Seni & Sukan 01 May, 2022

Bot pukat terbakar di tengah laut dekat Langkawi! Semua kru terselamat! Diselamatkan polis marin!

@amirul
Pernah berkhidmat sebagai wartawan. Meminati bidang pertulisan dan akan terus menulis selagi mana ada peluang dan ruang.

Share this


SEBUAH bot pukat bilis KH 455 mengalami detik cemas berhampiran Pulau Buyong, Langkawi apabila terbakar dan hampir meragut kesemua nyawa mereka yang menaiki bot tersebut.

Menurut Ketua Polis Daerah Langkawi, Asisten Komisioner Shariman Ashari, seramai 24 kru termasuk tekong dapat diselamatkan oleh Pasukan Polis Marin Wilayah Satu (PPMW1) dan mereka telah kemudian dibawa ke Pengkalan Polis Marin Bukit Malut.


Lagi cerita-cerita cemas berkaitan insiden kebakaran Kredit foto-foto: Polis Marin Langkawi


Menurut Shariman, sewaktu bot berkenaan mengalami kebakaran, terdapat beberapa bot berdekatan tempat kejadian yang telah bertindak pantas membantu memadam kebakaran untuk mengelak ia bertambah buruk, selain bertindak pantas menyelamatkan mereka yang berada dalam bot tersebut. 

"Ketika kejadian, kesemua mangsa didapati terselamat daripada kebakaran dan tiada mangsa yang mengalami kecederaan serius," katanya lagi. 

Kejadian tersebut dipercayai berlaku pada 30 April sekitar 7.30 malam di perairan Langkawi, dan PPMW1 menerima laporan kejadian tersebut pada jam 7.50 malam. - KitaReportersKredit foto-foto: Polis Marin Langkawi

16
6
1
16
0
You will be interested

Video| Bawa motor sambil bersila? Niat Paknil beri nasihat! Tapi dibidas netizen! Namun ada sokong!

Aznil Nawawi Paknil video tular motosikal skuter bersila penunggang menunggang motor beri pengajaran dibidas disokong nasihat kemalangan jalan raya berhemah

Video| Bekas peserta Vokal Mania jual kopi sambil nyanyi! Qiem Churros tak kisah hiburkan pelanggan!

Qiem Churros Muhammad Aidi Hakim penyanyi Vokal Mania 2020 Bakat RTM 2024 penjual minuman air kopi Kopi Tiktoker pengusaha usahawan Kemaman menyanyi kabin
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 4 days ago

Video| Tak Sempurna tampilkan sisi berbeza Aril Pilus! Kembalikan kenangan muzik EDM, tarian shuffle!

Aril Pilus pelakon penyanyi pengacara penyampai radio hiburan single lagu Tak Sempurna EDM electronic dance music tarian shuffle Rocketfuel Entertainment
Fariza Saidin in Seni & Sukan 4 days ago

Video| Zaiton Sameon seorang yang kelakar? Berdekah ketawa! Pendedahan temu bual dengan stesen radio!

Dalam temu bual untuk Borak Selebriti, Zaiton Sameon bercerita mengenai lagu Menaruh Harapan dan kemalangan ngeri yang menimpanya.
Zul Akmar Jamaludin in Seni & Sukan 1 week ago