Gaya Hidup 06 Feb, 2022

Video| Rasa diri dibohongi! Suami mengamuk bakar pejabat isteri! Kerana bekerja hari cuti umum!

@zuhayati yazid
Memulakan kerjaya sebagai wartawan sejak 2007 dan masih terus mewarnai dunia penulisan sehingga kini.

Share this

Kredit foto: InfoSemarangRaya.com


LAZIMNYA hari cuti umum atau hari minggu digunakan untuk bersama keluarga selepas seminggu penat mencari rezeki

Ada sahaja aktiviti yang mahu dilakukan bersama-sama selain merehatkan badan dan minda. Bagi yang mempunyai keluarga besar, waktu ini mesti digunakan bersama-sama dan pelbagai program sudah diaturkan.

Tetapi tidak semua berpeluang gunakan hari cuti umum untuk berehat di rumah atau aktiviti bersama keluarga kerana perlu bertugas seperti biasa bagi yang bekerja ikut syif.


Lagi kisah-kisah menarik berkaitan cemburu


Keadaan sama turut berlaku kepada seorang suami di Riau, Indonesia apabila nekad membakar pejabat isterinya, gara-gara berang  selepas ditipu oleh isterinya sendiri.

Lelaki yang berusia 38 tahun itu dikatakan seorang yang kuat cemburu mengunjungi pejabat isterinya bagi membuat pemeriksaan terhadap isterinya yang mendakwa perlu ke pejabat pada hari cuti umum berikutan ada tugasan yang perlu diselesaikan.

Namun alangkah terkejut si suami apabila tiba di pejabat isterinya mendapati pejabat kosong dan tiada yang bekerja. Malah isterinya juga tiada di pejabatnya.

Geram merasakan dirinya ditipu, lelaki yang dikenali IY yang turut membawa senjata kayu dan 10 liter cecair bahan bakar mengamuk dan bertindak tanpa memikirkan kesan panjang.

IY terus menyalakan api dan membakar sofa di pejabat isterinya menyebabkan api marak dengan cepat.

Bagaimanapun menyedari perbuatan sendiri, IY melarikan diri kerana tahu tindakan yang dilakukannya salah di sisi undang.Pelaku kebakaran diberkas oleh pihak berkuasa. - Kredit foto: PublikTerkini.com


Namun disebabkan geram selepas merasakan ditipu dia terus melarikan diri, tetapi cubaan melarikan diri itu tidak kesampaian apabila pihak berkuasa berjaya memberkasnya dalam tempoh 30 minit kemudian.

Hasil siasatan awal pihak berkuasa mendapati suspek dipercayai curiga dengan alasan yang digunakannya isterinya memandangkan ia adalah cuti umum.

“Tidak tahulah apa masalahnya, namun dijangkakan kerana cemburu. Yang pasti kehadirannya ke sana membawa senjata. Ada juga bahan bakar 10 liter yang turut dibawa bersama,” kata polis yang dikenali Budi.

Tambah pegawai polis itu lagi, suspek bukan setakat membakar pejabat tersebut malahan turut mengancam pengawal keselamatan yang cuba menghalangnya untuk menyerbu masuk ke pejabat. - KitaReporters


Kredit foto: kompas.com

19
10
0
12
0
You will be interested

Video| Takut kena saman? Cuba ini! Wanita guna coli, seluar dalam tutup nombor plat motosikal!

Gara-gara takut kena tindakan atas kesalahan trafik, seorang penunggang motosikal tutup nombor plat gunakan coli warna kelabu, seluar dalam warna merah jambu

Video| Syabas Ayez Shaukat-Fonseka! Ahli gusti Malaysia muncul di TV Amerika! Reality of Wrestling!

Ayez Shaukat-Fonseka Farid berada di Texas, Amerika Syarikat untuk terbabit dalam 6 episod rancangan Reality of Wrestling bagi tayangan di televisyen negara itu
Khadijah Ibrahim in Gaya Hidup 7 hours ago

Video| Puteri Sarah vs Ira Kazar! Saman selepas 4 tahun diam diri, pulang umrah, solat istikarah!

Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin akhirnya ambil tindakan undang-undang terhadap Ira Kazar sebagai orang ketiga yang ganggu rumah tangga dan kehidupannya
Fauzan Uda Ahmad in Gaya Hidup 15 hours ago

Tolong kami! Bantu Ooi Eow Jin! Perlu rawatan Alzheimer! Anak hidapi tumor otak! Positif Covid-19!

Sebak hati tatkala menatap foto Ooi Eow Jin, 84, dan anaknya, Raymond Ooi, 57. Eow Jin hidap Alzheimer, manakala Raymond hidap tumor otak. Kini positif Covid-19
Khadijah Ibrahim in Gaya Hidup 1 day ago