Gaya Hidup 10 Jul, 2021

Video| Sweetnya dua beradik ni! Kasih sayang adik beradik! Sayu tengok adik cium dahi kakak!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


AIR dicincang tidak akan putus. Itulah perumpaan yang selalu kita dengar dalam hubungan adik beradik. Bergaduhlah atau berselisih faham antara adik beradik, tetapi mereka sahaja yang ada untuk kita selama-lamanya.

Dalam TikTok tular video adik beradik yang sudah berusia 80 tahun masih lagi menunjukkan kasih sayang antara satu sama lain tanpa rasa malu walaupun sudah berusia.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan adik beradik


Keakraban nenek dengan adiknya tercinta jelas terpapar daripada video ini apabila melihat gelagat nenek yang melawat adik lelakinya.

Dilihat si nenek dan adiknya bersalaman minta maaf dan si adik mencium si kakak tanda merindui sambil bertanya khabar adiknya selera makan ataupun tidak.Ternyata video tular ini membuatkan ramai orang di luar sana berasa sangat terharu melihat hubungan adik beradik ini. Ada juga antara mereka menyatakan kelakuan nenek ini persis nenek kita yang berada di kampung.

Gelagat 'sayang' mereka itu membuatkan ramai yang tersentuh.

Mai nak sayang…sayanglahh dua beradik…

Rata-rata orang ramai mendoakan kesihatan yang baik untuk mereka berdua. Tak kurang juga ada yang rindu dengan kampung halaman.

Semoga diberi kesihatan yang baik dan panjang umur kepada dua beradik ini…

Semoga hubungan kita dan adik beradik sweet hingga ke tua macam adik beradik nenek ni. - KitaReporters 


2
3
1
0
0
You will be interested

Covid-19 tak jejaskan usaha teroka pasaran produk Klappers! Kelab usahawan bantu pulihkan bisnes!

Pengasas Klappers Muziana Mohamaed @ Jee susun strategi, perkemas semula kedudukan ejen dan lancarkan produk itu dalam bungkusan baharu selepas wabak Covid-19

Dulu UPSR, kini PKSK! Ibu bapa gusar peluang anak ke SBP, SMKA! Guru berpengalaman sedia bantu!

Sejak UPSR dimansuhkan, PKSK jadi kaedah pentaksiran standard secara berpusat. Ramai ibu bapa bimbang dengan pendidikan anak-anak ekoran tempoh PKP dilaksanakan
Rosdi Ismail in Gaya Hidup 12 hours ago

Surat beri semangat Hrithik Roshan kepada Aryan Khan! Anak SRK ditahan sebab salah guna dadah!

Penahanan Aryan Khan, anak sulung Shah Rukh Khan kerana salah guna dadah mengejutkan ramai pihak dan ramai yang bersimpati terhadap SRK termasuk Hrithik Roshan
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 1 day ago

Zul Ariffin enggan jaja kisah peribadi termasuk isterinya! Tidak terpengaruh Penunggang Agama!

Tak mahu kongsi banyak perihal peribadinya, lebih-lebih lagi soal berhijrah mahu pun mengenai pasangan hidupnya. Tidak mudah terpengaruh dengan penunggang agama
Fariza Saidin in Gaya Hidup 2 days ago

Terbaiklah RTM! Tonjolkan program nilai-nilai murni! Menerusi tiga program khas Maulidur Rasul!

SEMPENA sambutan Maulidur Rasul, Radio Televisyen Malaysia (RTM) tidak terkecuali menyusun program terbaik menerusi TV1 mulai 18 Oktober hingga 21 Oktober 2021.
Fariza Saidin in Gaya Hidup 2 days ago