Gaya Hidup 27 Nov, 2021

Video| Akhirnya! Konsert Slam Mentari Muncul Lagi diteruskan! Tertangguh selama hampir 2 tahun!

@fariza saidin
Editor pertama Majalah HAI dan sidang redaksi Majalah WANITA (Utusan). Asst Chief Sub UM. Pemenang Anugerah Kewartawan Majalah IAM 1997, Wartawan cum Blogger @ www.farizasaidin.com.

Share this


Peminat kumpulan Slam yang selama ini menanti hampir 2 tahun untuk menyaksikan 'Konsert Slam Mentari Muncul Lagi' akan dapat mengubati kerinduan mereka apabila konsert berkenaan bakal diteruskan pada 12 Februari 2022.

Bakal berlangsung di venue sama iaitu di Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur di bawah anjuran Shiraz Projects Sdn Bhd, ‘Konsert Slam Mentari Muncul Lagi’ mengharapkan sinar yang lebih terang untuk tahun hadapan.

“Kita berdoalah agar tiada  ‘gelombang ketiga’ dan industri kembali pulih,” harapan Ketua Pengarah Eksekutif Shiraz Projects, Shirazdeen Karim sambil bersyukur dapat meneruskan projek yang tergendala sebelum ini dengan bantuan yang disalurkan MyCreative Ventures Sdn Bhd (MyCreative), sebuah badan kerajaan yang ditubuhkan untuk memajukan industri kreatif Malaysia melalui pelaburan srategik dan inovatif.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan Zamani SlamKonsert ini yang sepatutnya berlangsung pada 17 Januari 2021 terpaksa ditunda disebabkan pandemik Covid-19 di mana industri seni tanah air amat terkesan. 

Dengan mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan, konsert tersebut akan berlangsung dengan kapasitas 50% kehadiran dengan penjarakan sosial.

“Mereka yang hadir perlu membuat ujian swab sekurang-kurangnya 48 jam sebelum konsert dan harus kemas kini dalam sistem kami barulah kami dapat keluarkan tiket demi keselamatan semua termasuk artis dan team produksi,” tambah Shiraz (gambar bawah, dua dari kiri), ketika ditemui pada sidang media yang berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur baru-baru ini.

Turut hadir Pengerusi MyCreative, Noor Azmi Mt Said (kiri) berserta tiga daripada anggota kumpulan Slam iaitu Zamani (tengah)  Shah dan Eddie (kanan) manakala seorang lagi rakan anggotanya, Man tidak dapat hadir.
Menurut Shiraz, walaupun kemungkinan besar konsert yang dianjurkan tidak memberikan pulangan untung disebabkan kapasiti tidak penuh namun bersyukur geran yang diperoleh sebanyak RM600,000 daripada MyCreative membantu syarikatnya untuk meneruskan projek.

Mengakui hampir gulung tikar disebabkan dua tahun tidak berpeluang menganjurkan konsert, Shiraz mengharapkan  tahun hadapan yang lebih menyerlah sebagaimana judul lagu ‘Mentari Muncul Lagi’.Sementara itu, vokalis utamanya, Zamani yang dilihat lebih bertenaga dan sihat melahirkan rasa bersyukurnya kesihatannya semakin pulih selepas menjalani beberapa sesi urutan tradisional dan rawatan bagi sakit tulang belakang melengkung yang dihadapinya.

“Alhamdullilah selama berehat dua tahun ini, saya lebih rasa sihat dan tidak sabar untuk meneruskan konsert, sekali gus mengubati rindu peminat Slam,” ujar pelantun lagu ‘Gerimis Mengundang’ ini yang hadir ditemani isterinya, Nur Juliana Abdul Rani.Malah pemilik nama penuh, Zamani Ibrahim ini turut melahirkan kesyukurannya apabila Shiraz sebagai penganjur membantu dan mengambil berat terhadap kesihatannya dari segala aspek bagi memastikan staminanya cukup dan dirinya sihat menjelang konsert.

''Konsert Slam Mentari Muncul Lagi’ menawarkan tiket berharga RM700, RM360, RM260, RM200, RM160, RM130 untuk peminat melakar sejarah bersama mereka. 

Apa pun, sebarang keterangan lanjut, boleh layari www.myticket.asia untuk  tempahan tiket malah bagi informasi atau update terkini, layari laman sosial Slam dan Shiraz Projects. 

Peminat-peminat Slam juga boleh membeli T-shirt eksklusif apabila membeli tiket konsert di laman web www.myticket.asia. - KitaReporters


12
14
0
14
0
You will be interested

Video| Menyusuri Amazon Terengganu! Program Berkayak Mesra Felcra Sungai Berang! Uji ketahanan!

Seramai 25 kakitangan Felcra mewakili 5 kawasan sahut cabaran Program Berkayak Mesra Felcra di Sungai Berang, Hulu Terengganu sejauh 20km bagi eratkan ukhuwah

Jom lawat Terengganu, boh! 22 acara disediakan! Isi kalendar pelancongan 2022! Macam-macam ada!

Terengganu senaraikan 22 acara bagi isi kalendar aktiviti pelancongan yang akan diadakan sepanjang tahun 2022 ini dalam usaha menarik lebih ramai pelancong
Mohammad Ishak in Gaya Hidup 10 hours ago

Video| Allahu! Tular video Aliff Aziz imamkan solat sebelum bertanding! Bella turut jadi jemaah!

Tular video Aliff Aziz sedang imamkan solat maghrib secara berjemaah di sebuah bilik di PICC, tempat berlangsungnya final GV8. Ada 3 jemaah lelaki dan 1 wanita
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 12 hours ago

Video| Tiada Kecurigaan dalam hati Adibah Noor! GV8 bawa tuah! Guna wang kemenangan bayar hutang!

Adibah Noor gunakan GV8 untuk promosi single terbaharunya berjudul Kecurangan yang baru dilancarkan. Guna wang kemenangan untuk bayar hutang, tebus barang kemas
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 14 hours ago

Keluarga Malaysia: MPBP, JPKD Penggaram turun padang! Agih kotak rezeki penduduk taman perumahan!

JPKD Penggaram Batu Pahat agihkan sumbangan Kotak Rezeki Majlis Perbandaran Batu Pahat (MPBP) kepada 30 keluarga penduduk yang kesempitan di kawasan Zon 12 MPBP
Rosdi Ismail in Gaya Hidup 1 day ago