Seni & Sukan 16 Aug, 2021

Video| Sebak hati! Anjing ingin iringi tuannya ke hospital! Mahu naik ambulans bersama-sama!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this

Kredit foto: BukaRiview @bukalapak.com


Kehidupan di dunia ini dikongsi dengan pelbagai makhluk ciptaan Allah SWT. Antara yang hidup bersama-sama kita ialah haiwan.

Mereka adalah makhluk yang diciptakan untuk memberi faedah yang banyak kepada manusia. Selain berfungsi sebagai sumber makanan, haiwan juga diperlukan sebagai pelengkap hidup seseorang sebagai haiwan peliharaan.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan anjing


Namun memelihara haiwan peliharaan ini juga membuatkan seseorang susah untuk melepaskan mereka jika ajal sudah tiba, tetapi haiwan itu sendiri juga merasakan perkara yang sama jika tuannya pergi buat selama-lamanya. Mereka juga punya perasaan.

Tular dalam media sosial, video seekor anjing dilihat sangat sedih melihat tuannya dibawa masuk ke dalam ambulans untuk dibawa ke hospital

Kelihatan terdapat beberapa anggota kesihatan lengkap berpakaian PPE membawa seorang pesakit menaiki katil ke dalam ambulans.Apa yang lebih menyedihkan, seekor anjing turut mengiringi pemergian tuannya ke dalam ambulans tersebut membuatkan ramai orang berasa sangat sedih melihat telatah anjing berkenaan.


Anjing adalah haiwan yang sangat setia kepada tuannya. Oleh sebab itu, anjing ini dilihat tidak merelakan pemergian tuannya dan mahu turut bersama di dalam ambulans.

Ternyata ramai netizen yang melihat video ini memahami perasaan anjing ini dan mereka turut sama berasa sedih. - KitaReporters
0
0
0
0
0
You will be interested