Gaya Hidup 06 May, 2022

Tolong kami! Bantu Janna Nick kutip sumbangan! Untuk Kompleks Tahfiz dan Anak Yatim Nurul Jannah!

@fauzan uda ahmad
Bekerja dengan Utusan Malaysia dari 1985 hingga 1996. Menjadi wartawah hiburan, koresponden di Jakarta, Indonesia dan Ketua Meja Hiburan. juga bertugas dengan beberapa media lain

Share this

Janna Nick, 26, yang sudah berjaya sebagai pelakon, pengacara dan penyanyi mempunyai impian untuk menyumbang sebahagian daripada hasil kerja seninya untuk tujuan amal.

Kerja amal yang dimaksudkannya ialah membangunkan Kompleks Tahfiz dan Anak Yatim Nurul Jannah di Kampung Bukit Kechil, Simpor, Kuala Muda, Kedah iaitu tempat dia membesar.

Mengikut perancangan asal, kompleks tahfiz itu menelan belanja  RM7 juta dan mengambil masa 2 tahun untuk  siap sepenuhnya.


Lagi cerita-cerita menarik berkaitan Tolong Kami, Bantu Kami
Hasrat Janna dimuatkan dalam Instagramnya. 

Setakat ini sebanyak RM400 ribu sudah dikeluar untuk pembelian tanah seluas 8 ribu meter persegi dan kerja tambak tanah.

Ia mendapat kerjasama daripada ahli-ahli jawatankuasa masjid berhampiran, Masjid Bukit Kechil yang terdiri daripada saudara maranya.

Bagi mendirikan kompleks itu Janna atau nama asalnya Nurul Jannah Muner tidak mempunyai wang yang banyak.
Justeru dia mengharapkan sumbangan orang ramai untuk membantu dan dia percaya akan kuasa doa serta sumbangan dan yakin dapat menyiapkannya mengikut jadual. Projek pembinaan akan dimulakan apabila wang terkumpul mencapai RM2 juta. 

Kompleks itu mengandungi sekolah tahfiz untuk murid sekolah rendah dari darjah satu hingga enam. Satu kelas mampu memuatkan 25 murid.

Walaupun kos untuk menyiapkan kompleks itu agak besar, namun Janna yakin impiannya akan wujud kerana percaya kuasa sedekah untuk jalan kebaikan. 


Orang ramai yang ingin menyumbang boleh melalui akaun RHB Bank Masjid Bukit Kechil, Simpor dengan nombor akaun 22212260008978.

Bagi Janna, usaha kecil yang dilaku adalah untuk mendapatkan ganjaran di akhirat. - KitaReporters

17
8
0
14
0
You will be interested

Video| Gembira bercerai? Bad Indigo, Ashira umum perpisahan dalam rakaman video! Tapi tetap kawan!

Dalam rakaman video secara bersama, Bad Indigo dan Ashira dengan gembiranya umumkan mereka bercerai setelah 14 bulan berumah tangga namun tetap jadi kawan baik

Video| Syamsul cari perakam klip video! Filem bakal box office! Mat Kilau kutip RM2.8j dalam 2 hari!

Syamsul beri amaran keras kepada pihak yang tayangkan cuplikan filem Mat Kilau lebih 5 saat dalam laman sosial. Mahu buat laporan polis dan ambil tindakan saman
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 15 hours ago

Panggung pacak dah berakhir! Akhbar bersaing dengan media sosial! Perlu lebih bebas dan tak takut!

Akhbar harus buat pendekatan menyeluruh, lebih cekap, pantas dan pembinaan insan yang bolehkan wartawan bekerja dalam ruang bebas, tanpa takut - Johan Jaaffar
Kartini Mohd Noor in Gaya Hidup 17 hours ago

Video| Amelia Henderson, Idris Khan tak profesional! Tak kenang budi! Saya terpaksa saman! - A Aida

A. Aida saman Amelia Henderson dan Idris Khan gara-gara tarik diri pada saat-saat akhir daripada drama 28 episod Sekali Lagi Cinta Kembali sebagai pelakon utama
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 1 day ago

Video| Woi! Bangunlah! Beri tempat duduk kepada ibu mengandung! Wanita hamil kongsi pengalaman!

Seorang wanita sarat hamil luahkan rasa kesal dengan sikap, tindakan segelintir masyarakat naiki pengangkutan awam tapi tak diberikan tempat duduk oleh mereka
Nur Syamila Kamarul Arefin in Gaya Hidup 1 day ago