Seni & Sukan 19 Sep, 2022

Video| Ingat abang Foodpanda hantar makanan sahaja ke? Juga bantu pekedai bungkus pesanan makanan!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


Tindakan penghantar makanan dari Foodpanda membantu pekerja kedai makan untuk membungkus makanan yang dipesan oleh pelanggan telah meraih pujian orang ramai sehingga menjadi tular dalam media sosial.

Menerusi video yang dimuat naik oleh pengguna media sosial bernama @syafizat21menunjukkan keikhlasan abang rider tersebut membungkus makanan sehingga membantu menyediakan air di dapur bagi menyediakan pesanan sebelum membuat penghantaran kepada pelanggan.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan penghantar makanan


Dari kena sidai satu jam, lebih baik buat sendiri,” ujarnya.

Rata-rata pengguna media sosial memuji bakat multi-tasking yang ada rider itu serta semangat menolong yang kuat antara satu sama lain dalam mencari rezeki.“Terbaik abang, tolong menolong kita 1 Malaysia,” kata @BossJames.

“Sampai ke dapur nak menolong,” tulis @entahlanakk.

“Semoga dimurahkan rezeki,” jelas @Ara. -  KitaReporters


6
13
0
6
0
You will be interested

Video| Bawa motor sambil bersila? Niat Paknil beri nasihat! Tapi dibidas netizen! Namun ada sokong!

Aznil Nawawi Paknil video tular motosikal skuter bersila penunggang menunggang motor beri pengajaran dibidas disokong nasihat kemalangan jalan raya berhemah

Video| Bekas peserta Vokal Mania jual kopi sambil nyanyi! Qiem Churros tak kisah hiburkan pelanggan!

Qiem Churros Muhammad Aidi Hakim penyanyi Vokal Mania 2020 Bakat RTM 2024 penjual minuman air kopi Kopi Tiktoker pengusaha usahawan Kemaman menyanyi kabin
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 3 days ago

Video| Tak Sempurna tampilkan sisi berbeza Aril Pilus! Kembalikan kenangan muzik EDM, tarian shuffle!

Aril Pilus pelakon penyanyi pengacara penyampai radio hiburan single lagu Tak Sempurna EDM electronic dance music tarian shuffle Rocketfuel Entertainment
Fariza Saidin in Seni & Sukan 3 days ago

Video| Zaiton Sameon seorang yang kelakar? Berdekah ketawa! Pendedahan temu bual dengan stesen radio!

Dalam temu bual untuk Borak Selebriti, Zaiton Sameon bercerita mengenai lagu Menaruh Harapan dan kemalangan ngeri yang menimpanya.
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 1 week ago