Kisah Insan 28 Sep, 2021

Takut kekasih hamil! Remaja usia 15 tahun nekad bunuh gadis usia 14 tahun! 'Jamu' racun tikus!

@ahmad abd hamid
Served as a journalist for a year at Berita Harian and for 33 years at Utusan Melayu (M) Bhd. beginning 1980. Last post was Assistant Editor in Chief Utusan Melayu. Also served as Editor in Chief, Magazines. Retired in 2013.

Share this

PINTU gerbang Kota Kediri, Jawa Timur. - Kredit foto: bisnisUKM


SAMPAI hati!! Seorang remaja yang baru berusia 15 tahun meracun hingga mati kekasihnya yang berumur 14 tahun hanya kerana takut apabila mengetahui remaja wanita itu mengandung akibat keterlanjuran mereka.

Sungguh menyayat hati hubungan cinta ‘budak-budak’ ini berakhir dengan tragedi, apatah lagi gadis itu sendiri tidak tahu kekasihnya mahu membunuhnya dengan memasukkan racun tikus ke dalam jamu yang diminumnya.

Memetik Kompas.com, remaja itu memberikan jamu kepada kekasihnya dan memberitahu jamu itu untuk menggugurkan kandungan. Tetapi rupanya dia mahu membunuh kekasihnya dengan mencampurkan racun tikus pada jamu itu.


Lagi cerita-cerita jenayah berkaitan pembunuhan

PENDUDUk desa memerhatikan mayat gadis remaja dikenali sebagai Q, yang dibunuh kekasihnya, di padang bola tampar di Dusun Bolorejo, Kecamatan Gurah, Kediri.-Kredit Kompas.com


Kejadian berlaku di Desa Tiru Lor, Kecamatan Gurah, Kabupaten Kediri, Jawa Timur, Indonesia, pada Jumaat malam, 24 September 2021. 

Laporan itu bagaimana pun tidak mendedahkan nama kedua-dua remaja berkenaan. Gadis itu hanya dikenali sebagai Q.

Ketua Polis Kediri, Lukman Cahyono memberitahu, pasangan remaja itu merupakan jiran dan rumah mereka berdekatan. Lelaki itu menjadi takut apabila mengetahu kekasihnya mengandung.

Dia kemudian memujuk kekasihnya minum jamu untuk menggugurkan kandungan. Mereka bertemu selepas maghrib hari kejadian di padang bola tampar Dusun Bolorejo, tidak jauh dari kediaman mereka.

Wanita itu yang tidak mengsyaki sesuatu minum jamu beracun tersebut dan mati. Remaja lelaki itu pula terus menghilangkan diri. 


Kredit foto: bangsaonline.comMayat wanita itu ditemukan oleh seorang lelaki bernama Samsuri ketika hendak memberi makan ternakan.

Ketika itu dia melihat seseorang tergelempang dalam keadaan terlentang di padang bola tampar yang terletak di belakang rumahnya pada pukul 9 malam waktu tempatan, hari Jumaat, 24 September 2021.

Dia kemudian memberitahu rakannya dan bersama-sama memaklumkan kepada ketua desa, Agus Sulkan. Laporan polis kemudian dibuat. 

Polis berjaya menangkap remaja lelaki itu pada pukul 2.30 pagi Sabtu selepas beberapa jam mayat ditemui. Tangkapan segera ini hasil siasatan selepas mendapat petunjuk daripada telefon bimbit mangsa yang ditemui di tempat kejadian

Dalam telefon itu tercatat perbualan mencurigakan antara wanita itu dengan kekasihnya. Gerakan mencari lelaki itu kemudian dijalankan.

Hasil siasatan rapi juga, polis mengesahkan remaja lelaki itu bertanggungjawab melakukan pembunuhan berkenaan. Dia kini dalam tahanan polis sementara menunggu pertuduhan di mahkamah. - KitaReporters.com


Kredit foto: bangsaonline.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13
9
1
15
0
You will be interested

Meow, Meow, Meow! Jeritan kucing selamatkan nyawa bayi usia 5 hari! Dibuang di tepi longkang!

Jeritan sekumpulan kucing selamatkan nyawa seorang bayi perempuan usia 5 hari yang dibuang di tepi longkang di Mumbai. Bayi itu berpakaian baju nipis, kesejukan

Adnan Mohamad in Kisah Insan 1 week ago

Alhamdulillah! Anak-anak Daurah Tahfiz terima jubah, keperluan asas! Tajaan para penderma budiman

Penantian pelajar-pelajar di 2 sekolah tahfiz di Bandar Country Homes untuk dapatkan jubah sebagai pakaian seragam pengajian akhirnya didengari penderma budiman
Kartini Mohd Noor in Kisah Insan 1 day ago

Terbaiklah IKBN Pekan! 30 pelajar sertai gotong-royong di Lepar, Pekan! Usaha khidmat masyarakat

Seramai 30 pelajar IKBN Pekan sertai Gotong-royong Perdana di Batu Lapan Lepar, Pekan. Kesemua mereka adalah peserta Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda (ARPRM)
Samsudin Oli Mohamed in Kisah Insan 1 day ago

Video| Gara-gara cemburu buta, panas baran! Pengantin baharu maut disimbah asid suami sendiri!

Pengantin baharu, Sarah, 21, meninggal akibat disimbah air keras atau asid oleh suaminya, warga Arab Saudi, AL, 29, dalam kejadian yang berlaku di Cianjur, Jawa
Adnan Mohamad in Kisah Insan 3 days ago

2 sejoli ditangkap berkhalwat dalam kereta! Denda ikut hukum adat! 1 kerbau, 100 gantang beras!

2 sejoli yang laku perbuatan tak senonoh tanpa pakaian di dalam kereta di Jambi ditangkap berkhalwat. Mereka dihukum dengan denda adat oleh Lembaga Hukum Adat
Adnan Mohamad in Kisah Insan 5 days ago