Seni & Sukan 02 Dec, 2022

Video| Jaga keselamatan abang lori! Sayu hati lihat pemandu lori! Berseorangan padamkan kebakaran!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


GAJI pemandu lori dikatakan agak lumayan, namun sebagai pemandu lori banyak risiko yang perlu dipertimbang antaranya keselamatan diri mereka.

Tular sebuah video mempamerkan aksi berani seorang pemandu lori dilihat sedang memadamkan api pada lori yang dibawanya di atas jalan raya.

Kerana aksi pemandu lori ini telah mencuri tumpuan orang ramai akan tindakannya yang sangat meruntum jiwa demi menyelamatkan nyawanya.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan seorang pemandu lori


Dilihat dari video ini, api semakin marak pada lori tersebut dan pemandu ini dilihat sedang memadamkan api kebakaran yang sedang merebak kuat menggunakan alat pemadam api bagi meredakan api agar tidak merebak.

Pada video ini dilihat rata-rata pemandu lori lain juga berkongsi pendapat dan tip pengalaman mereka jika situasi begini terjadi kepada mereka secara tiba-tiba akibat situasi begini berlaku.Warga maya turut memberi komen mereka sangat bersedih melihat situasi kecemasan yang berlaku kepada pemandu lori yang sedang membawa lori berseorangan diri. - KitaReporters


12
7
0
22
0
You will be interested