Seni & Sukan 08 Sep, 2022

Video| Kasih sayang Keluarga Malaysia! Peniaga Melayu nak beri free! Pak cik Cina tetap nak bayar!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share thisNIAT memenuhi aspirasi Keluarga Malaysia seorang peniaga nasi lemak memberi makanan percuma kepada seorang pak cik Cina yang sentiasa berkunjung ke gerai makannya namun ditolak kerana tetap ingin membuat pembayaran meraih pujian orang ramai dalam media sosial.

Menerusi video yang dimuat naik oleh pengguna media sosial yang bernama @nasilemakciksuepenang, beliau menjelaskan pak cik tersebut sering memesan menu nasi berlauk ayam untuk dibungkus buat isterinya di rumah.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan makanan nasi lemak


“Pak cik ini merupakan pelanggan tetap saya sejak berniaga ketika tanpa kedai lagi, selalu akan ambil lauk ayam untuk isteri beliau.

Saya selalu nak bagi percuma tetapi dia tidak mahu, dia nak bayar juga. Saya suka gurau tengok dia gelak. Terima Kasih uncle selalu beli,” kongsinya dalam laman aplikasi TikTok.

Rata-rata pengguna media sosial memuji kebaikan dan dasar kemanusiaan peniaga itu untuk membantu meskipun berlainan bangsa dan agama serta mendoakan beliau dimurahkan rezeki.“Kesian uncle comel sahaja ingin membeli. Baik hati awak,” ujar @bulus&fwens.

“Semoga dimurahkan rezeki kakak selalu,” kata @ainulmardhiah.

“Kedai di mana? Saya nak belanja pak cik ini kalau dia datang lagi,” jelas @fikrijohari. - KitaReporters


12
14
0
14
0
You will be interested

Video| Zaiton Sameon seorang yang kelakar? Berdekah ketawa! Pendedahan temu bual dengan stesen radio!

Dalam temu bual untuk Borak Selebriti, Zaiton Sameon bercerita mengenai lagu Menaruh Harapan dan kemalangan ngeri yang menimpanya.

Restu Global Quranic Arts Festival! 23 Feb - 3 Mac 2024! Kompleks Nasyrul Quran, Presint 14 Putrajaya!

Nasyrul Quran akan mengadakan satu festival yang dinamakan Restu Global Quranic
Editor 2 in Seni & Sukan 2 days ago

Video| Anak Pemilu 2024! Bayi diberi nama M Prabowo Gibran! Dilahirkan pada hari pengundian Pilpres!

Bayi lelaki hari kelahiran Muhammad Prabowo Gibran Pemilihan Umum Pemilu pilihan raya Pilihan Raya Presiden (Pilpres) Prabowo Subianto Gibran Rakabuming Raka
Fauzan Uda Ahmad in Seni & Sukan 5 days ago

Video| Bekas peserta Vokal Mania jual kopi sambil nyanyi! Qiem Churros tak kisah hiburkan pelanggan!

Qiem Churros Muhammad Aidi Hakim penyanyi Vokal Mania 2020 Bakat RTM 2024 penjual minuman air kopi Kopi Tiktoker pengusaha usahawan Kemaman menyanyi kabin
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 1 week ago

Video| Tak Sempurna tampilkan sisi berbeza Aril Pilus! Kembalikan kenangan muzik EDM, tarian shuffle!

Aril Pilus pelakon penyanyi pengacara penyampai radio hiburan single lagu Tak Sempurna EDM electronic dance music tarian shuffle Rocketfuel Entertainment
Fariza Saidin in Seni & Sukan 1 week ago