Seni & Sukan 12 Sep, 2022

Video| Pertemuan dua anak syurga! Gadis kongsi momen pertemuan dua anak Sindrom Down! Undang sebak!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


Perkongsian seorang gadis menunjukkan saudara lelakinya yang menghidap penyakit ‘Sindrom Down’ bertemu seorang pekerja restoran McDonalds yang dikenali sebagai Adil yang juga ‘Sindrom Down’ buat orang ramai tersentuh.

Momen tersebut dikongsi oleh pengguna media sosial yang bernama @ibosskecik dan kelihatan lelaki itu memberikan sejumlah wang kepada pekerja berkenaan sambil bertanya khabar.


Lagi cerita-cerita mengenai anak-anak Sindrom Down


Bila Down syndrome bertemu Down syndrome. Dia pun pelik kenapa muka. Rajin Aidil bekerja,” kongsinya dalam laman aplikasi TikTok.

Rata-rata pengguna media sosial amat tersentuh melihat interaksi dua insan istimewa itu serta meningkatkan kesedaran mereka untuk bersifat lebih prihatin kepada golongan kurang upaya (OKU) ini.“Ya Allah sebaknya, suka tengok anak syurga,” kata @babyluna.

“Suka dengar dia sebut ‘kakak’. Saya tak tahu kenapa makin dewasa ini saya suka orang panggil saya kakak,” ujar @Hosanna_.

“Comelnya, sopan santun dia,” jelas @Jaweeeee. - KitaReporters


24
10
0
9
0
You will be interested