Gaya Hidup 25 Sep, 2022

Video| Kerja 1 jam? Pembaca berita jawab dakwaan! 1 jam itu siaran sahaja! Belakang tabir berjam-jam!

@fitri hazim
Memulakan kerjaya sebagai wartawan penyiaran pada tahun 2016. Pengalaman dan peranan besar liputan Pilihan Raya Malaysia dan Bajet. Beralih sebagai wartawan akhbar serta banyak terlibat liputan jenayah dan bencana alam. (fitrihazim@outlook.com)

Share this


GELAGAT pembaca berita atau penyampai berita di sebuah rangkaian stesen televisyen terkenal menjawab persoalan sama ada pekerjaan mereka itu hanya memerlukan khidmat tempoh bekerja selama satu jam mengikut jumlah waktu siaran menjadi tular dengan hampir 3 juta tontonan.

Menerusi video yang dikongsi oleh pengguna media sosial bernama @nurshahassan, kelihatan gelagat mereka yang tampil dengan aksi melucukan dengan merakam video mengikut trend dalam aplikasi TikTok sebagai reaksi menjawab dakwaan itu.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan pembaca-pembaca berita


1 jam itu siaran sahaja. Belakang tabir berjam-jam,” katanya menerusi ruangan kapsyen.

Meninjau dalam ruangan komen, warga maya turut terhibur aksi bersahaja dua pembaca berita itu mengikut rakaman trend terkini untuk menjawab persoalan itu.
“Dia ingat lepas siaran langsung terus balik ke,” ujar @razs.

“Teringat masa kecik, pernah berangan nak jadi pembaca berita sebab kononnya kerja 1 jam sahaja lepas itu terus balik,” kongsi @aini.

“Alahai yang komen pun, dia ingat sampai studio terus baca ke,” jelas @Official_InstaStore. - KitaReporters


10
11
0
13
0
You will be interested