Seni & Sukan 31 Dec, 2022

Video| Tahniah Fatin Afeefa! Pilih jutawan saham, Aliff Awang sebagai suami! Perkahwinan kali ketiga?

@fauzan uda ahmad
Bekerja dengan Utusan Malaysia dari 1985 hingga 1996. Menjadi wartawah hiburan, koresponden di Jakarta, Indonesia dan Ketua Meja Hiburan. juga bertugas dengan beberapa media lain

Share this

PELAKON Fatin Afeefa, 28, melayari perkahwinan kali ketiga dengan memilih lelaki berstatus jutawan saham bernama Aliff Awang sebagai suami.

Fatin atau nama penuhnya Fatin Nur Afifah Shamsudin sah menjadi isteri kepada Aliff, berusia awal 30-an, dengan hanya sekali lafaz pada jam 8.40 malam, Jumaat, 30 Disember 2022. Majlis pernikahan diadakan di Putra Glass Hall, Subang Jaya, Selangor.

Lagi cerita-cerita menarik berkaitan majlis-majlis perkahwinan

Aliff Awang, jutawan muda bidang pelaburan saham secara dalam talian


Berita perkahwinan yang tidak dihebahkan kepada media ini dikongsikan oleh jurusolek ternama tanah air, Datuk Alha Alfa yang bertindak mengoles atau mencantikkan pelakon yang dikenali menerusi filem ‘Tentang Bulan’ ini.

“Fatin Afeefa, congrats dear,” tulis Alha secara ringkas menerusi video dirinya sedang menyiapkan Fatin yang memakai busana pengantin serba putih.

Sementara itu menerusi entri berbeza, Alha turut berkongsi sekeping foto Fatin selepas mendapatkan sentuhan magis solekannya

“Terima kasih kerana mendapatkan khidmat saya,” tulisnya.Bagaimanapun Alha tidak menyatakan butir-butir lanjut mengenai mas kahwin dan barangan hantaran. Namun pada  November 2022 lalu, Fatin, memberi bayangan sudah bergelar tunangan orang namun tiada perincian lanjut.

Aliff Awang dikatakan menjadi jutawan setelah 4 bulan menyertai perniagaan saham dalam talian. Dalam TikTok dia mengguna nama Opaifx yang memberi galakan  rang ramai menyertai pelaburan saham dalam talian.
Fatin pernah berkahwin dengan pelakon Adam Shahz pada 21 Disember 2013 namun disahkan bercerai pada 30 Mei 2017 dan mempunyai anak perempuan Ivy Herra Sophia yang kini berusia 7 tahun. 

Sementara daripada perkahwinan pertamanya, Fatin mempunyai seorang cahaya mata lelaki, Adam Aisy Arrian, 10. Fatin kini sudah mengurangkan kegiatan seni dan lebih tertumpu dalam bidang peniagaan.

Dia pernah menggemparkan masyarakat apabila memaparkan membeli sebuah kereta Mercedes hanya setelah enam bulan berniaga.

Sementara itu bekas suami, Adam Shahz mengucap tahniah atas perkahwinan itu, sambil meminta Fatin tidak lupa akan tarikh 26 Januari 2023 kerana ia tarikh tuntutan hak penjagaan anak mereka,  Ivy Herra Sophia. - KitaReporters

/  

Fatin, Adam Shahz dan anak ketika masih menjadi suami isteri.

11
14
1
10
0
You will be interested

Video| Bawa motor sambil bersila? Niat Paknil beri nasihat! Tapi dibidas netizen! Namun ada sokong!

Aznil Nawawi Paknil video tular motosikal skuter bersila penunggang menunggang motor beri pengajaran dibidas disokong nasihat kemalangan jalan raya berhemah

Video| Bekas peserta Vokal Mania jual kopi sambil nyanyi! Qiem Churros tak kisah hiburkan pelanggan!

Qiem Churros Muhammad Aidi Hakim penyanyi Vokal Mania 2020 Bakat RTM 2024 penjual minuman air kopi Kopi Tiktoker pengusaha usahawan Kemaman menyanyi kabin
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 4 days ago

Video| Tak Sempurna tampilkan sisi berbeza Aril Pilus! Kembalikan kenangan muzik EDM, tarian shuffle!

Aril Pilus pelakon penyanyi pengacara penyampai radio hiburan single lagu Tak Sempurna EDM electronic dance music tarian shuffle Rocketfuel Entertainment
Fariza Saidin in Seni & Sukan 4 days ago

Video| Zaiton Sameon seorang yang kelakar? Berdekah ketawa! Pendedahan temu bual dengan stesen radio!

Dalam temu bual untuk Borak Selebriti, Zaiton Sameon bercerita mengenai lagu Menaruh Harapan dan kemalangan ngeri yang menimpanya.
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 1 week ago