Gaya Hidup 19 Jan, 2022

Video| Polis kejar penjahat! Teringat zaman budak-budak! Main police and thief want to jaga!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


SERINGKALI kali kita lihat polis mengejar penjahat dalam movie sahaja dan sangat mengagumkan kerana polis berusaha menangkap si penjenayah yang melakukan jenayah. 

Namun tular dalam media sosial seorang polis sedang mengejar seorang lelaki di atas kesalahan yang dilakukan.

Menurut sumber, anggota polis trafik tersebut sedang mengejar seorang yang melakukan kesalahan di atas jalan sehingga menarik perhatian netizen di Tiktok.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan polis trafik


Dikatakan kejadian ini berlaku di Pasir Mas, Kelantan. Lelaki ini sebenarnya cuba melarikan diri daripada sekatan jalan raya yang dibuat yang dilalui dan kemungkinan dia ada melakukan kesalahan.

Walaupun video ini viral, maklumat sahih mengenai kejadian ini belum dapat disahkan, namun ramai netizen sangat berbangga dengan usaha polis ini.

Ternyata dalam ruangan komen, rata-rata netizen yang melihat aksi ini teringat kenangan sewaktu kecil bermain kejar-kejar antara penjahat dan polis atau disebut sebagai "police sentry (police and thief) want to jaga, polis mati pencuri jaga".Kemungkinan lelaki ini ada melakukan kesalahan lain juga kerana dia berlari bersungguh-sungguh semasa dikejar oleh polis.

Apa agaknya kesalahan lelaki ini kan? - KitaReporters


9
12
0
17
0
You will be interested

Video| Takut kena saman? Cuba ini! Wanita guna coli, seluar dalam tutup nombor plat motosikal!

Gara-gara takut kena tindakan atas kesalahan trafik, seorang penunggang motosikal tutup nombor plat gunakan coli warna kelabu, seluar dalam warna merah jambu

Video| Syabas Ayez Shaukat-Fonseka! Ahli gusti Malaysia muncul di TV Amerika! Reality of Wrestling!

Ayez Shaukat-Fonseka Farid berada di Texas, Amerika Syarikat untuk terbabit dalam 6 episod rancangan Reality of Wrestling bagi tayangan di televisyen negara itu
Khadijah Ibrahim in Gaya Hidup 11 hours ago

Video| Puteri Sarah vs Ira Kazar! Saman selepas 4 tahun diam diri, pulang umrah, solat istikarah!

Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin akhirnya ambil tindakan undang-undang terhadap Ira Kazar sebagai orang ketiga yang ganggu rumah tangga dan kehidupannya
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 18 hours ago

Tolong kami! Bantu Ooi Eow Jin! Perlu rawatan Alzheimer! Anak hidapi tumor otak! Positif Covid-19!

Sebak hati tatkala menatap foto Ooi Eow Jin, 84, dan anaknya, Raymond Ooi, 57. Eow Jin hidap Alzheimer, manakala Raymond hidap tumor otak. Kini positif Covid-19
Khadijah Ibrahim in Gaya Hidup 1 day ago