Gaya Hidup 11 Apr, 2022

Video| Dulu karipap angin, kini bomboloni kosong! Bomboloni tiada inti! Tergamaknya peniaga ini!

@nur syamila kamarul arefin
Alumni Universiti Sains Malaysia dalam bidang kewartawanan. Pernah berkhidmat sebagai seorang wartawan dan juga penulis di dua buah syarikat. Masih lagi belajar menjadi seorang penulis.

Share this


Siapa sahaja yang pergi bazar Ramadan tidak rambang mata, lagi-lagi sedang berpuasa semuanya kelihatan sungguh enak dengan pelbagai kuih muih, air yang sedap dan pelbagai juadah yang jarang di makan.

Tetapi ada sesetengah peniaga di bazar Ramadan sekarang meletakkan harga makanan yang tidak masuk akal dan makanan yang dijual juga tidak sepadan langsung dengan harga yang telah ditetapkan.

Ini telah dikongsikan oleh seorang pemuda dalam TikTok dan rakan-rakannya yang membeli kuih bomboloni sebagai manisan mulut. Namun apa yang dikongsikan sangat-sangat tak masuk akal. 


LagiVideo yang dikongsikan dalam TikTok memaparkan beliau dan rakan-rakannya membeli empat biji bomboloni yang hanya ada inti pada bahagian atas sahaja. Di dalamnya kosong!!

Ada juga penjual yang nak untung sahaja!! Kenapalah tergamak jual macam ni? Rata-rata netizen yang melihat perkongsian daripada mereka sangat terkejut dan marah dengan tindakan penjual bomboloni ini yang memang tak masuk akal langsung.Jika kita berada di tempat pembeli pasti rasa sangat marah, kerana kita dah bayangkan intinya yang sangat sedap di makan semasa berbuka puasa. 

Tolonglah peniaga jangan buat pembeli begini! - KitaReporters


17
13
0
12
0
You will be interested

Video| Takut kena saman? Cuba ini! Wanita guna coli, seluar dalam tutup nombor plat motosikal!

Gara-gara takut kena tindakan atas kesalahan trafik, seorang penunggang motosikal tutup nombor plat gunakan coli warna kelabu, seluar dalam warna merah jambu

Video| Syabas Ayez Shaukat-Fonseka! Ahli gusti Malaysia muncul di TV Amerika! Reality of Wrestling!

Ayez Shaukat-Fonseka Farid berada di Texas, Amerika Syarikat untuk terbabit dalam 6 episod rancangan Reality of Wrestling bagi tayangan di televisyen negara itu
Khadijah Ibrahim in Gaya Hidup 11 hours ago

Video| Puteri Sarah vs Ira Kazar! Saman selepas 4 tahun diam diri, pulang umrah, solat istikarah!

Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin akhirnya ambil tindakan undang-undang terhadap Ira Kazar sebagai orang ketiga yang ganggu rumah tangga dan kehidupannya
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 18 hours ago

Tolong kami! Bantu Ooi Eow Jin! Perlu rawatan Alzheimer! Anak hidapi tumor otak! Positif Covid-19!

Sebak hati tatkala menatap foto Ooi Eow Jin, 84, dan anaknya, Raymond Ooi, 57. Eow Jin hidap Alzheimer, manakala Raymond hidap tumor otak. Kini positif Covid-19
Khadijah Ibrahim in Gaya Hidup 1 day ago