Insan & Komuniti 26 Oct, 2023

Syabas SWM Environment! Sertai gotong royong pembersihan Pantai Puteri dan Sungai Melaka Fasa 2!

@editor 2
Semua kenyataan media atau media releases boleh dihantar kepada Editor KitaReporters. Sila sertakan juga gambar iringan untuk siaran. Emel: kita.reporters@gmail.com atau editor.kitareporters@gmail.com

Share this

Sukarelawan yang terlibat pada program 'Petronas Menyemai Masa Hadapan: Pembersihan Pantai dan Kitar Semula Melaka 2023' bergambar beramai-ramai di Pantai Puteri, Tanjung Kling sebelum program bermula. 


LEBIH 100 sukarelawan terlibat pada program 'Petronas Menyemai Masa Hadapan: Pembersihan Pantai dan Kitar Semula Melaka 2023' anjuran Petronas Selatan yang berlangsung di Pantai Puteri, Tanjung Kling, Melaka baru-baru ini.

Program telah dirasmikan oleh Exco Kanan Perumahan, Kerajaan Tempatan, Saliran, Perubahan Iklim dan Pengurusan Bencana negeri, Datuk Rais Yasin.

Sukarelawan terdiri daripada warga kerja Petronas, Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), SWM Environment serta pelajar-pelajar dari beberapa pusat pengajian tinggi dan sekolah dari seluruh negeri.

Pada program itu sebanyak 130.5 kilogram sisa berjaya dikutip di sekitar perisir pantai berkenaan termasuk lebih 20 kilogram sisa kitar semula.


Sebahagian warga kerja SWM Environment, SWCorp dan JAS Melaka yang turut serta pada Program Gotong-Royong Perdana Sungai Melaka Fasa 2.


Sementara itu, syarikat Konsesi Pembersihan Awam, SWM Environment antara agensi yang turut serta pada Program Gotong-Royong Perdana Sungai Melaka Fasa 2 sejauh 5.2 kilometer menjelang Tahun Melawat Melaka 2024 (TMM 2024).

Perasmian program telah disempurnakan oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ab Rauf Yusoh yang disertai kira-kira 500 peserta dari beberapa agensi kerajaan, swasta dan institusi pengajian tinggi.

Pada program itu SWM Environment bersama Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp) Melaka dan Jabatan Alam Sekitar (JAS) Melaka diberi tugas menjalankan gotong-royong di Zon 6 antara Jambatan Taman Rumpun Bahagia ke Jambatan Melaka Sentral. - KitaReporters/Kenyataan Media

14
11
0
14
0
You will be interested