Gaya Hidup 14 Aug, 2020

Hael Husaini kekal 'Bujang'? Bila 'Kahwin' dan jadi 'Suami'?

@fariza saidin
First Editor of HAI Magazine, Jourmalist for WANITA Magazine of Utusan Group of Companies. Asst Chief Sub Utusan Malaysia, Journalist cum Blogger @ CCKakFasonline

Share this

KEKAL dengan judul lagu sepatah perkataan seperti ‘Hajat’, ‘Jampi’ mahu pun ‘Haram’ sebelum ini, pemenang Anugerah Juara Lagu dua tahun berturut-turut, Hael Husaini kembali dengan single terbaharunya dengan sebuah lagi judul satu perkataan iaitu “Bujang”. : KitaReporters


Lagi cerita-cerita berkaitan Hael Husaini:

https://kitareporters.com/search?search=hael+husaini


Hasil nukilan beliau sendiri dengan kerjasama komposer-komposer penuh berbakat yang menggelarkan diri mereka MFMF, lagu ‘Bujang’ yang diberi suntikan kelainan dengan melodi ala Western 80-an sepatutnya dilancarkan pada April 2020 lalu, namun disebabkan wabak COVID-19 melanda negara ia terpaksa ditangguhkan.

Kini, ‘Bujang’ bakal menghangatkan industri muzik tanah air malah dikatakan bakal menjadi hit seperti mana karya-karya pemilik nama sebenar Hal Husaini Razmi, 32, sebelum ini.

“Lagu ini berkisar tentang seorang lelaki ‘bujang’ yang berusaha mencari cinta. setelah melihat orang di sekelilingnya mempunyai pasangan dan teman hidup masing-masing,” ujar plantun lagu 'Terlanjur Cinta' nyanyian bersama penyanyi Indonesia, Cakra Khan yang kini sedang berada dalam ‘Top 5 Carta RIM ‘(Persatuan Industri Rakaman Malaysia) .

Bercerita lanjut, Hael memberitahu,  tercetusnya idea lagu tersebut berikutan statusnya yang masih bujang malah kebanyakan teman-teman rapatnya pun masih bujang.

“Maka terhasillah lagu ini mewakili kaum ‘bujang’ di luar sana,” tambah Hael ringkas sambil memuji rakan komposer MFMF sebagai kumpulan genius dalam muzik. MFMF dianggotai tiga komposer - Brendan Lim, Zen dan Justin Seow.

Setiap seorang daripada mereka, kata Hael, mempunyai kelebihan dan peranan masing-masing dalam setiap karya yang dihasilkan bersama malah mereka juga bersikap terbuka dalam setiap idea dan penambahbaikan yang diberikan antara satu sama lain.


Dalam perkembangan lain, Hael memberitahu bakal menyiapkan sebuah album penuh yang pertama sebelum berakhirnya tahun 2020.

"Saya jangkakan ada beberapa lagu baharu yang akan turut dimuatkan dalam album tersebut dan saya juga impikan sebuah konsert berskala sederhana seiring dengan pelancaran album berkenaan,” harapan Pemenang Artis Kolaborasi Duo/Berkumpulan Popular bersama Dayang Nurfaezah di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2019 ini.

Menjengah ke laman Instagramnya, apabila Hael mempromosikan lagunya dengan pertanyaan 'kalau gabung nama kita jadi apa ek?' , ia menarik perhatian ramai  termasuk  teman duetnya, Dayang Nurfaezah yang menjawab, "Haeyang' (cantuman nama Hael dan Dayang).


Wah! Lepas ni mesti tular nama 'Haeyang' ni ... Dayang Nurfaezah kut yang cadangkan.. ke dah ada jalinan cinta antara mereka? Tak salah pun, dua-dua pun 'bujang' kan?

Semoga impian Hael Husaini menjadi kenyataan dan mungkin selepas ‘Bujang’ beliau berjaya mencari pasangan hidupnya dan mendapat ilham bagi menghasilkan lagu berjudul ‘Kahwin’  atau pun ‘Suami’ pula selepas ini. Ya tak?

Apa pun jika korang mahu mendengar lagu baharu “Bujang” ini boleh dimuat naik di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman dalam talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music. 

Manakala video lirik dan muzik lagu ‘Bujang’ ini juga boleh ditonton secara eksklusif di saluran YouTube Rocketfuel Network. Jom layan…. - KitaReporters




You will be interested

Si ibu kesal! Nak sangat si anak pakai subang! Si kecil tanggung kesakitan sebab skru subang!

Si ibu teruja untuk si anak bertindik namun keterujaan itu bertukar jadi detik tragis apabila skru subang tersekat pada cuping telinga hingga sebabkan kesakitan

Zuhayati Yazid in Gaya Hidup 2 days ago

Tak suka kerja dilakukan! Remaja sanggup ngaku jadi mangsa penculikan! Untuk elak pergi kerja

Brandon Soules, 19, remaja dari Arizona sanggup buat helah dengan ikat tangan, mulut kononnya jadi mangsa penculikan semata-mata elak diri untuk pergi bekerja
Zuhayati Yazid in Gaya Hidup 1 day ago

Video| Masa PKP: Kes dadah di Kelantan bertambah! AADK Kelantan guna medsos tingkat kesedaran

AADK Kelantan manfaatkan media sosial sepanjang musim PKP ini bagi teruskan program kesedaran dan penyampaian maklumat kepada orang ramai khususnya para pelajar
Sarfarizmal Saad in Gaya Hidup 1 day ago

Video| Terbaiklah Digital Durian! Selepas Omar & Hana dalam bahasa Arab kini bahasa Urdu pula

Saluran YouTube siri animasi Omar & Hana versi bahasa Arab berjaya rekodkan lebih 100k langganan. Digital Durian akan terbitkan siri itu dalam bahasa Urdu pula
Sarfarizmal Saad in Gaya Hidup 1 day ago

Video| Ikan semua baharu, orang sahaja lama! Temenung lemak! Makan tak jemu badan tak gemuk!

Seorang wanita yang jadi penjual ikan punyai cara kreatif den berlainan bagi tarik perhatian orang ramai untuk beli barangan jualannya di pasar pagi di Beruas
Isa Ramli in Gaya Hidup 2 days ago