Seni & Sukan 27 Mar, 2022

Video| Ya! Yes! Amelia Henderson terima lamaran Aedy Ashraf! Di pentas terbuka! Ribuan peminat!

@fauzan uda ahmad
Bekerja dengan Utusan Malaysia dari 1985 hingga 1996. Menjadi wartawah hiburan, koresponden di Jakarta, Indonesia dan Ketua Meja Hiburan. juga bertugas dengan beberapa media lain

Share this


PELAKON Aedy Ashraf, 28,  membuat kejutan apabila melamar pelakon Amelia Henderson, 26, di atas pentas ketika menjayakan pesta Absolut Food Festival 2022 di Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada Sabtu malam, 26 Mac 2022. 

Aksi romantis aktor berusia 29 tahun itu dirakam oleh peminat dan pengunjung yang hadir dan video berkenaan disiar dalam sejumlah media sosial.

Dalam video itu, Aedy melutut kononnya berpura-pura mengikat tali kasut sebelum melamar Amelia. “Amelia Henderson, would you be my girlfriend? (Sudikah awak menjadi teman wanita saya?),” katanya.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan Amelia Henderson
Tidak mengambil masa lama, Amelia menjawab ‘yes’ sebagai tanda setuju sambil disambut sorakan orang ramai sekali gus membuatkan Aedy teruja berlari gembira.

Aedy atau nama sebenarnya Mohammed Addy Ashraf Rosmadi dalam video itu berkata dia menunggu dua tahun untuk melamar Amelia yang merupakan kacukan India-Scotland berasal dari Klang, Selangor.Amelia pernah berkahwin  dengan Tunku Dato' Harrunnarasheed Putra Tunku Annuar pada 2015 hingga 2018  tetapi tidak mempunyai anak. 

Dan Aedy dan Amelia pula mula rapat apabila diganding dalam drama bersiri ‘Cinta Kita’ yang disiarkan pada November 2021. Lalu mereka mula bercinta dan bukan menjadi rahsia. 

Amelia atau nama sebenarnya  Amelia Thripura Henderson sebelum ini pernah berkata enggan bercinta lagi untuk memberi tumpuan ke bidang lakonan. - KitaReporters7
14
0
15
0
You will be interested