Gaya Hidup 05 Mar, 2022

Video| Usia dah 50, hati Mas Idayu kembali berbunga! Untuk kahwin lagi selepas 15 tahun menjanda!

@fauzan uda ahmad
Bekerja dengan Utusan Malaysia dari 1985 hingga 1996. Menjadi wartawah hiburan, koresponden di Jakarta, Indonesia dan Ketua Meja Hiburan. juga bertugas dengan beberapa media lain

Share this

Mas Idayu terbuka hati nak berkahwin lagi ketika usia dah 50 tahun

SELEPAS 15 tahun hidup menjanda dan membesarkan anak perempuan seorang diri sehingga menjadi anak dara, penyanyi dangdut terkenal Mas Idayu (Masidayu Mesnan) tidak terfikir untuk mempunyai  pasangan hidup baharu dalam menjalani hari-hari tuanya.

Namun dia tidak dapat menolak soal maut, jodoh dan rezeki di tangan Illahi.

Ketika usianya telah memasuki 50 tahun pada 10 Januari 2022 lalu, perasaan cinta kembali muncul seperti pada zaman remajanya.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan bertemu jodoh


Dalam keterangan kepada sebuah media, Mas Idayu menyatakan hatinya sudah dipikat oleh seorang pengiat belakang tabir dalam industri hiburan.

Namun Mas Idayu masih merahsiakan nama lelaki itu dan berapa usianya.

Cuma Mas Idayu menyatakan kedua-duanya sedang mengenali isi hati untuk menuju fasa seterusnya. Hubungan mereka mula rapat sejak awal tahun 2022 ini.


Mas Idayu bersama anak, Nur Dayini

Menurut Mas Idayu  yang popular dengan lagu 'Cintaku 100 Persen', hubungan mereka direstui anaknya, Nur Dayini Asyiqah Raja Aman Shah, 25, dan ini memudahkannya untuk melangkah lebih jauh. 

Sebelum ini penyanyi dangdut yang sudah bertudung sejak tahun lalu ini pernah berkenalan dengan beberapa lelaki termasuk yang jauh lebih muda daripadanya, namun terkandas apabila si anak tidak merestui.

Bagi Mas Idayu jika ingin mencari pasangan baharu, ia mesti mendapat restu daripada anaknya, yang diberi penuh kasih sayang dan pendidikan tinggi.
Ketika menjadi salah seorang juri bagi pertandingan D’ Academy Dangdut Asia di stesen TV, Indosiar, Jakarta dari 2005-2009, Mas Idayu sering membawa Nur Dayini ke Jakarta.

Mas Idayu berkahwin secara ‘rahsia’ dengan pelakon Aman Graseka (Raja Aman Shah Raja Baharom Shah), 54, pada tahun 1997 dan bercerai pada 2006. Aman Graseka pun sudah berkahwin baru sejak 2008.
Setelah Aman Graseka sudah mendapat bahagia baharu, kini tiba giliran Mas Idayu untuk mencari bahagia baharu hingga ke akhir hayat.

Menurut Mas Idayu jika segalanya berjalan lancar dia akan menamatkan alam janda pada tahun 2022 ini. - KitaReporters


10
14
0
12
0
You will be interested

Video| Terharu dan puas! Siti Nurhaliza Queen of the Night! Hiburkan peminat wanita golongan B40!

Siti Nurhaliza terharu, puas dapat adakan persembahan Queen of The Night untuk raikan peminat-peminat wanita daripada golongan B40 di Hotel Royale Chulan, KL

Piala AFC 2022: Kedah DA FC gagal ke akhir zon ASEAN! Meskipun PSM Makassar hanya bermain 10 orang!

Kedah Darul Aman (KDA) FC gagal mara ke perlawanan akhir Piala AFC 2022 Zon ASEAN apabila tewas 1-2 kepada PSM Makassar dalam perlawanan separuh akhir di Bali
Mohd Amirul Fazli Zulkafli in Gaya Hidup 5 hours ago

Tahniah badang muda! Teruja tunjuk pingat emas kepada Sultan Johor! Juga terima sumbangan peribadi!

Mohamad Aniq Kasdan, pemenang pingat emas pertama negara pada Sukan Komenwel Birmingham 2022 melalui acara angkat berat berpeluang bertemu dengan Sultan Johor
Mohamed Sa'ari in Gaya Hidup 6 hours ago

Baik punya! Pusat Sumber SK Bandar Baru Sintok raih anugerah cemerlang! Dinobat johan Negeri Kedah!

Pusat Sumber SK Bandar Baru Sintok atau diberi nama Perpustakaan Baitul Hikmah dinobatkan sebagai johan Anugerah Pusat Sumber Cemerlang peringkat negeri Kedah
Khadijah Mohamad Nor in Gaya Hidup 14 hours ago

Apa nak jadi! Buat salah, tak buat salah! Sedia bangku untuk perhimpunan sekolah! Netizen berbalah!

Tindakan sebuah sekolah rendah sediakan bangku untuk murid-murid semasa perhimpunan diadakan undang pelbagai reaksi daripada netizen. Ada puji, ada juga keji
Fitri Hazim in Gaya Hidup 15 hours ago