Gaya Hidup 19 May, 2022

Video| Bertuah M Nasir! Konsert dapat tajaan! Pembeli tiket dapat tawaran hebat! Ada dinaik taraf!

@khadijah ibrahim
Pernah bertugas di Kumpulan Utusan dan pernah bertugas di biro Johor. Kini masih aktif dalam dunia penulisan.

Share this


SELEPAS dua tahun penggiat seni tidak berpeluang mengadakan persembahan pentas secara terbuka, kini kesempatan tersebut terbentang di depan mata.

Justeru itu, tidak hairanlah pada tahun 2022 ini, banyak penganjur dan penyanyi tanah air berkolaborasi mengadakan persembahan pentas atau konsert untuk mengubati rindu peminat yang mahu menonton mereka beraksi.

Ada beberapa persembahan pentas oleh artis tanah air iaitu Konsert Satu Hari Di Hari Raya Bersama Datuk M Nasir, Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) (27 Mei), Konsert Search Endemik, Zepp Kuala Lumpur (4 & 5 Jun), Showcase Amal Keluarga Malaysia: Artis Legenda 3.0, Bangi Resort Hotel (4 Jun) dan Konsert Search Rockin' On Rooftop di bumbung Kompleks Campbell, Jalan Dang Wangi, Kuala Lumpur (11 Jun).


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan acara konsert

Harga tiket untuk menonton konsert M.  Nasir diberi diskaun kerana adanya tajaan daripada syarikat Zubir Food. Sdn. Bhd.


Untuk penyanyi tempatan mendapat tajaan daripada korporat bukan mudah kerana syarikat gergasi itu lebih gemar menaja artis luar. Namun penyanyi M Nasir boleh dikira beruntung kerana ada pihak yang sudi menaja konsertnya.

Konsortium Industri Rakaman Muzik Malaysia (IRAMA) yang bertindak sebagai penganjur konsert tersebut, baru-baru ini mengumumkan yang pihak mereka telah ada penaja.

Pengerusinya Ayob Abdul Majid berkata, syarikat Zubir Food Sdn. Bhd., bermurah hati sudi menjadi penaja konsert tersebut dan sekali gus memberi manfaat kepada peminat.


Ayob Abdul Majid selaku penganjur harap peminat M.Nasir tidak melepaskan peluang untuk menonton persembahan penyanyi tersebut. 


“Sebelum ada penaja, jualan meja untuk seorang adalah serendah RM500 seorang dan RM4,000 untuk satu meja. Bila sudah ada penaja Konsert Satu Hari Di Hari Raya M Nasir ini, tiket yang berharga RM500 ditawarkan pada harga RM300 saja.

“Dengan harga tersebut pembeli masih boleh lagi menikmati makan malam kerana selebihnya akan dibayar oleh pihak penaja. Zubir Food bersetuju untuk menaja 50 buah meja yg sebelum ini dikenali sebagai meja silver dan sekarang dikenali dengan meja ZK,” terang Ayob tentang perubahan tersebut.

Bagaimanapun kata Ayob, meja VVIP dan VIP kekal dengan harga biasa dan pihaknya menawarkan potongan 10 peratus.


M.Nasir tetap akan menjadikan persembahan makan malam itu seperti konsert.


Tambahnya, konsert makan malam itu akan berlangsung selama 90 minit dan M Nasir akan mendendangkan 20 buah lagu popularnya dengan diiringi pemuzik hebat dan diserikan dengan sistem muzik serta lampu bertaraf konsert. 

“Kami percaya dengan adanya penajaan ini kami dapat menjemput ramai peminat Datuk M Nasir yang lebih dua tahun tak dapat bersama beliau akan terhibur pada malam tersebut.

“Pembeli tiket sebelum ini akan menerima tiket baharu yang akan dinaik taraf menerusi aplikasi WhatsApp atau email daripada mereka. Sebagai contoh jika mereka beli tiket Gold, kami 'upgrade' kepada Platinum," katanya.

Selain IRAMA, Konsert Satu Hari Di Hari Raya Bersama Datuk M Nasir ini turut dianjurkan bersama rakan kongsi, Roman Abdi Sdn. Bhd., dan Luncai Emas Sdn. Bhd.


Persembahan selama 90 minit daripada M.Nasir dengan lagu-lagu malar segar pasti menghiburkan.


Sementara itu, M Nasir melahirkan kegembiraan dapat beraksi di depan peminat selepas kali terakhir melakukannya tiga tahun lalu.

"Sebagai penyanyi, saya sendiri sangat berbesar hati dengan tawaran yang diberikan. Saya anggap persembahan ini adalah sebagai hadiah untuk peminat yang tidak pernah jemu menyokong kerjaya seni saya sejak empat dekad lalu," katanya.

Tambah M Nasir, walaupun konsert tersebut berkonsepkan makan malam, dia tetap akan pastikan penonton terhibur. Penyanyi itu berjanji akan memberikan persembahan terbaik seperti mana dia menjayakan konsert lain sebelum ini.

Selain untuk berhibur, konsert ini juga bertujuan untuk mengutip dana IRAMA bagi membantu penggiat seni yang memerlukan. - KitaReporters


24
10
0
19
1
You will be interested

Video| Gembira bercerai? Bad Indigo, Ashira umum perpisahan dalam rakaman video! Tapi tetap kawan!

Dalam rakaman video secara bersama, Bad Indigo dan Ashira dengan gembiranya umumkan mereka bercerai setelah 14 bulan berumah tangga namun tetap jadi kawan baik

Video| Syamsul cari perakam klip video! Filem bakal box office! Mat Kilau kutip RM2.8j dalam 2 hari!

Syamsul beri amaran keras kepada pihak yang tayangkan cuplikan filem Mat Kilau lebih 5 saat dalam laman sosial. Mahu buat laporan polis dan ambil tindakan saman
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 14 hours ago

Panggung pacak dah berakhir! Akhbar bersaing dengan media sosial! Perlu lebih bebas dan tak takut!

Akhbar harus buat pendekatan menyeluruh, lebih cekap, pantas dan pembinaan insan yang bolehkan wartawan bekerja dalam ruang bebas, tanpa takut - Johan Jaaffar
Kartini Mohd Noor in Gaya Hidup 16 hours ago

Video| Amelia Henderson, Idris Khan tak profesional! Tak kenang budi! Saya terpaksa saman! - A Aida

A. Aida saman Amelia Henderson dan Idris Khan gara-gara tarik diri pada saat-saat akhir daripada drama 28 episod Sekali Lagi Cinta Kembali sebagai pelakon utama
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 1 day ago

Video| Woi! Bangunlah! Beri tempat duduk kepada ibu mengandung! Wanita hamil kongsi pengalaman!

Seorang wanita sarat hamil luahkan rasa kesal dengan sikap, tindakan segelintir masyarakat naiki pengangkutan awam tapi tak diberikan tempat duduk oleh mereka
Nur Syamila Kamarul Arefin in Gaya Hidup 1 day ago