Gaya Hidup 05 May, 2020

Burger bakar Maya Karin laris! Next burger vegetarian pula!

@zul akmar jamaludin
Memulakan kerjaya sebagai wartawan pada 2001 di tabloid Warta Perdana dan juga pernah bertugas di majalah Variapop. Kemudian menyambung kerjaya sebagai wartawan majalah Mingguan Wanita di Kumpulan Media Karangkraf.

Share this

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu. Begitulah perumpamaan yang sesuai untuk pelakon popular Maya Karin apabila perniagaan burgernya semakin mendapat sambutan. Pada awal April lalu, Maya secara tidak sengaja bergelar peniaga burger bakar sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. : KitaReporters

Secara tidak sengaja Maya bergelar peniaga burger bakar.


Menurut pelakon Pontianak Harum Sundal Malam ini, pada mulanya burger bakar yang dihasilkan hanyalah untuk diagihkan kepada jiran tetangga.

Namun, tidak disangka-sangka ramai pula yang bertanya dan mahu membelinya.

Maka bermulalah episod dia bergelar peniaga burger. 

Sudahlah cantik, pandai berniaga pula tu. Mahu tak laku keras! Siapalah yang tak mahu merasa burger bakar air tangan pelakon terkenal.

Memandangkan perniagaan burger bakarnya semakin mendapat sambutan, Maya bercadang mahu menambah lagi menunya.


Oleh kerana tidak semua orang makan daging, jadi Maya bercadang mahu menambah menu khusus untuk orang yang tidak makan daging atau vegetarian.

“Daging lembu, lamb and chicken ada. Benjo pun dah masuk list atas permintaan customer. Vegan and vegetarian next,” tulis Maya.

Rata-rata peminat memuji dan teruja mahu merasai burger bakar artis kesukaan mereka itu.


Benarlah orang setiap ujian atau kesusahan itu ada hikmah di sebaliknya. Bagi mereka yang bijak menggunakan peluang dan kesempatan, maka adalah rezeki untuknya.

Selain berlakon dan menyanyi, Maya Karin juga seorang aktivis alam sekitar. 

Dia sering menyertai kempen alam sekitar bagi memberi kesedaran kepada masyarakat betapa pentingnya menjaga alam sekitar. - KitaReporters

You will be interested

Nyanyian Aina Abdul dipuji Khaty! Juarai Immortal Songs ep 5

Improvisasi lagu ‘Tangisan Hati Yang Derita’ oleh Aina Abdul berjaya terima pujian daripada penyanyi asal, Khadijah Ibrahim untuk juarai Immortal Songs episod 5

Noktah single terbaharu! Fazura pun nak letak noktah jugak?

Single terbaharu Fazura, Noktah diceritakan dari sudut wanita yang harus tetap kuat menghadapi segala kekecewaan dengan pasangannya dan melepaskan apabila perlu
Fariza Saidin in Gaya Hidup 1 day ago

Kena tunda! Covid-19 bentes Piala Tun Sharifah Rodziah 2020!

Piala Tun Sharifah Rodziah (PTSR) yang sepatutnya dijadualkan pada November 2020 ini terpaksa ditunda ke 2021 ekoran kemunculan beberapa kluster baharu Covid-19
Abdul Hafiz Ahmad in Gaya Hidup 1 day ago

Hari Terbuka Jiran Wanita KRT! Komuniti dapat info kesihatan

Bagi menyokong usaha melahirkan masyarakat sihat, Jiran Wanita KRT Suadamai Bandar Tun Hussein Onn di Cheras mengadakan Hari Terbuka dan Khidmat Kesihatan 2020
Rosdi Ismail in Gaya Hidup 1 day ago

Hari Jantung Sedunia! Penyakit jantung sebab utama kematian!

Pada 2018 penyakit jantung iskemik atau ischaemic heart diseases (IHD) kekal sebagai antara sebab utama kematian dengan menyebabkan sebanyak 18,267 kes kematian
Noor Hayati Mamat in Gaya Hidup 1 day ago