Insan & Komuniti 28 Aug, 2022

Video| Muat pula dia masuk ke dalam! Budak lelaki masuk ke dalam claw machine! Ambil anak patung!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


PERKONGSIAN seorang ibu yang gelagat anaknya mengalami autisme di sebuah pusat beli belah sehingga dapat masuk ke claw machine (mesin pencengkam) untuk mengambil anak patung menarik perhatian orang ramai.

Video tular yang dimuat naik oleh seorang pengguna media sosial bernama @cekkeyrafattahfarris, kelihatan pemilik claw machine terbabit datang untuk membuka alat mesin tersebut setelah ibu bapa budak lelaki itu meminta pertolongan untuk membawa anak mereka keluar.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan kanak-kanak


“Anak saya autisme. Papanya terlepas dari tangannya. Dia terus berlari ke mesin itu tidak sampai 20 saat dia dah ke dalam. Papanya tak sempat tarik,” kongsinya dalam ruangan komen aplikasi TikTok.


Rata-rata pengguna media sosial amat terhibur dengan gelagat kanak -kanak itu serta menimbulkan persoalan dalam kalangan mereka kemampuan budak lelaki itu masuk ke dalam mesin pencengkam terbabit.

“Pandainya awak dik guna ilmu apa masuk ke dalam itu,” ujar @ZackDindinZack.

“Hai akak saya berminat nak bagi anak patung untuk si comel kakak,” kata @cikas.

“Pandainya awak dik ambil banyak-banyak. Nak tangkap kat luar itu susah nak dapat,” tulis @FatienAtien. - KitaReporters
13
13
0
14
0
You will be interested