Seni & Sukan 01 May, 2022

Bot pukat terbakar di tengah laut dekat Langkawi! Semua kru terselamat! Diselamatkan polis marin!

@amirul
Pernah berkhidmat sebagai wartawan. Meminati bidang pertulisan dan akan terus menulis selagi mana ada peluang dan ruang.

Share this


SEBUAH bot pukat bilis KH 455 mengalami detik cemas berhampiran Pulau Buyong, Langkawi apabila terbakar dan hampir meragut kesemua nyawa mereka yang menaiki bot tersebut.

Menurut Ketua Polis Daerah Langkawi, Asisten Komisioner Shariman Ashari, seramai 24 kru termasuk tekong dapat diselamatkan oleh Pasukan Polis Marin Wilayah Satu (PPMW1) dan mereka telah kemudian dibawa ke Pengkalan Polis Marin Bukit Malut.


Lagi cerita-cerita cemas berkaitan insiden kebakaran Kredit foto-foto: Polis Marin Langkawi


Menurut Shariman, sewaktu bot berkenaan mengalami kebakaran, terdapat beberapa bot berdekatan tempat kejadian yang telah bertindak pantas membantu memadam kebakaran untuk mengelak ia bertambah buruk, selain bertindak pantas menyelamatkan mereka yang berada dalam bot tersebut. 

"Ketika kejadian, kesemua mangsa didapati terselamat daripada kebakaran dan tiada mangsa yang mengalami kecederaan serius," katanya lagi. 

Kejadian tersebut dipercayai berlaku pada 30 April sekitar 7.30 malam di perairan Langkawi, dan PPMW1 menerima laporan kejadian tersebut pada jam 7.50 malam. - KitaReportersKredit foto-foto: Polis Marin Langkawi

16
6
1
16
0
You will be interested