Seni & Sukan 19 Nov, 2022

Tolong kami! Bantu singgah kedai makan di Jempol! Terima kasih geng motosikal! Turun bagi sokongan!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


Siapa yang tak nak ada ramai pelanggan yang datang ke kedai kita untuk membeli barang yang dijual dan mendapat sambutan. Baru-baru ini seorang peniaga meminta agar kedai makannya dipenuhi dengan pelanggan agar dapat disunting gambar sebegitu.

Rata-rata netizen yang melihat permintaan peniaga ini berasa simpati dan berjanji untuk singgah makan sebagai tanda sokongan kepadanya.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan kedai-kedai makan



Namun, sekumpulan geng konvoi motosikal telah turun padang dan berkunjung ke kedai makan itu yang terletak di Jempol, Negeri Sembilan.

Menurut salah seorang penunggang motosikal, "minggu lepas kedai ini viral supaya kedainya tidak penuh dengan orang, tetapi kami datang untuk penuhkan kedainya ini."

Apa yang lebih menarik, beliau juga menyatakan makanan di kedai ini sedap dan menjemput orang ramai untuk berkunjung ke situ.



Rata-rata yang melihat posting ini memuji sikap ahli konvoi ini yang sangat membantu perniagaan ini meraih keuntungan dan dapat menjual makanan di kedainya. - KitaReporters


12
12
0
16
0
You will be interested