Gaya Hidup 25 Jul, 2020

Aunty Lofa macam princess! Sapa cakap? Princess Siti Aafiyah

@fariza saidin
Editor pertama Majalah HAI dan sidang redaksi Majalah WANITA (Utusan). Asst Chief Sub UM. Pemenang Anugerah Kewartawan Majalah IAM 1997, Wartawan cum Blogger @ www.farizasaidin.com.

Share this

AUNTY Lofa macam Princess,” begitu luahan si pipi merah, Siti Aafiyah, anak comel kesayangan penyanyi tersohor, Dato Seri Siti Nurhaliza Tarudin sebaik sahaja menyambut ketibaan pengacara terkenal, Neelofa, sewaktu pertama kali berjumpanya. - KitaReporter

Artis versatil, Neelofa kini dah ada program bual bicara sendiri, "Next To Neelofa". - Kredit foto: IG @neelofa


Inilah antara babak yang mungkin dapat anda saksikan apabila rakaman episod yang menampilkan Siti Nurhaliza atau lebih mesra disapa Tok Ti dalam program ‘Next to Neelofa’ yang sudah pun memulakan siarannya pada Khamis, 23 Julai 2020 lalu.

Melalui laman sosial media Instagram yang dimuat naik Tok Ti dapat didengar pelantun lagu ’Anta Permana’ itu pun terkedu melihat gelagat Aafiyah yang menyambut mesra ketibaan Lofa sehingga kata Tok Ti, “dengan orang lain dia tak buat macam ini tau Lofa."

Jika anda nak tahu dan tak sabar melihat gelagat Aafiyah dan Lofa ini pastikan anda sentiasa ‘standby’ untuk berada di hadapan kaca TV setiap hari Khamis jam 9 malam secara eksklusif di saluran Astro Ria HD (104) dan Astro Ria (124)



‘‘Next to Neelofa’  merupakan program bual bicara eksklusif daripada pemilik nama penuh, Noor Neelofa Mohd Noor, 31, yang berdurasi selama 60 minit sepanjang 12 buah episod terbitan Astro Ria.

Jadi bagi mereka yang merindui penampilan Neelofa setelah mengambil keputusan mengundurkan diri dari program hiburan infotainmen popular “MeleTOP” yang dikendalikan bersama Nabil Ahmad, kini boleh mengubati rindu itu melalui ‘Next to Neelofa’ yang membawakan namanya sendiri.

Melalui program yang dirakamkan secara ‘live to tape’, artis dan usahawan versatil ini akan menampilkan tetamu undangan VIP yang terdiri daripada personaliti ternama tanah air termasuk figura berpengaruh dalam bidang tertentu.


Melalui sesi temu bual eksklusif yang bersifat ‘up close & personal’, Neelofa akan mengetengahkan pelbagai perkongsian peribadi yang mungkin tidak pernah dikongsikan sebelum ini merangkumi topik penjagaan diri, kesihatan, kecantikan, kekeluargaan, cinta, fesyen, kerjaya, empayar perniagaan, motivasi, inspirasi dan sebagainya.

Malah lebih menarik lagi, rakaman program dimulai dengan bacaan doa oleh Neelofa sendiri. Terbaik kan?

“Selain populariti Neelofa yang mampu menarik tontonan pelbagai lapisan masyarakat, program ini turut menjadi platform untuk mendekatkan lagi golongan VIP berpengaruh tanah air yang sering menjadi ikutan dan rujukan masyarakat di luar sana,“ ujar Emarina Kamal, Pengurus Saluran Astro Ria.

Menurutnya, pada asalnya, ‘Next To Neelofa’ dirancangkan untuk bersiaran selama 8 episod sahaja tetapi pihak Astro membuat keputusan untuk menyambung empat lagi episod tambahan bagi melengkapkan musim ini. 

“Untuk makluman, program ini juga masih lagi dalam fasa penggambaran dan sebanyak enam buah episod sudahpun dirakamkan setakat ini,” tambah Emarina.



Lofa bersama (dari atas) Hans Isaac dan Tiara Jacqueline serta Neelofa juga mahu tahu apa yang 'Ella rasa?'.


Selain menampilkan bekas kekasihnya, Dato Hans Isaac pada episod pertama Khamis lalu, antara barisan VIP lain termasuk Siti Nurhaliza adalah Datuk Rizalman Ibrahim, Puan Sri Tiara Jacquelina, Ella Aminuddin mahu pun figura terkenal seperti Datuk Lee Chong Wei, Dato Redzuawan Ismail aka Chef Wan,  Chryseis Tan dan ramai lagi.

Ketika rakaman episod yang menampilkan isteri kepada SM Faliq Nasimuddin, Chryseis Tan, beliau telah  mendedahkan nama pilihan yang bakal diberikan kepada bayi perempuan yang sedang dikandungkannya secara eksklusif kepada Neelofa. 

Ini merupakan kali pertama Chryseis berkongsi tentang nama tersebut dengan orang lain selain suaminya.

Wow! Eksklusif sungguh tu. 

Jadi pastikan anda tandakan kalendar pada setiap hari Khamis selepas ini agar tidak ketinggalan menyaksikan ketrampilan, kebijaksanaan dan kepetahan Neelofa selaku pengacara yang mengendalikan program ini secara solo buat pertama kalinya. - KitaReporters

Lofa bersama Chryseis Tan

17
0
0
0
0
You will be interested

Video| Liga Super 2022: Jaringan bekas pemain Kedah beri keceriaan! Sabah FC seri lawan KDA FC!

KEDAH Darul Aman (KDA) FC gagal gunakan kelebihan bermain di gelanggang sendiri apabila sekadar seri 1-1 ketika menentang Sabah FC dalam saingan Liga Super 2022
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Gaya Hidup 53 minutes ago

Video| Wahai Ifa Raziah! Kau ingat gelek di khalayak tu dapat pahala ke? Tegur Ustaz Ahmad Dusuki!

Tular beberapa video sebuah majlis akikah anak keluarga usahawan. Netizen rasa kurang senang apabila lihat Ifa Raziah dan usahawan sensasi Kak KM sakan bergelek
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 1 hour ago

Menarik sekali! Penyokong minat nak beli saham Kelantan FC! jika terjadi, ia satu sejarah baharu!

Pemilik kelab Kelantan FC, Norizam Tukiman ada terima permohonan daripada penyokong setia berminat untuk beli saham Kelantan FC sebanyak 5% pada harga RM3 juta
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Gaya Hidup 3 hours ago

Video| Siapa yang salah? Pelajar tidur, guru siram air! Guru mohon maaf! Akan dikenakan tindakan!

Tular video seorang guru di Kalimantan yang bertindak menyiram seorang murid perempuan yang letakkan kepalanya di atas meja seperti sedang tidur ketika menulis
Nur Syamila Kamarul Arefin in Gaya Hidup 5 hours ago