Gaya Hidup 14 May, 2020

DSV sedia taja semula Gegar Vaganza! Mahu lebih kebebasan!

@asliza musa
Bekas wartawan Utusan Malaysia yang pernah berkhidmat di Kuala Lumpur sebelum dipindahkan ke cawangannya di Perak selama 10 tahun.

Share this
SIAPA yang tidak kenal dengan Datuk Seri Hasmiza Othman atau lebih dikenali dengan nama Datuk Seri Vida (DSV). Terkenal dengan tagline 'Qu Puteh, Qu Puteh, Barulah Puteh', penampilan ceria wanita ini sering sahaja mendapat perhatian ramai tidak kira tua mahupun muda. : KitaReporters 


Walaupun ada usikan-usikan nakal yang mengkritik gayanya yang disifatkan sebagai keterlaluan terutama ketika menjadi penaja utama konsert Gegar Vaganza, kutukan itu tidak langsung menjadi kudis buatnya.

Malah, jutawan kosmetik itu 'bermurah' hati untuk kembali menaja rancangan hiburan popular itu sekiranya ditawarkan oleh produksi program berkenaan.

Memetik laporan portal PerakGazette, Vida berkata, pihaknya berbesar hati untuk menaja Gegar Vaganza musim akan datang setelah 'berehat' pada dua musim rancangan itu sebelum ini.

Bagaimanapun beliau berkata, penajaan yang diberikan itu bersyarat di mana pihak produksi memberi kelonggaran kepadanya dari segi kemunculan dalam program itu.

"Empat tahun saya menaja Gegar Vaganza iaitu dari musim pertama sehingga musim keempat. 

"Daripada konsert dibuat secara rakaman sehinggalah ke siaran langsung.

"Tahun ini, kalau ada (Gegar Vaganza) musim baharu dan saya adalah penajanya, saya harap boleh buat satu kelainan dan diberikan kebebasan untuk berkarya. 

"Bukan sekadar duduk di kerusi dan curi mikrofon," katanya.


Tambah Vida, beliau tidak kisah dengan reaksi penonton atau sesetengah pihak yang kurang senang dengan aksi 'kepoh'nya dalam rancangan tersebut kerana menyifatkan itu adalah dirinya sebagai seorang usahawan.

Katanya, sebagai seorang usahawan sekali gus penaja, beliau perlu menonjolkan diri agar dikenali dan menjadi sebutan ramai.

"Mungkin akan ada orang cakap serabutlah, meluatlah tengok muka saya. 

"Jangan jadi kacang lupakan kulit. Penonton hanya bayar bil untuk melanggan Astro dan menonton Gegar Vaganza tetapi saya melabur berjuta-juta untuk program itu.

"Saya bukan mahu buat apa, bukan mahu merosakkan rancangan orang. 

"Saya hanya mahu berkarya lebih sikit, bukan sekadar berniaga dan menaja sahaja," katanya.


Beliau menambah, sekiranya berpeluang menjadi penaja program tersebut, beliau akan menampilkan idea-idea baharu yang lebih segar dan sisi lain beliau sebagai penaja utama.

"Saya mahu kelainan, saya tidak mahu benda yang sama dan penonton juga mahu tengok benda lain. 

"Jika ia dapat dipenuhi, saya sedia menaja Gegar Vaganza.

"Kali ini juga saya akan lebih bersedia. Sebelum ini saya tidak tahu semasa saya menaja Gegar Vaganza, saya sebenarnya popular. 

"Bila dah tubik (keluar) Gegar Vaganza baharu saya tahu popular dan saya tidak menggunakan populariti saya pada masa itu," ujar beliau.

Gegar Vaganza ialah program realiti terbitan Astro yang menyaksikan 12 penyanyi professional lama atau berpengalaman dalam industri muzik di Malaysia bersaing dalam satu pertandingan nyanyian. - KitaReporters

Kredit gambar-gambar: Instagram Dr Vida

1
1
0
0
1
You will be interested

Video| Tahniah Anzalna, Elfira! Selamat lahirkan anak kedua! Kongsi tarikh kelahiran yang sama!

Anzalna Nasir, 34, dan Elfira Loy, 28, sambut kelahiran anak kedua masing-masing pada hari Jumaat 20 Mei 2022. Tak umum nama juga papar wajah secara sepenuhnya

Dua parah, koma! Bangsal dihempap pokok tumbang! Berteduh daripada hujan lebat, angin kencang!

Dua lelaki berusia 40-an, cedera parah di Kpg Bendang Sera, Baling akibat dihempap pokok tumbang yang timpa bangsal tempat mereka berteduh daripada hujan lebat
Che Saad Noordin in Gaya Hidup 10 hours ago

Video| Dolla nafi berpakaian keterlaluan dalam MV Suara Lebaran Kita! Sesuai dengan imej kumpulan!

Dolla pertahan busana digayakan dalam video muzik Suara Lebaran Kita dendangan bersama Hael Husaini sebagai tak keterlaluan kerana sesuai dengan imej kumpulan
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 11 hours ago

Nantikan konsert Siti Nurhaliza pada 2023! Rindu anjur show skala besar! Tak nak berebut-rebut!

Siti Nurhaliza lahirkan perasaan rindunya untuk anjurkan konsert berskala besar setelah dua tahun tidak berkesempatan lakukannya disebabkan pandemik COVID-19
Fariza Saidin in Gaya Hidup 11 hours ago

Video| Hetty Koes Endang cipta sejarah tersendiri! Konsert Jubli Emas! 50 tahun jadi anak seni!

Selepas 50 tahun bergelar anak seni, Hetty Koes Endang bakal adakan Konsert Jubli Emas Hetty Koes Endang berkonsep makan malam pada 27 Ogos 2022 di Kuala Lumpur
Mohamed Sa'ari in Gaya Hidup 13 hours ago