Kisah Insan 21 Feb, 2021

Video| Christina Ozturk baru berusia 23 tahun tapi miliki 11 anak! Rancang nak ada 105 anak!

@zuhayati yazid
Memulakan kerjaya di Utusan Malaysia pada 2007 dan pernah bertugas di Ibu Pejabat di Jalan Chan Sow Lin.

Share this

KELUARGA BESAR... Christina Ozturk kini memiliki 11 orang anak, termasuk anak sulungnya yang berusia 6 tahun. - Kredit foto: Newsflash.


Usianya baharu 23 tahun tetapi sudah memiliki 11 anak! Pelik kan? Tak kan tiap-tiap tahun bersalin lagipun usianya masih muda. 

Namun ibu muda dari Moscow, Rusia itu memiliki ‘cerita’ tersendiri bagi mencapai impian untuk memiliki anak yang ramai.

Memetik laporan portal odditycentral, Christina Ozturk kini memiliki 11 anak, yang mana 10 anak itu diperoleh dalam tempoh 10 bulan.

Wow ramainya anak!!… Tapi kesemua itu diperoleh selepas menggunakan kaedah ibu tumpang.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan kehamilan:

https://kitareporters.com/search?search=hamil


IMPIAN Christina Ozturk untuk memiliki sebuah keluarga besar semakin tercapai dan berhasrat untuk menambah bilangan ahli keluarga dari semasa  ke semasa. - Kredit foto: Instagram @batumi_mama.


Bayi pertama yang diterima hasil kaedah ibu tumpang adalah Mustafa yang selamat dilahirkan pada Mac 2020 lalu, manakala Olivia yang lahir bulan Januari 2021 merupakan anak bongsu buat masa ini.

Wah tiap-tiap bulan dapat anak! Hebat tul kan

Menurutnya, hasrat untuk mempunyai sebuah keluarga besar itu tercetus selepas berkahwin dengan suaminya Galip Ozturk, seorang jutawan yang juga pemilik rangkaian hotel di Batumi, Georgia.

Pasangan itu pada awalnya merancang untuk memiliki anak setiap tahun, namun berdepan masalah reproduksi menyebabkan mereka mencari alternatif lain.

Bagi merealisasikan impian tersebut pasangan itu menggunakan kaedah ibu tumpang bagi melahirkan anaknya.BERSAMA suami tersayang Galip Ozturk yang sentiasa menyokong keinginan Christina mahu memiliki sebuah keluarga besar.


Malah pasangan itu terpaksa mengeluarkan kos sebanyak AS$10,000 (RM40,369) untuk setiap orang ibu tumpang bagi memantau perjalanan kehamilan tersebut.

Berkongsi kaedah untuk menambahkan bilangan ahli keluarga pasangan itu menjelaskan dia dan suaminya terpaksa menemu bual semua calon ibu tumpang berkenaan.

Malah calon yang berpotensi pula akan diberikan kaunseling sebelum menandatangani dokumen perjanjian sebelum hamil  daripada benih Christina dan suaminya.“Saya melahirkan sendiri anak sulung enam tahun lalu, manakala anak-anak lain dihasilkan menerusi ibu tumpang.

“Terkini saya mempunyai 10 anak dengan tambahan terbaharu Olivia yang lahir bulan lalu (Januari 2021),” ujarnya.

Christina yang sebelum ini merupakan ibu tunggal mula berkenalan dengan Galip ketika bercuti di Pantai Georgia atau dikenali Las Vegas of the Black Sea.Menerusi perkongsian Instagram miliknya @batumi_mama, Christina merancang untuk mempunyai 105 orang anak tetapi mengakui jumlah itu tidak mungkin tercapai kerana terlalu ramai.

“Saya tidak tahu berapa ramai anak kami nanti, tapi kami pasti tidak merancang untuk berhenti pada angka 10 orang sahaja,” ujarnya yang terlalu gembira impian untuk memiliki anak ramai kini berjaya direalisasikan. - KitaReporters


1
8
1
0
0
You will be interested

Keluarga Malaysia: Usaha mulia Sahabat Telekung Kuantan! Agih barangan elektrik, kelengkapan solat!

Pertubuhan Kebajikan Sahabat Telekung Kuantan (STK) mengambil imisiatif mengumpul dana bagi membantu mangsa banjir yang ditimpa musibah itu awal bulan ini.

Video| Gara-gara banjir! Pengantin wanita naik perahu sejauh 4km! Akad nikah di pejabat agama!

Pengantin perempuan Fitri dengan pakaian pernikahan terpaksa naiki sebuah perahu dan harungi sungai sejauh 4km demi hadiri majlis akad nikahnya di pejabat agama
Adnan Mohamad in Kisah Insan 1 day ago

Aneh tapi benar! Pernah bertanding sebagai wanita! Kini Aprilia bertunang dengan teman wanita!

Aprilio Perkasa Manganang bekas pemain bola tampar Indonesia yang bertanding sebagai wanita tetapi kemudian bertekad untuk jadi lelaki interseks selepas bersara
Zul Akmar Jamaludin in Kisah Insan 2 days ago

Video| Ular sawa berjaya ditangkap! Hasil laporan live Haziq Asyraf! Dah macam wartawan kau dik!

Muhammad Haziq Mohd Asyraf buat laporan live berkenaan seekor ular sawa dijumpainya di salah satu kawasan market di Bukit Selambau jadi tular dalam media sosial
Nur Syamila Kamarul Arefin in Kisah Insan 3 days ago

Video| Keluarga Malaysia: JPJ, polis santuni penghidap kanser cilik! Hadiah hari lahir terindah!

Anggota JPJ serta Polis Setiu bersama santuni Ahmad Shafir Fathurrahman Mohd Sobri, pengidap penyakit kanser saraf dan leukimia tahap 4, sempena hari lahirnya
Noor Hayati Mamat in Kisah Insan 4 days ago