago