Gaya Hidup 18 May, 2022

Video| Doakan kami diberi ketenangan! Tak bergaduh, tetap bersahabat! Azri, Ellie sah dah cerai!

@fauzan uda ahmad
Bekerja dengan Utusan Malaysia dari 1985 hingga 1996. Menjadi wartawah hiburan, koresponden di Jakarta, Indonesia dan Ketua Meja Hiburan. juga bertugas dengan beberapa media lain

Share this

Azri Iskandar lafaz cerai talak satu ke atas Ellie Suriaty. - Kredit foto: Kredit foto: Malaysiakini


"YA betul... saya dah ceraikan Ellie dengan talak satu tadi (17 Mei 2022). Kami dah tak sehaluan... tapi tidak bergaduh pun. Kami tetap bersahabat baik seperti saudara kerana Ellie ialah ibu kepada dua orang cahaya mata kami," jelas Azri.

Beliau memohon doa agar kehidupan mereka yang kini sudah berasingan diberikan ketenangan.

"Maafkan saya sekarang, saya tak nak komen lagi. Tiada apa yang nak dikatakan lagi cuma doakan kami tenang dan damai sekarang. Harap maklum dan mengerti… saya nak berehat… nanti sampai waktu yang sesuai saya akan bercerita," tambahnya.


Lagi cerita-cerita tragedi berkaitan isu perceraianSetelah 19 tahun diikat dengan perkahwinan dan mempunyai dua cahaya mata, dua insan seni veteran, Ellie Suriaty Omar, 52, dan Azri Iskandar Zulkiffly Iskandar, 54, terlerai apabila disahkan bercerai dalam prosiding Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur (Keramat), Kuala Lumpur pada Selasa, 17 Mei 2022.

Keputusan itu diputus setelah Ellie memfailkan permohonan cerai ke atas suaminya, Azri pada 22 April 2022. Bagi Ellie percerian adalah jalan terbaik setelah usaha untuk memperbaiki hubungan sejak empat tahun lalu tetap gagal.

Walaupun hubungan sudah tidak baik sejak empat tahun lalu namun kedua-duanya tetap tinggal serumah.  

Namun Ellie mengambil keputusan keluar rumah setelah menfailkan perceraian 22 April 2022, namun secara baik dengan memberitahu Azri terlebih dahulu. 


Ketika masih bahagia. Ellie dan Azri bersama anak-anak.

Ellie dan Azri berkahwin pada 2003 ketika masing-masing sedang popular setelah perkahwinan pertama Azri gagal. Mereka memperoleh dua anak iaitu mereka dikurniakan dua anak iaitu Azrell Omar Azri Iskandar, 18, dan Nur Azreen, 13.

Azri hanya popular dalam bidang lakonan, sebaliknya Ellie lebih menonjol sebagai pelakon berwatak dan pernah mengarah filem iaitu ‘Penanggal’, menjadi jurulatih lakonan dan masih menjalani penggambaran filem ‘Telaga Suriram’ arahan Osman Ali.

Bagi Ellie ia merupakan keputusan sukar untuk diambil tetapi menganggap jodoh setakat itu, tanpa melupakan detik manis bersama dan mengganggap Azri adalah bapa penyayang kepada anak-anak.

Bagi Ellie perpisahan ini adalah jalan terbaik bagi kedua-duanya. Selama ini pergeseran dalam rumah tangga Ellie dan Azri diketahui ramai dalam kalangan karyawan seni, namun kedua-duanya cuba mengelak apabila ditanya.


Ellie dan Azri tetap berkawan setelah berpisah. - Kredit foto:OMM

Sementara itu Azri yang dihubungi secara berasingan mengesahkan mereka sudah berpisah kerana sudah tidak sehaluan, bukan bergaduh.

"Ya betul...  saya dah ceraikan Ellie dengan talak 1 tadi (semalam). Kami dah tak sehaluan... tapi tidak bergaduh pun. Kami tetap bersahabat baik seperti saudara kerana Ellie ialah ibu kepada dua orang cahaya mata kami," jelasnya.

Azri memohon doa agar kehidupan mereka yang kini sudah berasingan diberikan ketenangan.

"Maafkan saya sekarang, saya tak nak komen lagi. Tiada apa yang nak dikatakan lagi cuma doakan kami tenang dan danai sekarang. Harap maklum dan mengerti… saya nak berehat…nanti sampai waktu yang sesuai saya akan bercerita," katanya kepada sebuah media. - KitaReporters


16
11
1
19
0
You will be interested

Video| Gembira bercerai? Bad Indigo, Ashira umum perpisahan dalam rakaman video! Tapi tetap kawan!

Dalam rakaman video secara bersama, Bad Indigo dan Ashira dengan gembiranya umumkan mereka bercerai setelah 14 bulan berumah tangga namun tetap jadi kawan baik

Video| Syamsul cari perakam klip video! Filem bakal box office! Mat Kilau kutip RM2.8j dalam 2 hari!

Syamsul beri amaran keras kepada pihak yang tayangkan cuplikan filem Mat Kilau lebih 5 saat dalam laman sosial. Mahu buat laporan polis dan ambil tindakan saman
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 15 hours ago

Panggung pacak dah berakhir! Akhbar bersaing dengan media sosial! Perlu lebih bebas dan tak takut!

Akhbar harus buat pendekatan menyeluruh, lebih cekap, pantas dan pembinaan insan yang bolehkan wartawan bekerja dalam ruang bebas, tanpa takut - Johan Jaaffar
Kartini Mohd Noor in Gaya Hidup 17 hours ago

Video| Amelia Henderson, Idris Khan tak profesional! Tak kenang budi! Saya terpaksa saman! - A Aida

A. Aida saman Amelia Henderson dan Idris Khan gara-gara tarik diri pada saat-saat akhir daripada drama 28 episod Sekali Lagi Cinta Kembali sebagai pelakon utama
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 1 day ago

Video| Woi! Bangunlah! Beri tempat duduk kepada ibu mengandung! Wanita hamil kongsi pengalaman!

Seorang wanita sarat hamil luahkan rasa kesal dengan sikap, tindakan segelintir masyarakat naiki pengangkutan awam tapi tak diberikan tempat duduk oleh mereka
Nur Syamila Kamarul Arefin in Gaya Hidup 1 day ago