Insan & Komuniti 12 Aug, 2022

Video| Syabas adik! Berkaki ayam bukan penghalang jadi juara! Pelajar sertai rentas desa MSSM!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


SEORANG pelajar sekolah dari Sarawak ini mencuri tumpuan ramai kerana merentas desa dengan berkaki ayam sahaja dengan bakatnya lariannya yang sangat luar biasa.

Apa yang membuatkan video dalam TikTok ini tular ini pelajar perempuan ini mendapat tempat pertama pada acara merentas desa tersebut dengan hanya berkaki ayam.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan aktiviti-aktiviti berlariWalaupun berkaki ayam dan berlari di atas jalan tar, ini membuktikan kemampuannya berjaya mendapat johan dalam acara merentas desa MSSM Bawah 12 tahun (B-12).

Beliau sebenarnya mempunyai kasut, tetapi tidak selesa berlari menggunakannyaSementara itu, tinjauan dalam ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memberikan komen positif buat pelajar tersebut.

"Padu, jaga elok-elok budak ni, bakal naik podium untuk nama negara. Amin," kata seorang netizen

Inilah bakat yang perlu dihargai dan digilap lagi untuk menjadi atlet negara. Hebat sangat adik ini lari tanpa kasut! - KitaReporters


10
17
0
13
0
You will be interested