Gaya Hidup 27 Jun, 2020

Kerana Ku Mau: Aizat Amdan pilih berpasangan orang seberang!

@khadijah ibrahim
Pernah bertugas di Kumpulan Utusan dan pernah bertugas di biro Johor. Kini masih aktif dalam dunia penulisan.

Share this

SELEPAS jantungnya berdegup angkara penyanyi Bunga menerusi lagu Dup Dup kini Aizat Amdan beralih arah kepada orang lain pula. Pilihan Aizat bukan bunga tempatan, sebaliknya beliau lebih senang memetik bunga seberang sebagai teman kolaborasi. Kali ini Aizat memilih untuk berpasangan dengan bekas peserta akhir rancangan realiti Rising Star Indonesia, Hanin Dhiya menerusi lagu Ku Mau. : KitaReporters

Aizat cipta lagu Ku Mau sewaktu berada di Sweden. Kredit: IG Aizat


Ku Mau ditulis oleh Aizat, Anas Amdan, Yeshua Abraham (Indonesia), Melanie Wehbe (Sweden) dan Elias Naslin (Sweden)

Single ini mengisahkan tentang dua insan yang bercinta pada jarak jauh. Walaupun berbeza negara, namun jejaka itu sanggup datang untuk menemui dan melamar kekasihnya.

Ku Mau juga menerapkan kesungguhan pasangan ini untuk menjayakan kisah cinta mereka.

“Sebagai penyanyi dan penulis lagu, saya memang mengimpikan untuk mengembangkan karya saya dan berkolaborasi demi mendekati pendengar seluruh dunia.

“Single ini merupakan langkah pertama gabungan saya bersama Melanie sebagai komposer, Elias selaku penerbit, komposer dan jurutera. 

"Sementara Yeshua pula, sebagai penulis lirik bahasa Indonesia, dan Malaysia pula lirik oleh Anas yang juga bertindak sebagai penerbit dan komposer.

“Objektif utama kolaborasi ini adalah untuk membolehkan saya melebarkan sayap sebagai penyanyi dan komposer. Rentak lagu ini bersahaja dan sesuai buat semua golongan muda dan tua,” jelas Aizat.

Aizat dan Hanin Dhiya harap lagu Ku Mau dapat mengeratkan hubungan antara dua negara.


Tambahnya, lagu ini berkonsepkan cinta yang luas dengan bait-bait lirik jenaka dan serius serta romantis. Dalam masa yang sama membuatkan ia sesuai untuk segala keadaan good vibes.

“Saya sangat gembira apabila Hanin Dhiya sudi menjadi teman duet, justeri menaikkan lagi taraf lagu ini dengan kehadiran vokalnya yang merdu itu.

“Keserasian antara kami, amat senang dan menjadikan lagu ini lebih berwarna-warni. 

"Saya harap pendengar akan jatuh cinta dengan lagu ini dan mampu menujukan lagu ini kepada orang tersayang,” harap Aizat.

Hanin Dhiya merupakan bekas program realiti Rising Star Indonesia.


Sementara itu, kata Hanin, Ku Mau merupakan single pertama nyanyiannya yang tidak menjurus kepada patah hati. Katanya, sejak pertama kali mendengar lagu tersebut, beliau sudah jatuh cinta.

“Sewaktu Aizat di Sweden lagi, dia sudah memperdengarkan lagu ini kepada saya dan sejujurnya saya jatuh cinta dengan rentaknya. 

"Asalnya, lagu ini berbahasa Inggeris dan saya tidak sangka lagu ini diadaptasi kepada bahasa Malaysia dan Indonesia. Malah dijadikan single untuk dendangan saya dan Aizat.

“Saya senang sekali dapat bekerjasama dengan Aizat kerana dia  seorang yang baik dan peramah. 

"Harap kerjasama ini dapat membawa kelainan dan mengeratkan lagi hubungan muzik antara Indonesia dan Malaysia,” kata Hanin penuh harapan.

Ku Mau merupakan terbitan Kasi Gegar Entertainment  dan edaran Warner Music Malaysia boleh didapati di semua pelantar digital seperti Spotify, Apple Music, Joox KKBox, Deezer dan iTunes mulai Jumaat, 26 Jun 2020. : KitaReporters.

Lagu Ku Mau berkisar tentang percintaan jarak jauh.

5
0
0
0
0
You will be interested

Video| Tahniah Anzalna, Elfira! Selamat lahirkan anak kedua! Kongsi tarikh kelahiran yang sama!

Anzalna Nasir, 34, dan Elfira Loy, 28, sambut kelahiran anak kedua masing-masing pada hari Jumaat 20 Mei 2022. Tak umum nama juga papar wajah secara sepenuhnya

Dua parah, koma! Bangsal dihempap pokok tumbang! Berteduh daripada hujan lebat, angin kencang!

Dua lelaki berusia 40-an, cedera parah di Kpg Bendang Sera, Baling akibat dihempap pokok tumbang yang timpa bangsal tempat mereka berteduh daripada hujan lebat
Che Saad Noordin in Gaya Hidup 11 hours ago

Video| Dolla nafi berpakaian keterlaluan dalam MV Suara Lebaran Kita! Sesuai dengan imej kumpulan!

Dolla pertahan busana digayakan dalam video muzik Suara Lebaran Kita dendangan bersama Hael Husaini sebagai tak keterlaluan kerana sesuai dengan imej kumpulan
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 12 hours ago

Nantikan konsert Siti Nurhaliza pada 2023! Rindu anjur show skala besar! Tak nak berebut-rebut!

Siti Nurhaliza lahirkan perasaan rindunya untuk anjurkan konsert berskala besar setelah dua tahun tidak berkesempatan lakukannya disebabkan pandemik COVID-19
Fariza Saidin in Gaya Hidup 13 hours ago

Video| Hetty Koes Endang cipta sejarah tersendiri! Konsert Jubli Emas! 50 tahun jadi anak seni!

Selepas 50 tahun bergelar anak seni, Hetty Koes Endang bakal adakan Konsert Jubli Emas Hetty Koes Endang berkonsep makan malam pada 27 Ogos 2022 di Kuala Lumpur
Mohamed Sa'ari in Gaya Hidup 14 hours ago