Seni & Sukan 27 Jul, 2022

Video| Orang macam ni pun ada! Dengan kucing pun cari gaduh! Dah hilang rasa perikemanusiaan ke?

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


MASIH ada lagi manusia yang membuat jahat kepada haiwan seperti kucing sedangkan mereka adalah ciptaan Tuhan yang sangat baik dan tidak ada dosa kepada manusia.

Walau bagaimanapun, tindakan seorang lelaki ini yang membuatkan ramai orang marah dan bengang akan tindakan seorang lelaki yang dikecam teruk kerana menampar seekor kucing yang telah tular di Facebook.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan kucing-kucingSebuah video telah tular seorang lelaki tiba-tiba menampar seekor kucing dengan kuat sehingga jatuh ke atas lantai yang dirakam melalui rakaman televisyen litar tertutup (CCTV).

Disebabkan itu, lelaki ini telah menerima kecaman daripada warga maya dan menjadi bualan ramai.

Warga maya diharapkan agar lelaki ini dikenakan hukuman yang setimpal diatas tindakan beliau yang sangat tidak berperikemanusiaan itu. 

Semoga kita semua dijauhkan dan dilindungi daripada tindakan ganas dan bodoh seperti ini untuk tidak mencederakan haiwan begitu sahaja. - KitaReporters17
11
1
6
0
You will be interested